Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Oké! Nem gondolok többé ilyeneket!! Jó!
Szakadjon meg a netem, ha hazudok!
És azóta nem írt _ampervadász_ kolléga... Vajon miért?
(Bocsánat! Nem mondom, hogy nem mondtál igazat, csak olyan jól jött ki! )
Apropó "Suliszezon", már csak 28 nap van hátra, és máris jön a stabil Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex.
Már telepítettem az egyik gépemre, minden szuper de az újj háttértől nemvagyok elragadtatva... (valaki várja még velem együtt?)
+1
Állítólag Shuttleworth dizájnereket illetve élmény szakembereket vett fel az utóbbi időben, de ennek nem látom a screenshotok alapján hatalmas előrelépések nem történtek. Vagy lehet ők már a 9.04-et faragják. Na de várjuk ki a végét.
hali,
Az elektrotechika tanárom a minap mesélte hogy, neki a képen látható módom magyarázták el a dióda működését!!
A kondenzátort meg úgy, hogy a szinuszhullám átfér a fegyverzetek között...
Netrádió rögzítésére én az ingyenes streamrippert ajánlom. ha esetleg néha megszakad a neted, a progi akkor is folytatja a rögzítést, akár számonként külön menti a rádióadót.
Köszi! Jelenleg az AIMP2-t tesztelem. Utánna a többieket.
Látom megváltozott egy kicsit a téma címe. Ez jó. Télen meg síszezon lesz?
Ez jól jött ki! Ezen még én is röhögtem egyet!
A mai napom nagyon jó volt a munkahelyen, metn a meló ezerrel, de legalább élveztem! Tegnap az építkezésen, nagyon jó volt. Odajön egy emberka, aki mérnök, és diplomás, és azt mondja: Tegyen a falétra lábára, abbol a vékony fóliából, mert bereped a beton! (erre MIVAN?! ) Jól nézna ki, hogy egy 0,8mm fólia megvédi a betont az eltöréstöl. Bocsánat, ÉN vagyok a hü**e, mert nem tudtam hogy a gyémántnál, keményebb dolog is létezik. Ma meg töltötték a medencét (ugyan az az építkezés). A vicc az az , hogy az oldalában egy-egy sor lámpa (helye) van. Na a víz azt is elöntötte! Ez a starnd Szentendrén készűl, és 2X4 -es csapat vállalta be a villanyszerelést! Nagyon fintul fog kinézni, habár nemtudni hogy lessz e fal, vagy éppen a semmibe nyílik az ajtó, perfekt öngyilkosok számára! Nagyon kész ez az építkezés, annyit szakadok az emberek butaságain, hogy már alig bírom!
Upsz a képek, lemaradtak!
Első kép, a tüzoltok elkezdik próbatölteni a medencét. A második, ahogyan telik a medence. A harmadik az előzőnek, egy digitális zoom, készített kép, hogy látszódjon a lényeg! Amúgy a lukak túloldalán, maga a gépház, és egy garázsszint találhaté, még alatta. A többit képzeljétek el ti!
szintén diplomás meg mérnök meg miegymás emberke aranyköpése felém. "fiatalember eddig nem szoltam de azt a nyamvadt EPH-t kösse már rá az akrill kádra.6 bol 6-ot kihagyott ez igy nem lesz jo " mire én müanyagra földelést?? erre elviharzott.
Lógass bele egy kanócot, és tegyél rá 240 -es kábelsarut! Így az emberke beletudja az ujját dugni, és máris, be van vonva az EPH -ba... Hívd oda, és kér meg dugja bele az ujját, majd a kábelpréssel préseld rá...
Ami ma nagyon kemény volt, az az amikor a főbejáratnál, a födémet kellett csövezni, majd a tűzjelzőt kiépíteni. Ez össze jött, majdnem.
Ugyan is az volt hogy a födém szerkezete, olyan, hogy kivannak benne rekeszek alakítva, vagy is üreges. Az összes nedvességet, benntartotta, mikor ki lett furva akkor meg dölt a víz! Úgy 250liter víz folyt ki "cellánként" (összesen négy volt tele. A képen a sötét, csíkok látszanak a födémen, na ott lakozott a víz is.) a képen egy kollégém van rajta, nem ÉN
iiiggggen a leyer mester panel átka aki nemismeri az nagyon elázik ismerös a szitu 32 lakásos társasháznál ugyanigy jártunk. a 4. furásután rutinosan rántottuk ki a furogépet a panelböl
Sziasztok. Valaki nem ismer valmilyen programot amivel egy hibásan megirt CD-röl ki lehet menteni adatokat? Fontos lenne. Köszönöm
Ha jól emlékszem a CD Check alkalmas erre, bár már jó régen használtam.
Rákeresve a guglival még ilyeneket ajánlanak, hogy CdRoller meg BadCopy.
Nem vált be. Hibát ad. A windows üresnek látja a lemezt. Lehet hogy reménytelen? Mitha a cd elejéröl hiányozna jópár menet.
Ja tényleg aki vasutas figyeljen, mert egy érdekes hír következik a részemről!
Az a helyzet, hogy mindig elfelejtettem beírni. Az történt kedden, hogy a Flier$t személyvonat füzítől kezdve nem állt meg!!! ÁCS-GYŐR között állt meg, azt nemtudni hogyan, de megállították. Az a helyzet aki nekem mesélte, az egy kicsit "kiszínezve" mesélte el, mivel látszott rajta, hogy sokkot kapot, és ez látszott is rajta. A vonat szaggatot 160Km/h -val, és az éberségi berendezés sem állította meg! Van a rövideb "tilu-lilu" hangjelzés, az az elején megszólalt, nyugtázta a csávó, de levileg semmi. Maj egy gyorsabb ütemű "tilu-lilu" hang követte, de ez az egyfolytában szólt! Egyszerűen, fel nem tudom fogni hogy: 1-a vezető életében előszőr vezetett Flier$t motorkocsit, és ebből eredő ijedség miatt nem volt ura a helyzetnek 2- ebből adódik, az éberségi berendezés miért nem vészfékezett, ha az éberség nem volt megállapítható, aavagy elszabadul. 3- manuális módszer főmegszakító LE, áramszedő LE, és megállt volna. ÉN ezt biztosra, ahogy az események történtek, nem vagyok biztos, mert mondom, sokkhatás alatt volt a srác aki nekem mesélte, és ő is ismeri a vasutat, sőt vasútmániás, és trainsimulator FAN! Eyébként azok akik nemtudtak leszállni Füzítőtől kezve, ÁCS -ig, az a a Győr irányából jövő flirer$t re száltak fel. Egyszerűen, úgy hogy a nyilt pályán megált, és felszáltak rá az emberek, és visszafelé mentek oda ahová akartak! ( ez utóbbit nem hiszem el, több okból is) Ti mit tudtok, hallottatok valami hasonlót is ezen a fővonalon? Azért elég érdekes dolog, nem tudom mit higyek el ( mi a képzelet szüleménye ). Egyébként _elektropolice_ a nikneve, és hát sajnálatosan, nemigazán látogatja az oldalt, többek között mert nem rt az elektronikához, másrészt nem ez az érdeklődési köre, csak érdekli egy kicsit és ennyi! Ha többet akartok tudni, akkor az ő mail címén kérdezzetek, hátha valami kiderűl, mert én azóta nem beszéltem vele. Mindenki vonja le magának a következtetéseket/tanulságot! Én erre azt tudom mondani hogy no comment...
Valószínűleg, hajszálpontos választ tud adni Frankye. (MÁVnál dolgozik) Általában csak reggel van fent. Tehát holnap délelőtt várható a magyarázat.
Ez nagyon jó lenne, enegem nagyon érdekelne aFrankye véleménye!!!
Kb 10-11 felé ébredek, mert nagyon sokat olgozok hétköznap, és lemerültek a celláim.
Nagy segítséget, kérnék tölletek!
Akinek van bármilyen SAMSUNG Sync Master LCD monitora, az kérem küldjön egy képet, a garancia könyv azon részéről, ahol a SAMSUNG LCD monitorokat vesznek át granciálisan! Nekem meg van a garancia papír, de a könyvet nem találom, és visszakéne vinni a szervízbe, mert nagyon sok pixel, tönkre ment a kijlzőn! Előre is köszönöm , nagyon nagy hála érte!
Itt vagyok, mert reggel van.
Nos, a történet - hogy úgy mondjam - több sebből vérzik. 1. Valóban van a Flirt-ön is, mint "minden" vontatójárművön, motorkocsin éberségi berendezés. (Aki nem tudná: Ez arra szolgl, hogy a mozdonyvezető reakcióját figyeli. Megszólal egy Idézet: , és ha adott időn belül nem nyom meg egy gombot, vagy egy pedált, akkor vészfékezéssel megállítja a vonatot a berendezés.) Ha az éberségi meghibásodik, akkor letilt, különösen az olyan modern, számítógépes vezérlésű járműveknél, mint a Flirt.„"tilu-lilu" hang” 2. Emlékezetem szerint az a pályaszakasz nem 160-as. 3. Ács és Győr között van még: Nagyszentjános, Győrszentiván, és Győr-Gyárváros. (Az előbbi kettő állomás...) Almásfüzítő után még ott van Szőny és Komárom is. 4. Ha füzítőn nem is állítják meg, Komáromban nem tud "csak úgy" átrongyolni, mert menetrend szerint megálló vonatnak addig nem kezelhetnek kijáratot, míg meg nem állt. (Így Komáromban a kijárati jelző után vészfékkel meg kellett volna állnia.) 5. A főmegszakító ki - Áramszedő le páros még nem igazán elegendő a boldogsághoz, erre alkalmasabb a vészfék-szelep, ami minden vezetőálláson megtalálható. Idézet: „...a nyilt pályán megált, és felszáltak rá az emberek, és visszafelé mentek oda ahová akartak! (ez utóbbit nem hiszem el, több okból is)...” Na még ez pedig egy hihetőbb része a történteknek, ui. volt már ilyenre példa, bár akkor baleset miatt (siklás) kellett a nyílt vonalon az utasokat átszállítani. És végül, de nem utolsó sorban: Naponta kapom meg - hivatalból - a jelentéseket, hogy milyen, rendkívüli események voltak az előző 24 órában. Ha más nem, egy ilyen esemény biztosan benne lett volna, én viszont nem emlékszem, hogy ilyet olvastam volna. (Ez nem jelenti azt, hogy nem volt bene!) Természetesen hétfőn reggel (egyik) első dolgom lesz (rögtön a kávé után!) megnézni, és ha érdekel, megírom, mit találtam.
Szerintem egy ilyen "sztori" bármelyik kereskedelmi tv-n vezető hír lett volna...
Így igaz, MPi-c barátom! Erről nem is szólva. :yes:
Üdv!
Most leginkább a Keszthelyiek segítségét szeretném kérni (de ha nem keszthelyi segít, akkor annak is örülök): Keszthelyen szeretnénk valami szórakozóhelyre menni, de sajnos eddig csak 1-et találtam . A lényeg, hogy ne olyan zene menjen mint amit egy frekvenciagenerátor ad ki magából (remélem értitek ), hanem valami "normális" emberi zene, pl. rock...etc. Előre is köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |