Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   192 / 3607
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 5, 2008 /

Jó éjszakát mindenkinek!

Sound.man sok erőt, és kitartást!
(#) sound.man válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Jó éjszakát neked is! Most nagyon kell mert eléggé ki vagyok bukva el se merek alduni egyszerűen félek mer tudom hogy akár mikor....
(#) Szebence válasza bandikala hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Oké, meg fogom nézni.
(#) Szebence válasza sound.man hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

:no: :no: :no:
(#) szamóca válasza sound.man hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Ez nagyon, nagyon szomorú. És az a gond hogy tehetetlenek vagyunk ellene. Kitartás sound.man barátom.
(#) googa válasza sound.man hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Együtt érzek Veled!
(#) Iszkakof István hozzászólása Okt 5, 2008 /

Pénteken vásároltam egy Husqvarna 625-ös láncfűrészt. Jó, mindenki vásárol ezt-azt. Én egy idegentől vásároltam, annak ellenére, hogy tudom, olyat nem szabad elkövetni. Nagyon csábított, hogy a láncfűrész újnak nézett ki, és az üzleti ár kb. 70 százalékát kérte, az 1000 lej. Addig-addig míg leengedte az árát700 lejre. Nem vettem meg, mert attól féltem, hogy lopta valahonnan és járhatom majd a rendőrséget, ha megvásárolom. Azzal hajtottam el, hogy most nincs pénzem, és nincs is honnan kérjek kölcsön, de ha egy hét múlva jön, már lesz pénzem. Láss csodát, egy hét múlva megérkezett, de volt nála több is. Már a becsület azt diktálta, hogy vásároljak egyet. Már tudtam, hogy nem lopott, de honnan olyan olcsón... végül is vásároltam tőle egyet 500 lejért. Telefonálok a sógoromnak, hogy vásároltam egy láncfűrészt, hátha irigykedik egy kicsit. Erre ő megkérdi, csak nem egy 300 lejes láncfűrészt vettél? Erre én azt válaszoltam: nem, hanem egy 500 lejest. A sógor tudtomra adta, hogy a környező falvakat is ellátták már olcsó láncfűrésszel. Panaszkodik is szinte mindenki. (Az enyém még működik).
A kérdésem az lenne, hogy honnan vannak ezek az olcsó, de új láncfűrészek?
Esetleg valamilyen cég gyártja és ráteszik a Husqvarna cimkét?
Ha igen, mit szólnak erre Husqvarnáék?
Elnézést a hosszú szövegért, szolgáljon csekély mentségemre, hogy vasárnap van.
(#) Frankye válasza sound.man hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Légy erős! Lélekben Veled vagyunk! :rinya:
(#) szamóca válasza Iszkakof István hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Ezek olyanok mint a 6-10EFt-ért adott 230-as Bosch sarokcsiszolók. Amik állítólag török származásúak. Képesek 20percet is működni egy szénkefe készlettel.
(#) huba válasza Iszkakof István hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Hogy miket el nem követnek manapság... el se lehet képzelni. Amit tanácsolni tudok az hogy ne használd huzamosan. Lehetöleg minnél rövidebb ideig mert ha nem szétolvad az egész. Sulya legalább van? Mert az igazinak van rendesen. Lehet jobban jártál volna egy lopottal. Na de ijesmivel inkább nem viccelek.
(#) wg_kezdo válasza Iszkakof István hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Én is vettem egy láncfűrészt ráadásul direkt nem 12.000-est, hanem inkább 25-öst.
Első tapasztalatok jók voltak tényleg jól működött.
Mostanra ledarálta a csillagot (ami a láncot forgatja) 5000 Ft, a láncokat elég gyakran kell élezni. Sőt amit "tartalékként" kaptam hozzá az az eredeti 1/10-t sem bírta.
Kiváncsi leszek, hogy jövő héten mit szól 5m3 fa darabolásához, majd megírom a tapasztalatom.
Viszont még így is megéri nekem darabolni a fát, mint daraboltan venni ahol úgy csalnak ahogy csak lehet súllyal, térfogattal egyaránt.
Pár év múlva megnő az akácos.....
(#) Norberto hozzászólása Okt 5, 2008 /

Nincs itt valakinek nagyon közeli vadász ismerőse? Mer hát ugye ősz van, itt a vadász-szezon, lassan lövögenek ki 1-1 vaddisznócskát

Olyan szívesen vásárolnék pár kg szín-vaddisznóhúst egy korrekt "eladótól"!

