Fórum témák
» Több friss téma |
hát esetleg ha be tudsz szerezni ingyé egy alaplapot akkor próbál ki vele. Sztem ez az alaplap lesz, bár én nem vagyok egy profi elektrós. Nekem alaplapnak tűnik. Ha nem csipog. Mert ha csak az alaplap van magában akkor pittyeg mert se memó, se vidikártya, se proci szal kéne neki jelezni.
Mondjuk ebben tényeleg igazad lehet, hogyha nem jelzi vissza hogy nincs a lapon hardver, akkor meghalt. No meg hogy a ventije se forog az is arra utal. Na megpróbálok szermányolni egy alaplapot, de valszeg kuka a mostani. Köszönöm segítségedet!
Nos, mindent leellenőriztem: elem, táp, memória stb- stb....tényleg az alaplap halt meg! Hát ez van! Köszi mégegyszer!
Még annyi, hogy mielőtt nekiállsz fogdosni digitális dolgokat fogj meg egy nagy darab vasat pl. radiátor, hogy a statikus feltöltődést megszüntesd!
Köszi a tippet! Ha gépbe kell valamiért nyúlni, akkor a gépházhoz nyúlok először, asszem nem tud átmenni onnan a harverekhez a kósza töltés.
350 nagyon is elég, de lehet tényleg a táp a hibás, milyen márkájú? Hallottam már olyan 300ról 400ra átcimkézett tápról ami 200 fölött kifeküdt...a minőségibb darakbokban is körülményektől függően idővel kiszáradhatnak a kondik és elkezdhet a táp rakoncátlankodni.
EZ egy "Ultra Power" táp. 350W-os. Nemrég szedtem szét amikor portalanítottam. A kondik nem voltak puffadva, de attól még kiszáradhattak. Néha elég meleg volt a táp. Na, majd veszek egyet és megnézzük. Mondjuk ha egy feszültségfigyelővel (pl.SpeedFan) nézem, akkor észre lehet venni, hogy az 5 volt rakoncátlankodik egy kicsit.
Üdv mindenkinek! Hát a CHIFTEC tápomat nem tudják megjavítani (-de még nem szóltak), és meg sem vártaam hogy vissza hívjanak. Rendeltem egy másik tápot innen! Nagyon jó, szinte ezredre pontos feszültségeket ad le, még terhelésre is! Eltávolítható kábelek vannak benne, szóval nem kell egy rahedli kábelt össze kötegelni ha nemhasználom mindet, hanem annyi kábelt rakok bele, amennyit akaraok, persze limitált körülmények között. Az egész tápegység fekete, és ventillátor nagyon alacsony a zajszintű. (kb ~20dB) A ventillátor ledvilágítását ki/be lehet kapcsoni, illetve a ventillátor fordulatát, automatikusan/manuálisan is lehet szabályozni. Méri saját magától a hőmérsékletet, illetve még ezen felül négy darab PTC is jár hozzá, amit oda rakok ahová akarok, hőmérés céljából. Ezeket eggyütt, USB-s illesztésen át, szoftveresen lehet felügyelni, illetve vezérelni. Tulterhelés, tulmelegedés védelem is van benne, illetve rövidzár védelem, és aktív PFC.
Ennek a tápnak az árából egy használt P4 gépet lehet kapni, csak pénz lehúzás az egész....
Egyébként mi a probléma? Vagy csak szeretted volna megosztani mindenkivel, hogy hogyan dobjunk ki az ablakon 25.000 Ft-t
Semmi probléma evvel nincsen! Korábban irtam egy CHIFTEC tápról egy jó kis történetet, hogy mi baja volt!
Hozzá tenném, hogy nekem nem egy használt P4esre van szükségem amikor ott a "fullos" gépem, táp nélkül! Amit tud, azért meg megéri (nekem)! Ja és ha ugyvenném a dolgot, akkor számomra csak 5000FT volt, mert egy P1 -est, eladtam 18ezerért Amit amúgy én is kaptam. Ja amúgy én még 23ezret fizettem érte, egy héttel ezelőtt. Szóval ha ez pénzkidobás akkor...
Nagyon fontos lenne a segítségetek, mert nem tudom telepíteni a hangkártyát egy új gépre. A hangkártya az alaplapon van, a számítógép házát nem szabad kibontani, mert tennék egy másikat. Az ablakok, amelyek aktívak szoktak lenni más gépeknél normális esetben, ennél a gépnél halvány betűsök. Nem is igényli a hangkártya telepítését, mert az Eszközkezelőben nincs nagy sárga kérdőjel. A géphez nincs meg az alaplap cd.
Nagyon örülnünk, ha segítenétek megoldani ezt a problémát, amit előre is köszönök.
Esetleg az alaplap ípusát tudod? Megnézheted az eszközkezelőben ha nem.
76477-OEM-0043007-10355
Ez-e?
Nem hiszem. Ilyenre gondoltam hogy pl. Epox VIA KT600. Szal gyártó és típusjelzés. Nagyon kéne a hangkarihoz szoftver. Akkor meg fognak elméletileg oldódni a problémák.
Nem ez. Ez a windows azonosítója.
Keresd meg és töltsd le a SIW (sistem info for windows) programot (keresőbe >SIW) Ez telepítés nélkül (siw.exe) futtatható és sokmindent elárul a gépről. Ezután már tudsz keresni drivert az alaplapi kártyához vagy a lap tipusa szerint tudunk segíteni. Sok sikert!
Most itthon vagyok, szombat délután leszek a gépeknél, a Teleházban, amelyeknek nincs hangjuk. Remélem, a tanácsotok segítni fog.
Ezek az információk érnek-e valamit:
Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio Driver Version: 5.10.0.5010
Iszkakof István, vagy legegyszerűbben az alaplap típusát úgy nézheted meg, hogy:
(Eng): My Computer (Jobb Klick) / Manage / Computer Management (Local) (Jobb Klick) / Properties (Hun): Sajátgép (Jobb Klick) / Kezelés / Számítógép Kezelés (Helyi) (Jobb Klick) / Tulajdonságok Itt majd a Processzor teljesítménye fölött/környékén ki fogja írni az alaplap típúsát, és, hogy valójában mennyi is az annyi, szóval a Processzor teljesítményét valamivel pontosabban mind máshol.
Ez valószínűlleg a jelenleg használt driver. Ha sehogy sem tudod azonosítani az alaplapot, meg lehet próbálni a driver frissítését a neten, de sok reményt ne fűzz hozzá. A win általában azt mondja hogy ez a legjobb ami van. Igazából azt nem értem miért nem sikerül az alaplapot azonosítani? Rengereg lehetőseég van, végső esetben a gép doksija is segíthet.
Most a huncut gépről irok. Angol Windows Home, service pack 2 van rajta. A fa amit leirtál, nem tartalmaz Properties ágat.
Leirom az egész történetet. A falunkban Teleházat hoztak létre. Parabola antena, a falon a nagy doboz a kellékekkel, egy egyszerű telefon, egy üzenetrögzitős telefon, egy fax készülék, egy Lexmark X 2550 multifunkcionális nyomtató (amivel szintén bajom van, lásd. Nyomtatópatron átprogramozása) és két P4-es gép DVD iróval Nero nélkül. Telefonáltam a szerelőknek, akik beszerelték mindezeket és kérdeztem, hogy bővithetek-e. Azt mondták igen. Mivel Internetről van szó, még ha 128,8 kbps is a sebesség, de hang a gépeknek kell(ene). Webkamerát sikeresen telepitettem, de a hang feladta a leckét. Kérdeztem a szerelőket, az alaplap cd-ről, nem kapták a géppel. Próbáltam, hátha jó az én gépemtől, de nem jó. Magamra és rátok vagyok utalva, más segitség ki tudja mikor lessz.
Mind oldman is ajánlotta töltsd le a SIV (SIW?) nevű programot, nagyon sok információt elárul. Nézd meg rajta az alaplap tipusát (képen bekeretezett), ha ezt nekem megadod, hajlandó vagyok megadni a drivert. Rossz driverrel sajnos minden gép néma.
Nincs Properties ág? Há az meg hogy lehet?
HangDriver: Megnézed az alaplap típúsát, és ha van hivatalos honlapja, (ami kell hogy legyen) akko végigméssz ott a varázslón az oldalon. Valami Driver letöltést keress és ott kövesd mit mond/ír. Vagy ha nem megy akkor adj egy print screent arról az ablakról ami az alábbi képen van a vegcel.jpg -n, s majd adok egy linket ahonnan letöltheted a drivert. Gondolom alaplapra integrált hangkártyáról van szó.
Amit végcélnak jelöltél be, az ez:
Computer: Intel(R) Celeron(R) CPU 430 @ 1,80 GHz 1,79 GHz, 504 MB of RAM Ez a kezdetektől ott volt, csak elvártam volna, hogy valami bonyolultabb betűk és számok az alaplap típusa.
Hát valahogy nem jutunk közös nevezőre! Akkor használd a kollegák által ajánlott programokat, melyekkel könnyedén kiderítheted, hogy milyen alaplap is az! Én személyszerint egy Everest -et ajánlok, van magyar nyelv hozzá, azzal készítesz egy Report filet, amit .html -be mentesz, és azt küld el mailon, vagy csatold ide a fórumba (becsomagolva).
Na mi lesz, kipróbáltad már a progit? Engem nem érdekel a gépedből az alaplap gyártóján és típusán kívül semmi más!
Helló!
Van egy másik megoldás is: Start > Futtatás> beírod: dxdiag és az első oldal mindjárt megjelenik, ott van egy lista benne a rendszer típusa, rendszer gyártója. Na ezeket kéne nekünk megadnod u.i.:Lehet, kijön majd egy panel ahol kérdezi ellenőrizze-e a WHQL-t. ott válaszd a mégse-t, akkor gyorsabban bejön a lista
Ma 18 és 22 óra között a gépeknél leszek, és hátha dűlőre tudjuk vinni a dolgot. Az itthoni gépem nem alkalmas a 28,8 kbps-jával nem a 7 és valamennyi Mb. letöltésére, mert az a program, amit ajánlottatok kb. annyi.
A dxdiag az én otthoni gépemen működik és valóságot mutat, de a gépem működik (úgy ahogy). U. I. azt hittem, ügyesebb vagyok és egy ilyen probléma nekem nem is probléma.
A dxdiag parancsra a soundnál a következőket irta:
No sound card was found. If one is excepted, you should instal a sound driver provided by the hardware manufacturer. Az angol tudásom szinte nulla. Elől két lyuk, hátul öt, csak azt ne mondjátok, hogy nincs hangkártya a gépben! Azt hiszem, hogy az ezközkezelőben eddig nem volt sárga korongban fekete felkiáltójel a Sound, video and game controllersben a Realtek High Definition Audio ágán. Az jelenthet valamit: USER-EAC80A8BEF |
Bejelentkezés
Hirdetés |