Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom de a GND-re megy. Lehet hidegítés zavarszűrés vagy bármi az "eredeti" terv szerint.
Valószínűleg jó úton vagy!
Ennek a Whatsminer bányász cuccnak az M30 / M3l / M32 / M53 típusaihoz tartozó Ebit E12 control board-okon van pl. SDB628, és ott az első linken van egy "17V boost chip" szöveg...nem 17R, de majdnem... A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2024
Step-Up UC3843 magasabb kimeneti feszültséggel.Helló.Az alábbi rajzot szeretném elkészíteni de magasabb kimeneti feszültséghez, adott esetben 80 voltra lenne szükségem. Amennyiben lehetséges milyen mosfetet ajánlanàtok hozzá? Köszi.
Helló!
A fet körültekintő kiválasztásához több adat kellene. Amit könnyebb meghatározni, az a zárófeszültsége. Magam részéről kb. 2x-es biztonsági tényezővel számolnék, azaz 150...200V-os fetet keresnék. Az áramterhelésének meghatározásához, kapcsolási veszteségek pontos számításához tudni kellene elég sok részletes adatot. Ha feltételezem, hogy kb. a szaggatott és folyamatos vezetés határán üzemel, akkor nagyjából a kimeneti áram 10...15x-ét elviselő fetet választanék.
Hello! Csak éppen azt nem írta a kérdező, hogy a 80V mellett is 4A-ra van-e szüksége..
DC-DC konverter bármibôl?Elég elvetemült ötletem támadt tegnapelött este, amikor megláttam egy apróhirdetésben eladásra kínált, és általam sokszor ajándékként osztogatott (akik nálam jártak, vagy akivel valamilyen apróhirdetéses kapcsolatba kerültem, függetlenül az adás-vétel irányától) opto schmitt triggert. Az eladónak nem volt fogalma sem mit árul, így súgtam neki.Ez egy IR érzékeny szenzor, ami papíron 4.5V-16V közötti tápfeszrôl megy, open-kollektoros invertált kimenettel rendelkezik, és nekem van belőle, de talán másnak is. Szóval gondoltam egy furcsát, lehet ebből csinálni DC-DC konvertert? Hiszen be lehet rezgetni a saját kimenetével, egy hozzá passzoló IR leddel, amikor érzi a jelet kapcsol, a led pedig kialszik, ekkor kikapcsol, az egész kezdődik elôrôl. Ez idáig egy rezgôkör, de egy boost-konvertert gondoltam ki célnak, kerestem fiókok alján bontott induktivítást, mosfetet, gyors diódát és egy zénert hogy határozottabb legyen a kikapcsolás. Tehát amikor a kimeneti kondin a feszültség eléri a kívánt értéket, a második IR-led kigyullad, szintén a szenorra világítva erre az idôre leállítva a rezgést. Mivel az elképzelés csak néhány alkatrészt tartalmazott, tegnap reggel össze is pakoltam, és működött is. Nem az lepôdtem meg hogy megy, inkább csak azon hogy ennyire kevés alkatrésszel, illetve mennyire nem erre kitalált alkatrésszel is lehet. Ez a szenzor önrezgéssel 260KHz körül rezeg, de egy kondival a rezgetô led-re párhuzamosan, levihető tetszőlegesen lassúra (10n=160kHz, 1µ=28kHz), viszont a fel-lefutási meredekséget ez nem érinti, az 15-25ns. Rajzot csak most csináltam, illetve csak papírra skicceltem este magamnak, alkatrészeket dead-bug stílusban egymáshoz forrasztgatva játszottam a koncepcióval. Gondoltam megosztom mint érdekességet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |