Fórum témák
» Több friss téma |
Ettől több nekem sincs róla.
ionizációs lángőr Junkers CeraclassSziasztok! Van egy ilyen kazanom: https://www.fokabt.hu/Junkers-Ceraclass-ZW24-2-DH-AE-alkatreszSajnos csak melegvíz megy az is csak full megnyitva, fűtés az sajnos lánggyújtás után pár másodperc után kialszik. Szivattyúcsere, fő hőcserélő savazás nem oldotta meg. 16 éves a kazán. Ma még cserélem az ionizációs elektródát, de félek hogy inkább panel baja lesz. Mit lehet javítani rajta az ionáramérzékelés környékén, vagy esetleg a gázarmatúra tekercsek vezérlése rossz? Valalmi kapcsrajz van milyen általában az ionérzékelés? Köszi.
Milyen színnel világít a szivattyú kijelzője amikor éppen "működik"? A fűtési kör szervízcsapjai ki lettek nyitva teljesen a karbantartás után?
Sajnos nincs, bar ma egyszer dobott egy "EA"-t (Nincs ionizációs áram.) az új ionizációs elektróda berakása után, persze nem javult meg sajnos, szóval valószínű panelhiba. Már rég ég a láng, de még mindig szikráztatva gyújt. Valaki foglakozik javítással Budapesten?
Nincs rajta semmi LED, kijelző. Nincs is rajta szervízcsap (gány beépítés), szóval jól ki van nyitva
Kazán Baxi duo-techSziasztok! Valaki ismeri-e ezt a keringető rendszer elektronikát? Hiba a következő! A kazán működik, használati meleg víz van, a keringető rendszerig is elmegy a melegvíz. Onnan tovább viszont nem, sem a padló fűtés sem a radiátorok! Egy párszor már ki be kapcsolásra elindult, de egy pár óra után le is állt.Most hogy ne fagyjunk meg egyenesbe kötöttem a radiátor keverő szivattyúját, fűt rendesen meleg van! Aki összerakta, napok óta ígéri, hogy majd eljön de nem tudni hogy mikor! Szeretném megkérdezni, hogy ismeri e valaki ezt a vezérlőt, mi lehet a pontos típusa? Köszönöm a segítséget!
üdv
mostanság szerelgettem a kazánom és eszembe jutott hogy van hozzá egy extra vezérlő nyák lapom azért van, mert egyszer elmentünk tavasszal kirándulni és mire hazajöttünk a kazán se kép se hang; azt mondták a szomszédok komoly vihar volt a héten sok villámmal, de valójában soha nem tudtam meg mi történt azon a héten vettünk bele új vezérlő lapot, a régi/kiszedett azóta áll a polcon kazán típusa: saunier duval themaclassic f as 24 e2 amiért ide írok: kéne valamit kezdenem ezzel a panellal aminek új ára 80+ rugó, bontott/használt is sok-sok 10ezer 1) ha valaki nekem szívesen megcsinálja olcsóért akkor fizetek érte és lesz egy tartalékom 2) ha valaki lát benne fantáziát, megbeszélünk egy árat átadom, ő felújítja eladja 1ébként BP xv ker, gondolom jobb a személyes dolog, de végül is posta sem kizárva Immergas victrix ttHello mindenki ! Egy Immergas victrix tt vezérlőben E37 hibakód volt. Valahol olvastam hogy egy kondenzátor a ludas. Kicseréltem a C58 jelű kondenzátort és működik. Remélem még sokáig! Hátha segítek valakinek. Tehát C58 ,1µF 450V.HGK-24 kombi kazán Siemens 42337 vezérlő panel 2017 esÜdv mindenkinek.Hajdu HGK-24 4 es hibakód,nem ad szikrát.Ventilátor működik, gázszelep kapcsol 4 próbálkozás után kiáll. A gyújtótrafó gyertyakábelén folyamatos 85V van a földeléshez képest. Új trafóval és új gázszeleppel ua.Ki lett tisztítva,gyertyakábel nem szakadt gyertya hézag is jó. Szikra nuku... Egy nappal ezelőtt 3x volt ez a hiba,de a reset gombra elindult. Most végleg megadta magát. Integras Boiler control panel 2017. Siemens 42337 kombi HRE 28/24 A válaszokat előre is köszönöm. üdv.
5p3 hiba aristonÜdvözletem mindenkinek!Egy kis élményt osztanék meg veletek, mivel mindenki titkolózik de egy kis keresgéléssel meg minimális angol tudással simán meg lehetett találni a megoldást. Hírhedt 5P3 meg gázrelé és a többi hibák ariston genus one kazánon. Miután világossá vált hogy az elektróda és a gázszelep rendben van így a panel fele kutakodtam ahol első körben azt vettem észre hogy mocskosul melegszik egy pontja a panelnak. A fotón bekarikáztam hogy ez a hő mely smd ellenállások forrasztásait kezdi meg, ami egy profi nagyító alatt láthatóak is. A későbbi panelokon állítólag javították ezt a problémát de mi biztosra mentünk. Miután cseréltük az ellenállásokat és kalibrálva lett a kazán azóta patikán üzemel!
Profi vagy! Ennek a megoldásnak sokan fognak örülni (még így is, hogy nem írtad le az ellenállások értékeit, hogy ne kellett volna színkódot találgatni).
Neharagudj, tavaly csináltuk már nem emlékszem, de ha valakinek aktuális visszakeressük! Amúgy a gyári smd-k re rá van írva szerencsére!
Persze, dehogy haragszom csak úgy könnyebb lett volna a kész adattal.
Végül is elég jól látszik a színkód és azok szerint kettő 15Ω-os és egy 5.6Ω-os van a beépítve.
Köszi az infót!
Itt már nem SMD-k vannak, viszont nem tűnnek komolyabb teljesítményűnek. A csere után mennyire melegedtek? Találtam egy orosz eredetű lengyel leírást, lehet, hogy te is ez alapján dolgoztál: - Kicserélte a gázrelé melletti SMD kondenzátort (ezt már máshol is olvastam), elsőre 1nF-ost rakott, később ezt a stabil működés érdekében 22nF-ra módosította. Feszültségtűrésről nem esik szó, de sima 50V-os kerámiának néz ki. - 4db SMD ellenállást cserélt a relé mellett, 1-2 watt teljesítmény igényről ír, 1x10 ohm, 2x15 ohm és 1x5,6 ohm - a relé szomszédságában levő LM317 és BCP53 SMD alkatrészek ráragasztott hűtést kaptak - a processzort és a memóriát újraforrasztotta, hátha ott is van repedt, de nem oldotta meg a problémát - a gázszelep vezetékére ferritgyűrűt húzott, nem volt érzékelhető változás - az alaktrész cserék után belépett a 234-es menübe, ott a 280-as menüpontot választotta és visszaállította a kazán beállításait a gyári beállításokra, majd elindította a kazán automatikus kalibrálási funkcióját Azt írja még, hogy a hangos belobbanás is elmúlt, nem csak az 5P3/5P6/501 hibák. A hozzászólás módosítva: Csü, 9:27
Nem nagyon figyeltem mennyire melegszik, de igazából nem is lényeges mert már tud a levegőben hűlni az ellenállás és nem a panelnak adja le, így nem repednek/ kásásodnak fel a forrasztások. Egyszer találtam egy frissebb panelról képet ahol gyárilag is hasonló méretű ellenállások voltak már.
Igen ez volt az amit linkeltél! A hozzászólás módosítva: Csü, 23:14
ThermoMax ÖV kazán indítási problémaSziasztok !Adott egy ThermoMax ÖV Amica kazán, aminél begyújtás után 3 másodperccel lekapcsol a gáz-szelep. Az ionizációs lángőr hibájára tippeltem, a többi retesz kiejtve ( max. hőfok, deflektor patron ) nem ott a baj. Valamiért nem érzékeli a lángot szerintem. A gyári adatok szerint 1,5uA-nek kéne lenni itt de nem mértem mert macerás. A szakik azt monták hogy elektronika-hiba ( Honeywell a vezérlő és a gáz-blokk is ), Azonos típus nincs, tekintve hogy 2003-as a szerkezet. Amit tudtam próbára beszerezni, az ugyanezt a jelenséget produkálja . Az utóbbi új cucc, külön testelt gyújtótrafóval. Ötlet valakinek ? A hozzászólás módosítva: Pé, 19:18
Szia!
Nem lett véletlenül fordítva bedugva a 230 V-os dugó? Vagy nem megfelelő az égőtálca védővezető bekötése? Melyik Honeywell vezérlő van benne? Nem nehéz összeállítani egy "tesztpadot" a kazánon kívüli tesztelésre. A hozzászólás módosítva: Pé, 19:41
Szia !
S4565AD 2098 1 az eredeti cucc. amivel teszteltem: S4565 2080 1 A dugó polaritásra nem figyeltem, pedig kellene mert a fázis-nulla fix kell legyen... Az ötledet holnap ellenőrzöm. Köszi. A hozzászólás módosítva: Pé, 19:41
Megpróbálhatod ezt a megoldást, egy esetleges hiba kizárásához.
Bár akinek javasoltam a regisztrációja óta, 14 nap felénk sem nézett. A hozzászólás módosítva: Pé, 19:51
Á, most nézem, hogy másik elektronikával is...
A vezeték ellenőrzése után, azt lehetne mondani, hogy nem ér bele a gyújtólángba az elektróda ( alacsony láng, elferdült elektróda ), vagy amit előttem mondtak, fázishelyes bekötés.
Magam is gondoltam erre, megpróbáltam felfejteni a működést és műszerész oldalról meg is erősítették ezt az ötletemet. Mármint a kondenzátor-hibát.
Köszi neked is. Amúgy azért merek hozzányúlni mert nekem is van képesítésem, érdekel is, csak területi engedélyem nincs mert nem szerződtem. A kazánt kitisztítottam, az elektróda jó helyen van, több mint 20 évet ment eddig probléma-mentesen, Na de most ez van... Amúgy a két elektronika tömbvázlata teljese azonos, csak a trafó tér el és van egy plusz kivezetés ami lehet külön test is az ion-áramhoz, de akkor azt el kell szigetelnem a testtől asszem... A hozzászólás módosítva: Pé, 20:15
Van olyan panel (nem emlékszem melyik gyártó), ahol egy 120V-os paneltrafó csinálja a lángőrhöz a tápot, ebből volt egyszer egy szakadt. Na ilyen trafó a kereskedelmi forgalomban nincs, donor panelből bontható.
Manapság már sok panelnél van úgy, hogy van 2-3 újabb verziója, és sok minden mellett, a lángőr rész is teljesen más. Hol vagyunk már a 100nF 275VAC X2 kondenzátor lesz a hiba megoldástól...
Teszek fel képet a cuccokról.
A Honeywell a régi, a Resideo az újabbik. A tömb-vázlatuk is ugyanaz. A hozzászólás módosítva: Szo, 13:06
Ellenőriztem a fázis-helyes bekötést. Sajna nem hozott megoldást. Mivel a két korlátozó retesz ( forráspont-védelem, deflektor ) rendben van, presszosztát nincs, egyenlőre nincs ötletem...
Közben szert tettem egy manualra is, hátha mást is érdekel...
Az egyiknél, ha jól látom kombinált a gyújtótrafó kimenet (szikráztató) és a lángőr bemenet, a másiknál külön van. Valahol itt volt már egy elvi összefoglaló erről, de nem emlékszem ennél a típusnál konkrét megoldásra.
Itt volt szó arról, hogyan oldják meg a közös elektródát. Ha ilyen varisztoros a közös elektródás panel, akkor azt is érdemes megnézni. Nézd meg, van-e soros ellenállás a lángőr elektródával sorban a panelen, általában több MΩ, vagy akár 20MΩ, több darabból is lehet. Van amikor megszakadnak. Az elektróda körét is meg kell nézni, sokszor van soros ellenállás a vezetékében, ami elkorrodálhat. A gyújtótrafó tekercse is lehet szakadt, a nagyfesz miatt áthúz, de a lángérzékeléshez kellene vezetnie, különben nem alakul ki az ionáram. A hozzászólás módosítva: Hé, 18:40
Szia! Ezek a gyújtásvezérlők hibátlanok vagy kompatibilisek is egymással? Valahol itt a fórumon volt, hogy a benne lévő relé lába kimelegíti magát meg valamelyik kondenzátor értékvesztett lett benne de azt nem tudom, hogy 4565 sorozatú volt e amiről szó volt.
Immergas Victrix TT 2 ERP vezérlőpanelAdott egy hibás Immergas Victrix TT 2 ERP vezérlőpanel.- A produkált hibakódok: sok E43 - Folyamatos lángjelzés elvesztése következtében a berendezés leáll (néha E01). - és van egy szintén ebbe a kazánba való, jelenleg is működő panel, amin viszont idegesítően sípol a trafó. Kérdésem az lenne, hogy esetleg valakinek van e tapasztalata hogy mi lenne az amit cserélni kell a hibás panelen, vagy esetleg van e itt olyan aki vállalná a javítását? Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |