Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő

Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   164 / 164
(#) yagi hozzászólása Csü, 18:02 /

Conductor kicsit újragondolva

Sziasztok,

egy ismerősöm a két polc hangsugárzóját szeretné kiegészíteni egy kis subwooferrel.
A dobozt Ő intézi, engem pedig megkért, hogy egy kis erősítőt dobjak neki össze. Nincs szükség nagy teljesítményre, egy Cambridge Audio házimozi erősítő SW Pre out-járól venné le a jelet, a felülvágó szűrő vágási frekvenciája és a kimenő jelszint beállítható ott, így igazából egy tápra, végfokra van csak szükség, illetve egy kis védelemmel - kimeneti DC védelem és koppanásgátló - kiegészítve.
Arra gondoltam egy "Conductor" elég is lehetne, aminek a végére IRFP240/9240-et raknék. Valamint a cél még az volt, hogy a PCB - amin rajta lennének az egyenirányító diódák, pufferkondik és a hangfalvédelemmel - ráférjen a hűtőbordára, ami 10x14cm-es (és ha 10x10cm-en belül maradok, akkor még a legyártatása is kedvezően alakul )
Ennek érdekében egy része az alkatrészeknek SMD lett, ami került a Top és Bottom oldalra is. A meghajtó tranzisztorok is így PZTA42/92 lett.
A hangfalvédelmet pedig uPC1237-el oldottam meg.
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:03
(#) reloop válasza yagi hozzászólására (») Csü, 19:35 /

Szia! Drukkolok, hogy ne legyen brummos. A jel és az AC bemenet szokatlanul közel van egymáshoz, valamint a jeltestnek az R10 testhez közvetlen vezetősávval kéne kapcsolódnia.
(#) yagi válasza reloop hozzászólására (») Csü, 20:32 /

Köszi az észrevételt, meglátjuk majd Vagyis meghalljuk . . . de remélem nem a brummot.
Következő: »»   164 / 164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem