Fórum témák
» Több friss téma |
Jajjj ne má ?
Valahogyan csak lehet. Bízom benne hogy valakinek lesz jó ötlete mert egy darabig nem lesz új tv-re pénz. ?
Tudsz segíteni légyszi ?
Linkeltem videót .
Bővebben: Link
Szia. Én azért ezt a szalagkábel leragasztást megpróbálnám. Nem tanulmányoztam konkrétan a TVdet, de próbáld meg előbb az egyik oldalt teljesen leválasztani. Ekkor próbáld ki a TVt. Vagy nem lesz egyáltalán kép, vagy csak az egyik felében, de ugyanúgy csíkosan, vagy egyik felében, de tökéletes lesz a kép. Ha nem lesz kép, egyértelmű, csak akkor fog a TV képet adni, ha mindkét fél csatlakztatva van. Ha lesz kép, de ugyanúgy csíkos, azt jelenti hogy az adott oldala a kijelzőnek a hibás. Ha a kép tökéletes lesz, azt jelenti hogy a másik része a kijelzőnek a hibás, és ott kellesz bizonyos sávokat kitakarni.
Ki fogom próbálni, viszont a videóban csík miatt javít a srác, nekem a kép meg is áll olykor-olykor, bár nagyon-nagyon kicsi sávban fenn akkor is folytonosan megy , na és azt sem tudom mik azok a bizonyos sávok amit takarni kell a t-con szalagon .
Előbb csak próbáld ki a az egyik oldal-másik oldal leválasztását, mi lesz az eredmény.
Próbáltam. Nem sikerült nekem.
Mi az hogy nem sikerült, mit tapasztaltál? Ha lecsatlakoztattad az egyik oldlalt, mit láttál a kijelzőn?
SONY BRAVIASziasztok!Hozzám került egy SONY BRAVIA KD-65X82J tipusu tévé ami azt a jelenséget produkálja hogy egy idő után a HD csatornák el kezdenek be kockásodni. A tévé tulaj elmodása szerint a szolgáltató (DIGI) ki ment hozzájuk hogy meg mérje a jel szint erősséget, és az elmondásuk szerint azzal nincsen baj mert a jel szint tökéletes. Tegnap a tévét járattam egész éjjel, és en is tapasztaltam néha be kockázódást a képben. A tévének csináltam egy factory reset-et, és ujra ki kerestem az adókat, de csak fen áll ez a hiba jelenség. A tévé tökéletesen működik ha például a netflix-et nézi a kliens. Én személy szerint a tuner-re gondolok, hogy esetleg meg hibásodott, de szeretném ha meg erősitenétek ebben. Szerintetek mi lehet a hiba okozója?.
Szia! Túlmelegedhet a processzor HD feldolgozás esetén.
Szia kadarist!
És ha a jelenseg néha akkor is jelentkezik ha a tévé ki van hűlve?, akkor mi lehet még a hibás?.
Szia!
Próbáltátok kikapcsolni a digitális zajszűrést és a mozgássimítást (motion flow, vagy mi a neve)? A hozzászólás módosítva: Szo, 14:08
Azt írtad, hogy egy idő után, ezért írtam a melegedést. Ha csat tényleg tuneres vételnél rosszalkodik, akkor lehet tuner gond is, de akár szoftveres háttere is lehet a problémának. Egy ilyen tévét nagyon nehéz ilyen esetben diagnosztizálni. Ha nagyon ragaszkodik az ügyfél a tévéhez, akkor megoldást jelenthet egy külső set top box használata.
Köszönöm a segitséget kadarist!, meg beszélem a kliensel akkor ha nagyon ragaszkodik a tévéhez akkor egy külső set top box a megoldás, gondolom alaplapot nem akar cseréltetni emiatt...
Szia!
Azt még nem, erre még nem is gondoltam, ha van benne ilyen opció akkor meg keresem hátha be válik, ha nem akkor marad a külső set top box ahogy kadarist javasolta. LCD tévé, KéphibaSziasztok! Szeretném kérni a véleményeteket, erről a kép hibáról. 55" philips tévé. Előre is köszönöm!
Köszönöm szépen a válaszod! Esetleg valameddig meglehet javítani a ribbon szalag takarással?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |