Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1158 / 1159
(#) pipi válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 10, 2025 /

Milyen átalakító az? Van külön egér és billentyűzet csati? Nem ua a bekötés .
(#) uniman válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 10, 2025 / 1

Hiba az, hogy nem ilyet használsz.
(#) Gombszem válasza Skori hozzászólására (») Feb 10, 2025 /

Az átalakítóm egy passzív cucc, benne négy szál átkötéssel. Ilyen.

De már látom, hogy más fajta kell. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2025
(#) Gombszem válasza uniman hozzászólására (») Feb 10, 2025 /

Értem, köszi.
(#) Suba53 hozzászólása Feb 11, 2025 /

Halmozott frissítési előnézet

Sziasztok!
Van ugye a frissítő kedd, ami minden hónap második keddi napja. De ezen kívül is kiadnak halmozott frissítési előnézetnek nevezett csomagokat az olyan izgága fazonoknak, mint én, akik folyamatosan nyomkodják a frissítések keresése gombot.
Azt írják, hogy ezek a korai csomagok még nem véglegesek, lehet tartalmazhatnak problémás részeket, amiket a keddi kiadásokra javítanak.

Arra viszont nem találtam infót, hogy ha van az előnézeti csomagban olyan rész, amit javítani kell, és én már buzgón telepítettem, azt a következő keddi frissítés automatikusan javítja, vagy mivel nálam már települt a megfelelő, de hibás rész, akkor így jártam, és várjak türelemmel a csodára?
(#) Doky586 válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 11, 2025 /

Előnézet tehát mint beta tesztelőt használnak téged. Ha gond van vagy összeomlik a gép vagy a telepítés végtelen ciklusba kerül, bizonyos programokkal nem kompatibilis, így egy fél hónap múlva ezt figyelembeveszik és azokat akiket érint az inkompatibilitás fel se rakja azon részeket. Te meg így jártál. Előkeresed a lemezkép mentést..
(#) Suba53 válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 11, 2025 /

Megnyugtató ez a végtelen gondoskodás az MS részéről.
Még jó, hogy az átlag user minden frissítés előtt végez egy rendszer mentést. Ja, nem.

Eddig még nem futottam bele hasonló végzetes hibába. LEKOPOGOM.

Lehet hogy felhagyok ezzel a gyakorlattal, és türelmesen, ahogy egy jó JEDI lovag, kivárom a véglegesnek tekinthető verziót.
Homokozót meg nem nagyon van értelme építeni azonos konfiggal.

A kertben van egy az unokáknak, lehet hogy azt felásom a frissítésekhez.
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 11, 2025 / 1

"A kertben van egy az unokáknak, lehet hogy azt felásom a frissítésekhez."

Attól nem leszel frissebb, max. fáradtabb.
(#) Gombszem hozzászólása Feb 12, 2025 /

Külső videokéártya nem működik

Akadt egy gondom: az alaplapi videokártya helyett egy külső kártyát raktam be a hosszú PCIe csatlakozóba. Ezután nem indul el a gép. Öt beep van, és fekete képernyő. A gép teljesítményfelvétele 10 W-tal megnőtt 45 W-ra (megmértem).
Kaptam egy másik ugyanilyen kisebb videokártyát (típus azonos, csak kevesebb a RAM), ugyanaz a jelenség.

Alaplap: ASROCK H610M-HVS/M.2 R2.0 (vadonat új)
Processzor: Intel Core i3-12100
Videokártya: SAPPHIRE HD6450 1024MB 1GB PCI-E/HDMI/DVI-I/VGA (passzív)

Rákerestem, ezeket találtam:
1. 5 beeps indicate a CPU error
Ez nem lehet, mert ha kiveszem a kártyát, rendben van a gép.
2. Powersupply can’t handle the load that the system requires with that Graphics card installed.
A tápegység 400W-os, sosem volt gond vele. A névlegesnek a tizede a terhelés.

Mi lehet a gond?
(#) SzervízMacska válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 12, 2025 /

Nem tudom, segít-e, nálam akkor sípol ötöt, mikor nem érzékeli a monitort. Két gép van közös monitorra kapcsolva, automata forrásválasztással.
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 12, 2025 /

Biztos vagy benne, hogy a kártya maga nem hibás? 18W TDP a kártya, a tápod elég kellene legyen.
(#) Gombszem válasza bbb hozzászólására (») Feb 12, 2025 /

Használtan vettem az elsőt a Vaterán. A másodikat grátisz küldte az eladó (98% User), amikor felhívtam. Azt mondta, hogy ki vannak próbálva. Nem hiszem, hogy kamuzna, a két fuvar majdnem a kártya ára.
A monitort rádugtam (DSUB). Más monitorom nincs, hogy kipróbáljam a többi aljzatot.
A BIOS-ba sem tudok belépni. 5 beep, és kész. A kártyák nagyon újnak néznek ki, bár öregek.
Az az elkeserítő, hogy semmilyen továbblépést sem látok.
(#) uniman válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 12, 2025 /

Talán az a gond, hogy abban a prociban integrálva van a grafikus Intel® UHD Graphics 730 proci...
Mellesleg a procid 60 W-os, Turbo Power 89 W !
(#) KU202M válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 13, 2025 /

Valószínűleg a gép az integrált vga-val szeretne elindulna. Lehet, hogy a BIOS-ban át kell állítanod PciE-re a videókártya típusát.
(#) Gombszem válasza KU202M hozzászólására (») Feb 13, 2025 /

Gondoltam erre. Az hagyján, hogy nem találom hol van a beállítás a BIOS-ban.
De:
1. Ha benne van az új kártya, be sem lehet lépni a BIOS-ba.
2. Ha meg ki tudnám kapcsolni, és mégsem jön be az ötlet, ott marad képernyő nélkül a gép, vissza sem tudom állítani. Esetleg BIOS Reset-tel.
(#) xxxyyy válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 13, 2025 /

Advanced mode. Chipset configuration. Primary graphics adapter.

Próbáltad a monitorodat az alaplapra csatlakoztatni miközben bent van a PCIE VGA?
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 13, 2025 /

Gordiuszi megoldás:
Egyszer állíts be mindent a biosban utána évekig nem kell biosba lépned..
(#) Gombszem válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 14, 2025 /

Kaptam információt a hardverről, és van egy tipp. Az alaplapi speckó azt írja, hogy PCIe 5.0/4.0/3.0, ez a videokártya viszont csak 2.0. Nagyon régi, ez lehet a probléma forrása. Az Intel H610 chipset leírása meg sem említi a PCIe 2.0-t... Ez a kártya, ha fizikailag bele is megy a csatlakozóba, nem kompatibilis. Ez lesz a baj. Köszi a segítséget mindenkinek.

Ja igen. Tudtok olyan faék egyszerű PCIe passzív videokártyát, ami legalább 3.0 szabványú, és van rajta DSUB csatlakozó? A remény hal meg utoljára.
(#) SzervízMacska válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 14, 2025 / 1

Nekem van egy vadiúj, épp csak kipróbált példány. Amennyiben olyat keresel, ami nem igényel az alaplapi sloton kívül plusz tápot. (Mert egy venti ezen is van…)

Ha érdekel, keress meg!
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2025

IMG_1304.jpeg

(#) Suba53 válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 14, 2025 / 1

Elvileg a PCIe verziók visszafelé kompatibilisek.
Kíváncsi vagyok mi lesz a végső konklúzió.
(#) img válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 14, 2025 / 1

BIOS resettel vissza tudod állítani: kihúzol mindent a gépből, VGA-t kiveszed, gombelem kiveszed, CMOS_CLR jumper átteszed, vársz 10 másodpercet, jumpert visszateszed, elemet visszateszed, videokártyát visszateszed, örülsz.

Egyébként is, egy BIOS frissítés nem ártana a lapnak mert javíthat a VGA kompatibilitáson.

Annyi, hogy esetleg PCIE3.0-ra kell fixálnod BIOS-ban a beállítást, hogy kezelje a PCIE2.0 VGA-t.
(#) Gombszem válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 14, 2025 / 1

SIKERÜLT!

Kompatibilis, működik a kártya (AMD ATI RADEON HD 5450).
Én vagyok a hunyó. A BIOS-ban a Chipset beállításban az alaplapi video volt gyárilag (köszi a tanácsot KU202M). Átállítottam Auto-ra, és egyből elfogadta a kártyát. Mondjuk lehetett volna alapból Auto (mint ahogy egy csomó más helyen ilyen).

A Win kapásból teleptette a drivert és az AMD Catalyst Control Center-t.
De:
1. A videokártya minden használat nélkül kb. 10 W-ot vesz fel. Pedig nem csinál többet, mint az alaplapi.
2. A GPU hőmérséklete 62-65 fok (ha igaz, mert a bekapcsolás után azonnal már 32 fok, a környezet meg 21 fok.
3. A ventilátor használatát 30-50% között jelöli, miközben passzív a kártya.
4. Lehet, hogy a kártya BIOS-át kellene flashelni? Van újabb, de félek, mert nem az AMD honlapról van. Ott semmilyen sincs, de lehet hogy én vagyok béna.

Itt tartok.
(#) Gabó válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 14, 2025 /

Csak azt nem értem, hogy miért akarsz a gépbe rakni, egy kb 10évvel régebbi kártyát, aminek a teljesítméne jóval gyengébb, mint a prociba integrálté?
(#) xxxyyy válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 14, 2025 /

Így jártam...
(#) Gombszem válasza Gabó hozzászólására (») Szo, 6:32 /

Itt kérdeztem a problémára

Az biztos, hogy az alaplapi többet tud? Nem tudok mást csinálni, a Legacy boothoz kell külső kártya.
(#) blasz hozzászólása Kedd, 8:46 /

win.kereső hiba

Sziasztok láss csodát ahogy megkapta a frissítést az összes win.10 64bit,4 gép, mindenhol megszűnt a keresés a win. keresőben.Se kereső,se Windows store se microsoft fiókba nem tudok irni,nem működik. Ami fellelhető volt megoldás kipróbáltam de semmi sem hozott sikert.
Feladtam ezt a részét. Vélhetően nem véletlen a win.10 leépítése. Szerintem.
(#) Suba53 válasza blasz hozzászólására (») Kedd, 10:26 /

Ez fura. Nálam mindegyik gépen megvan a frissítés után is.
Mit mutat a tálca beállításoknál a keresés?
Rejtve, ikon, címke, mező?
(#) img válasza blasz hozzászólására (») Kedd, 10:55 /

Milyen forrásból telepítetted a Win-t és milyen verziók?
(#) Udvari Zsombor válasza blasz hozzászólására (») Kedd, 14:59 /

Nálam is Windows 10 Pro és működik a keresés, pedig a rendszer magának intézi a frissítéseket.
(#) Doky586 válasza blasz hozzászólására (») Kedd, 15:45 /

NEM a win frissítés okozza az ilyesmit hanem a user önmagának amikor valami 'optimalizáló' vagy "kémkedéselhárító' programot futtat vagy egy jóakarója registry programját beállítja..
Következő: »»   1158 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem