Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NI PCI-6251

Témaindító: tepizoli, idő: Okt 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tepizoli hozzászólása Okt 2, 2008 /

SZiasztok!
Szeretnék érdeklődni hogy nincs e valakinek tapasztalata hogy a cimben szereplő kártyával pontosan hogyan kell mérni mert sajnos nem sikerült értelmes mérést kicsikarnom hosszu probálkozás után sem. minden segitséget megköszönök ha valaki foglalkozna a témával tudok még pdf-eket küldeni de amugy fent van a National Instruments honlapján.Kép: Hivatkozás

ni[1].pdf

(#) valve válasza tepizoli hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Szia,

Tapasztalatom ezzel a kártyával nincs, viszont van pár ismerősöm a NI -nél, így ha adsz egy-két konkrétumot, akkor rá tudok kérdezni, hogy mivel van gond, vagy hogyan kell használni az adott eszközt.

Addig is egy kis olvasnivaló: (User Manual),

High-Speed M Series Multifunction Data Acquisition - 16-Bit, up to ...Inputs
NI PCI- B/E/M/S Series Calibration Procedure for NI-DAQmx
NI PCI- M Series User Manual
NI PCI- 625x Specifications
(#) tepizoli válasza valve hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Szia!
Köszi a segitséget az első probléma amit nem értek hogy ahol én láttam hogy használják ott /ha megnéznéd ennek a pdf -nek a 15-dik oldalán a csatlakozo kiosztást / a 68 és 34 -es lábat használják bemenetnek AIO és AI8 .Az AI GND nincs bekötve és mégis tudnak vele mérni dvd kimenetén hangfrekis jelet viszont ha én bekötöm akkor már a csupasz kábel megméri a hálozati 50 Hz-t és ha jelet adok rá /én is egy dvd-ből/akkor az nem lessz szép hanem olyan mintha a kártya marhára tul lenne vezérelve.Tehát amit megszeretnék tudni az az hogy a csupasz kártya alkalmas e igy mérésre vagy mindenkép kell valamelyik kiegészitő dobozka amiket hozzá árulnak.

PCI6251.pdf

(#) tepizoli hozzászólása Okt 4, 2008 /

Ezt nézd meg árulnak hozzá ezt a dobozkát ahova korrektűl be lehet kötni a jeleket de az a kérdés hogy ebben van valami osztás vagy csilapitás.

SCB-68[1].pdf

(#) valve válasza tepizoli hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Nos, ha megnézed az User Manualt (harmadik link) amit linkeltem, akkor a 58 -as oldalon a táblázatban benne vannak az AI kiosztások javasolt bekötései (elolvashatod a 70 -es oldalig) (AI Ground-Reference Settings) ahol: NOT RECOMMENDED az utolsó. Szerintem neked a két földed bekavar, a gépedé és a mérendő lejátszódé, ha összekötted őket "Az AI GND nincs bekötve és mégis tudnak vele mérni / viszont ha én bekötöm"

A dobozban szerintem nincs semmilyen osztó, hanem csak a Connector Terminal -jait, vezeti ki BNC -s csatlakozókra a könnyebb szerelhetőség s mérés céljából, meg van benne egy aluláteresztő szürő is az egyik BNC csatlakozón, meg valami ellenállások s túlfeszültség elleni védelem.

Értem amit mondasz csak az zavar hogy ahogy a csatolt képen is láthatod nekem nincs meg a komplett kábel amit a kártyához adnak csak a csati és kb 15cm kábel és azt csináltam hogy fogtam egy jo minöségű kéteres árnyékolt kábelt és az egyik meleg eret rákötöttem AI0-ra a másik meleg eret rákötöttem AI8-ra a kábel árnyékolását pedig AI GND-re igy gyakorlatilag a bemenet mindkét ere árnyékolásban halad és mégis igy is ott az 50HZ ha a kábel másik végét nem is csatlakoztatom sehova.

Kép.jpg

(#) valve válasza tepizoli hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Akkor szerintem kösd le az árnyékolást. Annélkül nem mér rendesen? (tiszta jelt)

Nem. De gondolj bele hogy akkor a bemenet két szál csupasz kábel és igy olyan mint egy antenna ,akkor jogos hogy összeszedi.Ha ez ilyen érzékeny lehet hogy eladom a kártyát, megvan az eredeti két telepitő cd is csak az ára brutál lehet hogy nem kell senkinek. Ujkorában 1000euro az ebay-en láttam használtan 600 dollárért.
(#) valve válasza tepizoli hozzászólására (») Okt 4, 2008 / 4

Szerintem a kártyával nincs semmi gond, csak mi vagyunk úgymond kevesek hozzá No de ha eladod a kártyát akkor mennyit is kérsz érte? Privátban vagy az apróhírdetés rovatban említsd meg.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem