Fórum témák
» Több friss téma |
az utp-ben sodrott van nem? beónozod a végét és úgy használod?, mert probaltam, de max 2* sikerül bedugni utána szétjön.
Hát nem tom. Ami nekem itthon van egy nagy marékszám az tömör.
Ez egy Cat5. osztályba tartozó 8 eres szines csavart érpárral rendelkező UTP kábel.
Létezik UTP kábel sodratban is, sajna az nem jó (
De a tömör az f...a ) Idézet: Ez jó volt!„De bármely modellvasútboltban árulnak ilyet, mint a 4,7k ellenállást.” A tippet a "Nyugati Vég"-ről köszi!!!
Szia!
Én nagyon rászoktam a próbapanelre... Nagyon nagy találmány... Ha az ember egy nagyon bonyolult áramkört épít, akkor a modulokat ki lehet próbálni egyesével. A mellékletben szereplő képen egy kijelzőhöz dobtam össze gyorsan egy vezérlést, hogy elkészítsem a karakter készletet az 5x8-as kijelzőn.. éshogy megnézzem hogy is néz majdan az ki... Van egy olyan próbapanelem amiből már fél éve nem vettem ki a PIC16F877-et... Legnagyobb előnye, hogy össze vissza lehet őket pakolni, mivel bármelyiket odatudod pattintani bármelyik oldalához. Én drótnak levágtam egy 3m-es darabot UTP ből. Szétcsavartam a szálakat (fúrógéppel ), utánna nagy lemezvágóval (nem olló, hanem rendes nagy acéllapos vágóval) feldaraboltam ilyen 15cm-es darabokra. Aztán leültem megblankoltam ezt a többszáz kábelt és NAGYON FORRÓ pákával leónoztam őket. Fontos, hogy nagyon forró legyen, és csavard össze a végét nagyon erősen. Akkor úgy futja be az ón, hogy jóval bemegy a PVC szigetelés alá is. Így erős lesz a drót vége (nem hajlik el bedugdosásnál) és mivel szigetelésben hajlik már csak a kábel, így nem tud megtörni. Egyszer készíts nagyon sok ilyen kábelt és egy életre elég Szerk: Igen. Ha sodratlant akarsz venni, akkor vegyél fali kábelt. A fali UTP-ben nem szokták megsodorni a szálakat. Ott egy vastag réz drót van. Ill 8db az egész kábelben...
Az igy előkészített huzaljaidat hogyan tárolod, hogy az egészből ne legyen egy nagy gubanc?
Van valami módszered erre?
Szerintem elég merész módszer ez a sodrott UTP leforrasztva. Én minden esetre tömőr UTP-t használok és ha nem elég akkor mindig vágok magamnak egy darabot ami jó lesz az adott helyre.
De még néha így is kevés...
Én a dugaszolós panel huzaljaimat egy befőttes gumival összekötve tárolom
Én is úgy gondoltam... Majd vágok akkor mikor kell... Csak ez a gyakorlatban nem így megy...
Sziasztok!
Akinek gondja van h honnan szerezzen a próbapanelhoz vezetéknek annak tudok egy tippet adni. Most az Auchanba 250huf-ért lehet kapni zöld kötözőanyagot. Gondolhatjátok nem vmi nagy szám, vettem is egy 50méteres tekercset és meglepően jó, és olcsó
Énis a minap voltam Auchanban... Hát durva ami ott van. Az emberek egymást tépik a töméntelen értelmetlen bóvli cuccért. 250-ért csavarhúzókészlet meg hasonlók. Ezeket csak ahhoz a csavarhúzó fejekhez tudom hasonlítani ami kb ugyan ebben az árfekvésben van. Beteszed egy akkus csavarhúzógépbe, és ahogy egy acél pozdorjacsavart be akarsz csavarni el is temetted... Egyszer ugrik meg a fej, és gömbölyűre darálta az azél csavar az "edzett acél" csavarhúzófejet.
Szal a cuccoknak a 99%-a semmit nem ér. Egy dolog van ami jó, az egyik az 5-600 Ft-os napelemes lámpa. Lámpának kevés, napelemnek olcsó. Ekkora napelemet ennyiért sehol nem kapsz. Jobban megéri megvenni egy egész lámpát, mint egy akkora 50-100mA-es 3V-os napelemet. Mégjópár éve volt az OBI-ban, amire véletlen buktam rá, 3db napelemes kertilámpa. Fénye kb mint egy 3mm-es sárga lednek. Terveztem mellé egy PWM áramkört amivel a benne lévő nagyfényerejű led-et rendesen meglehet hajtani. Brutális fényerőt tud így kiadni. Igaz csak 6-7 órán keresztül, de ha 11-kor bekapcsol, akkor fél-ötig világít. Fél ötkor meg már világos van...
Én a 60 darabos filctollkészleten akadtam ki a legjobban...mindez 250 Ft...ez azért már MINŐSÉG a javából :yes:
rajtam is majdnem áthajtott egy kedves öreg hölgy a kerekesszatyrával. Viszont vannak kis műszerés fogók, azok ennyiért No1, de tényleg nem gagyi, ki is próbáltam lehet őket használni
Nem tudtok olyan boltot, ahol árulnak Breadboardhoz szerelt kábeleket??? (a DIY kábeleim nem lettek vmi igényesek ) és szeretném magam meglepni vmi pöpecebb packkal. Thx szépen!
ez rablás, amennyiért ezek árulják... digilenttől kb 1000 Huf-ért lehet 140 db-os csomagot kapni... csak ott meg a postaköltség sok
az már megtörtént, csak nagyon gány lett... majd nekifutok mégegyszer... csak a digilentesből kiindulva jó lett volna, hogyha itthon is ugyanennyiért lehetett volna hasonlót kapni...
Ne haragudjatok, de szerintem hülye az aki ilyen kábelt vesz.
Fogsz 1m fali (tömőr nem sodrott) UTP kábelt és felvágod, szétbontod és a kivánt méretre vágod. Szerintem ennél egyszerübb és olcsóbb nincsen.
Én is UTP-vel szoktam csinálni, meg van még nekem valami telefonközpontból bontott vékony egyeres vezetékemből jó sok, néha azt is szoktam használni
és ti csak szimplan beonozzatok a veget, vagy pakoltok ra tordelt tusket is?
Én nem ónozom be, mert az is plusz vastagságot, meg hullámosságot ad neki, nehezebb beledugni, meg jobban igénybeveszi. Én csak szimplán beledugdosom.
Minek?
kb így szokott kinézni a panelom. (Ez a kép régebben készült.) Van amikor ful tele van és sok hoszzú ér fut egymás mellett az egyik ic-től a másikig. Általában szeretek "csatornákat" kialakítani és abban vezetem az ereket. Egyet értek MaSTeRFoXX-al!:yes: Üdv
Ok... én lehet ott rontottam el, hogy szalag kábel vezetékeket használtam, azokban nagyon vékony és gyenge az erezés... szerzek utpt és megprob azzal. Thx!
Tök király ez a panel. Beszerzését már terveztem, csak nem tudtam honnan. minap a haveromnál jártam, megkérdeztem van e ilyen dugis panele.
Idézet: Na megnézem mit csinált rajta. Nem fogjátok elhinni egy 200*450 es ilyen próbapanelon volt megcsinálva egy quad 405-ös erősítő . azt hittem hátast dobok és még szólt is. arról halgattuk a zenét. azt mondta „Ó, persze, csak az a kár, hogy foglalt.” Idézet: hát ez a dugis panel sokmindenre jó „nem volt kedvem megtervezni a paneljét ezért így csináltam meg.”
Sziasztok!
Egy ötlet: érdemes a műszercsatlakozókat 19mm-re tenni egymástól, mert kapható banán>>BNC átalakító, ami megkönnyíti a szkóp, frekimérő, függvénygenerátor (vagy bármi ami bnc-vel csatlakozik) csatlakozatását. Lehet BNC>>banán átalakítót csinálni kábelre is, de ez szerintem elegánsabb.
Sziasztok, nem tudja valaki, hogy a Conradnál és a Lomexnél kapható próbapanel ugyanaz, mert árban igencsak különböznek.(1790-1333 Ft)
A Conrados: DUGASZOLÓS PRÓBAPANEL TYP 4 --> cím <-- Lomexes: PROBAPANEL 64x14 PONTOS GB3-120 BEDUGDOSHATO sajnos az utóbbiról nincs kép. Még egy kérdés, ha megrendelem (Conrad) Pestre, (ismerőshöz) akkór ezért az árért ki is szállítják?
conrad-ot nem ajánlom, köztudottan a legdrágább...
ajánlom a Budafoki úton a mikronikát (igaz az sem a legolcsóbb, de ettől igen) (A Gellért tér felől közelítve a duna felöli oldalon) vagy az Üllői úton a klinikák megálló közelében az Elektrokontha (Bár ott nem tudom lehet-e kapni www.elektrokontha.hu ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |