Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Idézet: „Amióta nem dolgozok azóta Fehérvárra se megyek saját zsebből megbeszélés nélkül.” Onnan is kirúgattad magad??? Granpának 2024-12-23.-án szigorú keceli jelenése van, elvileg hoz györöki kurbedlit is. Ha nem, akkor leugrik és elhozza, mert neki igyen van.
Hát sérülés. Nem tudok bármennyit emelni hátfájás nélkül.
Jobbulást.
Jövő hétfőn talán érkezik a kurbedli, ha még akkor is kell a cső, majd jelentkezünk. Vagy ha mégsem olyan dirr-durr kandúr feltágítani likat.
Van egy ilyen dinamóm, a szent cél érdekében szívesen odaadom Neked, ha jó lenne a szerkezethez. Még Granpa-tól kaptam régebben.
Á, ennek rövid a karja és ezt is illeszteni kéne a 8-as tengelyre.
Én is zsákmányoltam ilyet Granpa mestertől, talán már csak kettő van a jobb oldali szekrénysor közepén belőle...
Amúgy már tényleg csak a kurbedli hiányzik, hála bbb és társai. Továbbiak Gery78 fórumtársunk kezében, hétfőn oda is kerül a gép (és elektronikai) műhelybe.
Ma a Népligetnél voltunk. Lett volna kinek adni a csövet?
Persze, 483 méter séta Gery78.
Vagy csak leadod Nikinek. Orion 520A Sávváltó izzóSziasztok,Boldog Új évet! Szert tettem egy Orion 520A rádióra, de sajnos valaki a sáv váltó izzókat kimentette belőle és így nem tudom, hogy melyik izzó melyik sávhoz tartozik. Ebben kérnék egy kis segítséget, hogy ezt hogyan tudom a legegyszerűbben kimérni? Vagy szerezzek egy donort amiben ez benne van és építsem át rá? Jelen célom most az, hogy szépen rendbe hozzam, ugyanis a rádió működik és adást is tudtam vele fogni. A válaszokat és segítséget előre is köszönöm szépen.
Szia!
Ki is mérheted a szálakat, de egyszerűbb ha már egyből foglalatokat szerelsz fel a vezetékekre. A sávok skálán sorban vannak, tehát felül 2 db rövid hullám, alatta közép és végül hosszú hullámot találsz. Innentől egyszerű a dolog: Kapcsold be a rádiót, hangolj rá a középhullámon a Kossuth adóra (540khz, a skálán Budapest felirat.) Ha ez sikerült akkor ez a hullámváltó 3. állása, és az annak megfelelő lámpa gyullad ki. Ettől az állástól egyik irányba a Hosszú, (végállás), a másikba pedig 2 rövid sávot fogsz találni és ezeknek megfelelően fognak kigyulladni a visszajelző izzók.
Szia,
Igen a Kossuth-on gondolkodtam én is, hogy azt a sávot lesz a legkönnyebb, a másik háromhoz, meg úgy gondoltam, hogy készítek egy egyszerű kis adót és annak a jelét keresem meg, feltéve ha ez így működhet. Köszönöm szépen a segítséget.
Kis szerencsével, a tekercsekről ránézésre meg lehet mondani...
Sajnos, nem nagyon.
Még abban reménykedtem, hogy a tárcsának van vég állása, de sajnos körbe tud forogni.
Vadásztölténygyár ovál hangszóróSziasztok!Esetleg valaki felismeri ezt a hangszórót miben lehetett? Az embléma alapján Vadásztölténygyár termék, de a H1521 számra csak a MÉZ JUHAR bútorlap cikkszáma jön google találatként hangszóró az nem. Valamikor nagyon régen egy csupasz Dália rádió dobozban kaptam párban, de csak annyit tudok, hogy biztosan nem annak a hangszórója. A segítséget előre is köszönöm. Üdv.
Szia,
TV hangszóró, Vadásztölténygyár T 5391 Munkácsy.
Szia!
Köszönöm a segítséget. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |