Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A LEDBAR-ok lábai rszterre vannak állítva, tehát ha nem változtattál a board nézetben a rszetrtávolságon, akkor az pontosan beleillik, a lábak nem fognak "dülöngélni", nem kell őket feszegetni, stb.
Elegendő lemérni a Te általad használt kingbright oszlop hosszát, és összehasonlítani a board-ban az lb10 szerintivel. Ha egyezik (nagy valószínűséggel igen!), akkor már készen is vagy. (Az, hogy a schematic nézetben hogyan vannak elhelyezve a LED-ek, csak annyiban befolyásol, hogy a kapcsolás bevitelekor ügyelned kell a bekötésekre.)
Egy logót szeretnék a nyákomra tenni. A "bmp2eagle.exe" nevű kis progi elvileg erre alkalmas. megnyitom vele a .bmp-met, de a generáláskor windows-os hibaüzenettel bezáródik a program. De a .scr fájlt végül is megcsinálja.
Ezt megnyitom az Eagle-ben, erre az dolgozik 10-12 percet, közben számolja alul a százalékokat. 98%-nál kiír egy hibaüzenetet és nem teszi be a logómat. Találkozott már valaki hasonló problémával? Üdv.!
Esetleg a hibaüzenetek szövege...
Bitképeknél eleinte gondom volt a színekkel, mivel ezeket külön rétegekbe szeretné pakolni. Ha monokróm (fekete-fehér) bitképpel próbálod (mivel a nyákon úgyis az lesz), akkor is hibázik?
Amennyiben a progi a cadsoft honlapjáról lett letöltve, a feltöltés ideje 2000. júl 2. Lehet, hogy csak az akkor aktuális verzióval működik. Vagy esetleg a te programod buherált, azért nem működik.
Monokróm BMP-vel próbálkozom, színest nem is enged ez a konvertáló program megnyitni.
Közben rá is jöttem a probléma okára: Túl nagy logót próbáltam berakni. (576x653 pixel) Lekicsinyítettem ésszerűbb méretűre, így már működik a dolog. De nagyon lassú lesz tőle az Eagle mert sok kis pontból rakja össze, ezért inkább alkatrészt csinálok belőle, ahogyan a program súgója is ajánlja. Üdv.!
Sajnos ha alkatrészt csinálok belőle, akkor is nagyon szaggat
Két magos processzorral könnyebben menne... Vagy legfeljebb csak a nyáktervezés legvégén teszem be a logókat, utána már nem baj ha lelassul az egész Eagle mert már nem kell szerkeszteni.
Sziasztok!
Eagle 4.16r2-m van. Itt hol találok induktivitást (vasmagos), és NTK termisztort? Köszi Üdv.
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hogy hogyan tudok úgy kinyomtatni egy nyákot, hogy ne csak egyszer szerepeljen a lapon a rajzolat, hanem többször ugyanaz. Gondolom érthető, hogy azért szeretném, hogy 1 levilágítás + 1 marás = több panel.
Szia!
Ki kell jelölni az egész rajzot a Group-al és utána kivágás majd beillesztés (Paste). Üdv!
Can't backannotate thi operation.
Please do this in the schematic! Ez a válasz rá!
Kissé elnagyolt a leirásod nem gondolod? Pusztán a leirtak szerint nem fog neki sikerülni.
Erről beszéltem.... (most olvastam bladika válaszát).
Szivesen felvilágositalak,de várjuk meg először levii válaszát.
A készre tervezett board nézeten az összes réteget meg kell jeleniteni,ezenfelül az alsó és a felső oldalon levő alkatrészeknek is látszódni kell,de nem maradhat le a pad,via,dimension...stb réteg sem. Ha mind látszódik akkor kell a group paranccsal kijelölni,ilyenkor élénkebbek lesznek a szinek.Ezután kell kiadni a cut parancsot. A fölső részen ekkor megjelenik a szemafor ábra,erre rá kell kattintani. Ezután nyitni kell a file-new-board paranccsal egy új lapot,és erre már a paste paranccsal lehet beilleszteni. Minden egyes paste parancs egy újabb boardot jelenit meg. Tanácsos még mielőtt beillesztenéd a nyákokat,egy rajzkeretet az új lapra illeszteni,mert ez nagyban megkönnyiti a helyes elhelyezést. Ezután már nincs más dolgod mint a nyomtatáshoz nélkülözendő rétegeket kikapcsolni (alkatrészek körvonalai) stb,csak a vezetősávoknak kell látszódnia.
Remélem érthető voltam. Üdv és sikeres sokszorositást.
Bocsánat mindkettőtöktől de nem figyletem hogy érkezett-e ide hozzászólás azért nem válaszoltam.
Látom közben válaszolt a kérdésre mex szépen hosszan. Üdv!
Közérdekű:
Vigyázzatok az Eagle-val (mondjuk a 4.16-tal.) Az SMD BC807 az adatbázisában NPN tranzisztorként (is) szerepel, közben pedig PNP....Ráadásul BC807-tel raktam össze az áramkört. A hétszegmenses kijelzők multiplexelésénél, nem értettem mért 0 szintre választja ki a kijelzőt, és ráadásul halványan világított csak...
Hali!
"Kezdő vagyok még, de fejlődni szeretnék" Tehát a problémám: eddig ExpressPCB-ben rajzolgattam nyákokat, de nem az igazi, pláne, hogy elkezdtek bonyolódni a panelrajzok. Szóval igy már kicsit macerásabb használni. Hallottam mindenféle jót az Eagle-ről, le is töltöttem, de az igazság az hogy az angol tudásom egyenlő a 0-val. 12 évig tanitottak nekem németet, az sem megy nem hogy az angol. Szóval valami magyar leirás vagy valami segitség kellene nekem. Előre is köszönet.
Itt van a Magyar nyelvű segédlet ha ezen felül van még kérdésed szívesen válaszolok. Üdv:Béla
Nem tudok rájönni, miért emel ki via-kat az Eagle. Nem mindegyiket, csak néhányat. Nincs a show-val kiválasztva. Bármit csinálok, így marad. Már újra is indítottam...
Raktam fel képet, hátha valaki tudja.
Van egy halom kétoldalas nyáktervem, de még ilyet sose csinált.
Hoppá, rájöttem. Nincs kijelölve, csak a színe meg van változtatva, így majdnem olyan, mintha ki lenne jelölve.
Üdv Mindenkinek!
Kezdó számitógép használóként csak most találtam erre az oldalra.Sok okos dolog van,amit én eddig papirral,ceruzával oldottam meg.Az elektronikát alapszinten értem/megtudom különböztetni az ic-t,az ellenállástól/.Segitségre lenne szükségem.a következőkben: Hol találok/ nem profi/olyan letőlthető progit magyar leirással,ami nyáktervezésre alkalmas. Olvastam több hozzászólást ahol emlitve van az Eagle 4.16,de hiába ütöm be a google-ba nem ad ki letőlthető verziót,link-et. Segitsetek át a kezdeti nehézségeken. Kösz STcastoro
Eagle elsődleges letöltőhelye itt, régebbi verziókhoz link a lap alján.
Magyar leírásokat még nem kerestem, de biztos találsz valahol.
Köszönöm kobold a gyors választ,igy már könnyebb a helyzetem.
a használati segédletet megtalálod az eagle nyáktervező topicban
|
Bejelentkezés
Hirdetés |