Egyébként a kérdésem komoly, tehát teljesen komolyan gondolom ezen áru megvásárlását!
(#) Árpy hozzászólása Okt 5, 2008 /

Helló!
Egy vezetéket szeretnék elvezetni a fürdőszobában vagy 2m-en, de sajnos ahhoz le kell szedni a csempét ott. Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne leszedni sérülésmentesen, mert még vissza is kéne rakni. Néhány pótdarab van, de nem annyi, mint amennyit le kéne szedni.
Köszönök minden segítő hozzászólást,
Üdvözlettel, Arpy
(#) Sergei válasza Árpy hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

üdv.

csövesként mi alkalmanként (mivel muszály volt) a fugát 1 mm-es flex korongal kivágtuk. aztán bele egy szál vezetéket majd kikenni fugázoval.ha ügyes vagy észre sem lehet venni hogy hol megy a vezeték

üdv Sergei
(#) Árpy válasza Sergei hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Helló!
Inkább úgy döntöttem, hogy a felületen vezetem el, úgy egyszerűbb lesz, mivel a csempét nem igazán lehet úgy leszedni, hogy ne törjön el.
A fugázott rész itt amúgy nagyon kicsi, így a te megoldásod nem is lenne jó.
Üdv, Arpy
(#) _ampervadasz_ válasza Árpy hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Azt még véletelnül sem szabad megcsinálni amit serqei mondott! Az mCU-t védőcsövezéssel szsabd ellátni, és egyetlen toldás sem lehet benne, ill. kötődoboz!

Javaslom az MM -fal vezetéket. Vidd körbe a csempe fölötti részen, majd ott ahová a dugalj kell, vagy hsonló, ott menjél le a nyomvonallal, és alakítsd ki a helyét annak, amit használni akarnál!
(#) Sergei válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

lopni se szabad mégis lopnak :no: föleg ha a tulaj nem engedi a csempét levenni de valahogy oldjam meg
(#) _ampervadasz_ válasza Sergei hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Ha ebben a szellemben tudsz gondolkodni, akkor te sem vagy különb attól aki lop, ha már egyszer ezt hoztad fel.

Egyszerüe ntörekedni kell arra, hogy normálisan végezzed el a munkát, lehetőleg emberéletet se veszélyeztessen, mert különben rajtad mulik felelősség, ha valakit agyon vág az áram. Ha elmultál 16 éves, akkor gondatlanságból okozott emberölés kisérletével börtönbe is zárhatnak, ha valaki meghal!

Ha a manus nem akarja hogy nálla levedd a csempét, egyszűen ne vállald el, mert különben te sem jössz ki a végén jól az ügyböl ha valami rosszul sül el!
Nem beszélve arról, hogyha utolagosan villanyszerelést kell csinálni, akkor hogy megfogod szívatni a villanyszerelőt aki utánad dolgozik majd! Fusimunkás villanyszerelőkből, így is van elég sok!
ergo: mielőtt nekiesnél mérd fel az egész lakást, mielőtt neki álsz, ha egyáltalán az egész lakást neked kell csinálnod, és már ha a fürdőszobánál tartasz!

Ne támadásnak vedd a dolgot, de ha valami probléma lessz nincsen visszaút, és így kéne ezt felfogni, és nem a lopással aszociálni!
Amíg meg nem végezted el a villyanszerelő szakmát, addig ne is foglakozz hasonlóval, és tényleg csakmegelőzés céljából írom ezt neked(illetve annak aki hasonló cipőben jár)!

üdv!
(#) Sergei válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

tévedés ne essék én NEM szerelek maszekba villanyt. csak és kizárolag itthon. amiket elkövettem eddig. földelö vezeték illetve kazán vezérlö kábel ( 12 volt max 24 ) besüllyesztése fugába. 11,230,400 voltot NEM szerelek még ismerösnek sem. (kivéve csö termosztát)

véleményem szerint ez a kettö dolog belefér a fent emlitett megoldásba.

üdv Sergei
(#) Árpy válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Helló!
Végül átfúrtam a födémet, mivel a pincéből lesz felhozva a vezeték a mosógép számára. A vezeték a csempe felszínén megy majd el. Az nyilvánvaló, hogy kettős szigetelésű és védőföldes vezeték kell, de ezen kívül szükséges még valami?Majd most fogok vezetéket venni, tömör réz vezetékre gondoltam.
Üdv, és köszönöm a segítséget,
Arpy
(#) googa hozzászólása Okt 5, 2008 /

Ma a párom egészségügyi tanfolyamon volt (jogsihoz), de mivel tök beteg a Drágám gondoltam elmegyek elé és megvárom kocsival a kapu előtt.
Amikor fordultam be az utcába egy rakat biciklis kis srác húzott át előttem.
Parkoltam. Éppen azon filóztam, hogy most ott szabad-e megállni, ahol vagyok, amikor elment mellettem egy rendőrautó és befordultak az első utcába.
Amikor elindultunk, kikerültem az előttem parkoló furgont és lám, már le is intettek a rendőrök. Papírok, meg a kérdés: Nem látta a behajtani tilos táblát, kivéve ez+az+amaz... Mondom neki nem láttam, mert a biciklisek...és barátőmért jöttem, mert beteg. Hát, ha nem itt lakok, akkor 3000 forint, meg ejnye-bejnye... Kicsit kiakadtam, de nem is ezen, hanem, hogy mögöttem meg a cseles kollégák szépen az út közepén forgolódva visszamentek a másik irányba... Hi-he-tet-len...

ui.: gondolom, ha megfordulok az út közepén, akkor meg még le is tartóztatnak, de a többiek megússzák
(#) _ampervadasz_ válasza Árpy hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Igen, ha csak egy dugaljat akarsz tenni, vagy egy darab 2eset, akkor a boltban kérj, 3X1.5mm2 es MMfal vezetéket! (Aluminiumot ma már nem használják!)
(#) _ampervadasz_ válasza Sergei hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Akkor semmi gond nincsen, de másnak, ne ajánl olyat, ami nem szabványos, ill. életveszélyes helyzetet teremthet. A csőre való szelés, vagy mágnes memránszeleppel még semmi gond nincsen, illetve a termosztát szereléssel, de annál is körültekintönek kell elvégezni a szerelést. PL legyen falon kívüli csatornázás, és ne érjen a csőhöz, mert megolvad a vezeték, és áramütést lehet vele szerezni, ill. elöregedik a szigetelés (a magas hő miatt ), és megsérül, ha van egy szivárgás, vagy hasonló, máris van zárlat.

Érdkesség: Nállunk mágnes szelepes volt a központi fűtésszabályzó, ill. mindenkinek a tömbházban.
A probléma az volt, hogy létesítéskor, a csővezetékeket, nem mosták át, így rengeteg kosz gyült fel, és törnkre tette a membránszelepeket, vagy az elekromágnes nem volt elég erős hogy betolja a szelepet a szennyeződés miatt. Jött a viz gáz fűtés szerelő, és kikapta a mágnes szelepet, és direktbe kötötte, a fűtést. A gond ott volt, hogy a mágnesszelep tekercs része ott volt hagyva lelógatva! A tekercs feszültség alatt volt, és a vasmag sem volt benne. Ez azzal járt, hogy a tekercs mágnes mezője, saját magára hatott(normál esetben a vasmagra, amit berántva tart), és ez csökkentette a tekercs ellenállását, így nagyobb áram folyt rajta keresztül, és ez felforrósította, de ha felmelegedik attól még kisebb lessz az ellenállása, amitöl még nagyobb áram vándorol keresztül rajta, amíg vagy ki nem gyullad, vagy felrobban(függ a burkolat tömítésétöl, illetve a felmelegedés nagyságától/idejétöl). Nállunk felrobbant, és az égő műanyag darabok beterítették az előteret, és felgyujtotta a lambériát. A tüzet sikerült megfékezni. ( amúgy a jelenség neve: szupravezetés )
Ezután megelőzve, már zselés szelepet raktak fel, ami annyival különbözik, hogy van benne egy fűtőbetét(szunyogriasztóban is hasonló van), és egy zselészerű anyagot hevít fel, ami kitágul, és egy dugattyút tol előre, ami jelen esetben a membránszelep tolattyúját is mozgatja ezzel, a membránszelepet mozgatva/lezárva. Ez ha le van szedve, sem okoz semmi problémát, mivel nem inuktív, hanem Ohm -os fogyasztó. Ez is egy teljesen ártatlan dolognak tünik, aztán még is hová vezetett. Ha valaki az ajó előtt ált, lehetne egy postás is, akkor harmadfokú sérülést okozhatott volna, vagy a látásába kerülhetett volna, de szerencsére nem történt. Az a baj tulajdonképpen, hogy a szakmák átfedik egymást, és ha valaki fütés viz gáz szerelő szakmát tanulja, akkor egy csipetnyi villanyszerelést sem tanul, hiszen csövekkel dolgozik és nem villannyal, pedig a membránszelep és még sok más hasonló is villamos árrammal működik, amit kéne tudnia egy fütésszerelőnek is, épp úgy a villanyszerelőnek is tudni a kell néhány fémipari alapismertet, azért hogy ilyen problémák elkerülhetők legyenek! De sajnos az emberi tudatlanság, és butaság "dolgozik", habár ez visszavezethető, a szörnyű okatási renszerre ami itt Magyarországon
megy!

üdv!
üdv!

üdv!
(#) mex válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Idézet:
„A tekercs fgeszültség alatt volt, és a vasmag sem volt benne. Ez azzal járt, hogy a tekercs mágnes mezője, saját magára hatott, és ez csökkentette a tekercs ellenállását, így nagyobb áram folyt rajta keresztül, és ez felforrósította, de ha felmelegedik attól még kisebb lessz az ellenállása, amitöl még nagyobb áram vándorol keresztül rajta, amíg vagy ki nem gyullad, vagy felrobban. Nállunk felrobbant, és az égő műanyag darabok beterítették az előteret, és felgyujtotta a lambériát. A tüzet sikerült megfékezni. ( amúgy a jelenség neve: szupravezetés )

Már bocsáss meg ez marhaság....
Nem is tudom,hogy villanyszerelő létedre hogyan lehetsz ilyen félretájékozott.

Valójában a hiányzó vasmag a tekercs induktivitását csökkentette,ezért tudott akkora áram kialakulni ami károsan felmelegitette a tekercset. A tekercs ellenállása a meleg hatására [bNŐTTnem pedig csökkent,de ez nem volt olyan mértékű,hogy a kialakult áramot hatásosan tudta volna korlátozni,éppenezért tovább melegedett egészen a szétolvadásig.Ez az igazság!
A szupravezetéshez semmi köze még távolról sem volt a dolognak.
(#) _ampervadasz_ válasza mex hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Akkor én elnésézést kérek, de ezt anno a tanárom oktatta, inkább meg sem nevezem, elnézést kérek tévedni emberi dolog, és inkább hallgatok!
még a füzetem is meg van, amibe ezt kapirgáltam
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 5, 2008 /

Jó éjszakát mindenkinek, én megyek aludni mert holnap, munka, este, meg átnézem ezt az induktivitás dolgot, mert bennem felszalad a pumpa miatta!
(#) mex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Azzal kezdtem a mondandómat:már megbocsáss....

Nem tudom van-e fogalmad róla de más fórumon szóba kerül időnként a HE mint tudatlanok gyülekezete. Egy időben divat volt kifigurázni az érett "bölcsességet" nélkülöző hozzászólásokat,és amire reagáltam csemege számukra. Na persze ezt olyan itteni tagok művelik akiknek ez szórakozást és legalább egy hozzászólást jelent,igaz értelmes cél nélkül.
Egyszer kénytelen voltam reagálni egy ilyenre,de többet nem szeretnék,végülis mellém nem állt senki.
Úgyhogy a mundér becsülete miatt válaszoltam ampervadász irására.

Tévedni bizony emberi dolog,pláne ha ezt tanitották vele,nem is tehet róla. Ezzel igy nincs is semmi baj.
(#) Norberto válasza mex hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

[off]
Idézet:
„más fórumon szóba kerül időnként a HE mint tudatlanok gyülekezete”

Végülis szívet melengető érzés azt olvasni, hogy mások min kacarásznak és min csámcsognak unalmas szürke életükben...................... (és itt most annyi pontot írhatnék, hogy a Holdig is elérhetne)
(#) mex válasza Norberto hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Köszönöm a megértésedet.

Üdv
(#) mex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Ez joo.
Következő: »»   192 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem