Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Diagnosztikai készülék építése kapcsán bosch motronic 1.5.5 motorvezérlő rendszeről keresgéleg leírást (blokvázlat; bekötés; címzések, mint pl alapjárati motor... stb.) de nem túl sok sikerrel. Tudnátok benne segíteni? A google keresések nem jöttek be :no: Előre is köszi a segítségért!
Helló Jeep! köszi és mi lenne az amivel nem csak a motort tudnám kiolvasni?MENNYIÉRT ADNÁD EL AMÚGY AZ ELMET?
Hellló! obd2es de a bekötése nekem még nem tiszta,megnéztem :1,3,4,5,6,7 és a 9,12,13,14,16 bevan kötve legalább is úgy látni akkor ez milyen iso nem?jó hozzá az elm?köszi
A gyártóspecifikus lábakról lövésem sincs, de a 7-es a K-vonal az OBDII-n.
Helló!köszi nem lehet át állítani angolra valahogyan?
www.webforditas.ru
A lényeget szerintem ki lehet következtetni belöle.
Citroen C3-hoz milyen OBD progit illetve kapcsolást ajánlotok ABS hibakód kiolvasásához??? A kocsi 2004 évjárat 1.4Hdi motor 8 szelepes.
Az OBD csak a motor és a váltóvezérlőre vonatkozó szabvány és csak olyan hibák és paraméterek vannak belevonva, melyek kihatnak a levegőminőségre. Tehát ABS OBD-s programmal nem olvasható.
Ok, értem. Esteleg tudsz valami infot adni róla mivel lehet kiolvasni az ABS hibakódot, ennél a kocsinál?
Csak drága profi műszereket ismerek, amik nem érik meg.
Nem tom,hogy a többi mellékest mivel tudod kiolvasni de általában a motor alkatrészek hibásodnak meg.....ilyen olyan jeladók meg stb.....
8.000 ért odaadom ha kell valakinek. USB-s...programokat meg netröl lehet hozzá tölteni. Az autodiagnosztika.hu-rol vettem kb 1 éve akkor még több mint a duplája volt.
Es miert nem epitesz meg egy letezo mukodo muszert, es akkor nincs ilyensemire szukseged.
nem, mert nekem alfa romeo 146 1.6tshez kell ami 98as és azt tudtommal nemtámogatja a 323as
A kommunikacio modja a lenyeg. Ha ISO-s vagy kwp2000-es, akkor jo lesz az is, de ha CAN busos, akkor nem.
A 327-es nem csak OBD2-ekkel müködik? Én most vettem egyet, egy 99-es G-Astrával probáltam, de azt irta ki, hogy az auto nem OBD2 kompatibilis, nem müködött.
Sziasztok!Tudna valaki segíteni?Fiat Uno 1990-hez szeretnék diagnosztikai tesztert építeni.Hogyan kezdjek hozzá?
Először is keresd az Uniscan/Euroscan nevű topicot, az ottani interfész gond nélkül viszi.
Üdv újra. Az lenne most a kérdésem h 1.6 daewoo nubira 1997 a16dms mot kódu kocsihoz milyen csati kellene a hibakód olvasásához? Asszem obd2-es de nem taliztam ilyet h valaki építene... Előre is köszi.
Üdv. !
Kérdésem a következő. Milyen soft,és milyen hardver kell aa audi 100 C4 quattro kiolvasásához. Érem ezalatt ,a motor,a váltó ,stb. Üdv.: qcy
Üdv !
Csináltam egy hw-t MCP2515+Meghajtó ic. Arra szeretnék valami infót, megoldást, hogy hogyan tudom azzal kiolvasni a jármű paramétereit. A probléma az, hogy amit találtam neten projekteket, az mind zárt és valamilyen gyári szoftwerrel megy. Nekem annyit kellene, hogy az MCP2515-el kiolvashassam az adatokat és majd én feldolgozom. Kérdések: Az Ilyen OBDII cuccok hogyan működnek ? Én kérdezek és válaszol, vagy egyfojtábn tolja az adatokat és ha az MCP2515 jól van maszkolva, akkor egyből rakja a pufferbe az adatokat ? Egyáltalán jó választás volt ez az IC páros egy ilyen feladatra ?
Az OBDII specifikacio errol szol.
A neten rengeteg pelda van ra. Tulajdonkeppen uzenetcsomagok vannak, cimzel (ki kuldi kinek az uzenetet), maga az uzenet (hanyas mod, mit kuldesz) es vegul az ellenorzoosszeg. A megfelelo keszulek (vagy keszulekek) valaszol(nak) es neked kell kihamozni a valaszbol, hogy neked ment-e (ezt a valasz fejlecebol tudod meg) es hogy sikeres volt-e es persze az ertekeket. Tobbfele modja van, ezekkel lehet pl. hibakodokat torolni vagy motorparametereket lekerdezni.
Én csak kiolvasásra szeretném használni.
Az MCP2515 -ben elég sok dolgot be lehet konfigolni. Szoval akkor tudnom kell, hogy mit akarok és ki kell küldeni a buszra, majd esetleg kapok rá választ vagy hibakódot ? Azt gondoltam, hogy a can buszon úgyis van forgalom és az én kütyüm csak figyel és kimaszkolja a számomra értékes kerettel bíró üzeneteket.
Az uzenetek csomagokban mennek, tehat valoszinuleg teljes csomagot kapsz, vagy nem kapsz semmit. Ugy tunik, a cucc kepes szurni, hogy mi kinek megy. Szoval mas dolgod nincs, mint az adott egyseg kodjat megszerezni, aztan 'hallgatozni', hatha uzen nekik valaki. A cim alapjan ki tudod szurni.
De elotte mindenkeppen olvass, mert ezek a cimek nem mindig egyertelmuek, egy egyseget meg lehet szolitani abszolut vagy funkcious cime szerint is, stb.
Sziasztok. Láttam egy ISO9141 rajzot max232-vel, eszembe jutott hogy nagyon hasonlit az m-bus modulhoz, amit sok éve Nokia telefonhoz csináltam és még mindig a polcon porosodik. Kis átalakitással (rajzon) lehetne használni vagy csak ha megtoldom mc33290/si9243 IC-vel?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |