Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   581 / 581
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Idézet:
„Amióta nem dolgozok azóta Fehérvárra se megyek saját zsebből megbeszélés nélkül.”

Onnan is kirúgattad magad???

Granpának 2024-12-23.-án szigorú keceli jelenése van, elvileg hoz györöki kurbedlit is.
Ha nem, akkor leugrik és elhozza, mert neki igyen van.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

Hát sérülés. Nem tudok bármennyit emelni hátfájás nélkül.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

Jobbulást.

Jövő hétfőn talán érkezik a kurbedli, ha még akkor is kell a cső, majd jelentkezünk.
Vagy ha mégsem olyan dirr-durr kandúr feltágítani likat.
(#) Gery78 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 19, 2024 / 1

Van egy ilyen dinamóm, a szent cél érdekében szívesen odaadom Neked, ha jó lenne a szerkezethez. Még Granpa-tól kaptam régebben.
(#) granpa válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 19, 2024 /

Á, ennek rövid a karja és ezt is illeszteni kéne a 8-as tengelyre.
(#) Gafly válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

Én is zsákmányoltam ilyet Granpa mestertől, talán már csak kettő van a jobb oldali szekrénysor közepén belőle...

Amúgy már tényleg csak a kurbedli hiányzik, hála bbb és társai.
Továbbiak Gery78 fórumtársunk kezében, hétfőn oda is kerül a gép (és elektronikai) műhelybe.

csenge11.jpg

(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

Ma a Népligetnél voltunk. Lett volna kinek adni a csövet?
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

Persze, 483 méter séta Gery78.
Vagy csak leadod Nikinek.
(#) Bubu54 hozzászólása Jan 2, 2025 / 1

Orion 520A Sávváltó izzó

Sziasztok,

Boldog Új évet!

Szert tettem egy Orion 520A rádióra, de sajnos valaki a sáv váltó izzókat kimentette belőle és így nem tudom, hogy melyik izzó melyik sávhoz tartozik. Ebben kérnék egy kis segítséget, hogy ezt hogyan tudom a legegyszerűbben kimérni?

Vagy szerezzek egy donort amiben ez benne van és építsem át rá?

Jelen célom most az, hogy szépen rendbe hozzam, ugyanis a rádió működik és adást is tudtam vele fogni.

A válaszokat és segítséget előre is köszönöm szépen.
(#) pintyu válasza Bubu54 hozzászólására (») Jan 2, 2025 / 2

Szia!

Ki is mérheted a szálakat, de egyszerűbb ha már egyből foglalatokat szerelsz fel a vezetékekre.
A sávok skálán sorban vannak, tehát felül 2 db rövid hullám, alatta közép és végül hosszú hullámot találsz.
Innentől egyszerű a dolog: Kapcsold be a rádiót, hangolj rá a középhullámon a Kossuth adóra (540khz, a skálán Budapest felirat.) Ha ez sikerült akkor ez a hullámváltó 3. állása, és az annak megfelelő lámpa gyullad ki. Ettől az állástól egyik irányba a Hosszú, (végállás), a másikba pedig 2 rövid sávot fogsz találni és ezeknek megfelelően fognak kigyulladni a visszajelző izzók.
(#) Bubu54 válasza pintyu hozzászólására (») Jan 2, 2025 / 2

Szia,

Igen a Kossuth-on gondolkodtam én is, hogy azt a sávot lesz a legkönnyebb, a másik háromhoz, meg úgy gondoltam, hogy készítek egy egyszerű kis adót és annak a jelét keresem meg, feltéve ha ez így működhet.

Köszönöm szépen a segítséget.
(#) Gafly válasza Bubu54 hozzászólására (») Jan 2, 2025 / 2

Kis szerencsével, a tekercsekről ránézésre meg lehet mondani...
(#) Bubu54 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 2, 2025 /

Sajnos, nem nagyon.

Még abban reménykedtem, hogy a tárcsának van vég állása, de sajnos körbe tud forogni.
(#) GARFIELD13 hozzászólása Jan 3, 2025 / 1

Vadásztölténygyár ovál hangszóró

Sziasztok!
Esetleg valaki felismeri ezt a hangszórót miben lehetett?
Az embléma alapján Vadásztölténygyár termék, de a H1521 számra csak a MÉZ JUHAR bútorlap cikkszáma jön google találatként hangszóró az nem.
Valamikor nagyon régen egy csupasz Dália rádió dobozban kaptam párban, de csak annyit tudok, hogy biztosan nem annak a hangszórója.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv.
(#) VJ72 válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Jan 3, 2025 /

Szia,
TV hangszóró, Vadásztölténygyár T 5391 Munkácsy.
(#) GARFIELD13 válasza VJ72 hozzászólására (») Jan 4, 2025 /

Szia!
Köszönöm a segítséget.
Üdv.
Következő: »»   581 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem