Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De mivel OFF téma:
Norberto! Ha most komolyan végignézed az elmúlt kb egy évet, nem így látod te is?? Van 1-2 topic, amiben értelmes beszélgetés folyik, a többi az: "TV tuner készítése rossz TV-ből, Ic használata nélkül" témájú. Mostanában tényleg átment ebbe az egész fórum, sajnos. Régen nagyon szívesen jártam ide, mindig tanultam új dolgokat, mostanában ez nem így van (szívesen járok, de egyre kevesebb hasznos infót olvasok). Ezzel természetesen nem titeket, vagy az oldalt fikázom, sőt, csodálom a modikat, hogy ennyi munkát ölnek a rengeteg "buta" (nagyon szépen fogalmaztam) ember hülyeségének kijavításában... Idézet: „egyre kevesebb hasznos infót olvasok” De hát ez egyértelmű. Egyrészt azért, másrészt. Szóval érted Idézet: „Na persze ezt olyan itteni tagok művelik” Számomra ez a visszataszító. (Látva egyébként a "neves" fórumok látogatottsági mutatóit, nem lehet hogy ez derogálja őket a hobbi ellen?) Egyébként szerintem azért hobbielektronika, mert ez nem kimondottan a szűk szakmai elit zseniknek fenntartott hely. Idézet: „ez nem kimondottan a szűk szakmai elit zseniknek fenntartott hely.” Olyan hely igazán talán nincs is, attól függetlenül, hogy sokak mégis képzelnek önmaguk köré egyet. Azon puszta egyszerű tény alapján, miszerint: valószínűleg mindenki ismeri a két dudás egy csárdában... című történetet...
Egy kis OFF:
A SonyEricsson W810i telefon képes 2GB -nál nagyobb kártyákat kezelni? ON!
max 4 GB-ig bövithetö.
Köszönöm, csak ennyit akartam tudni, mert más azt mondta, hogy 2GB fölött nem kezel semmit.
Igen látom, meggyöztél, már én is ( máshol ), rátaláltam. Amúgy nekem is ettöl a T$ szolgáltatótol van a telefonom. Sajnos annyira megturják, a saját dolgaikkal, hogy elkezd nagyon hamar akni a telefon, de hála geri89 -nek ez a multé! ( eredeti Sony szoftver olgozik rajta )
Jó éjszakát mindnkinek, mentem aludni mert holnap munka, és korán kelés!
Hali:Sziasztok!Ha tudna valaki segiteni ,hogyan kell a
Zip meghajtót kiváltani vinyóval ,nagyon nagyon megköszönném
Idézet: „...Az történt kedden, hogy a Flier$t személyvonat füzítől kezdve nem állt meg!!! ÁCS-GYŐR között állt meg, azt nemtudni hogyan, de megállították....” Nos, ígéretemhez híven megnéztem a rendelkezésemre álló valamennyi helyen, de sehol nem találtam róla semmit. Néztem az előtte lévő napot is, meg az utána lévőt is, de egyiken sem volt semmi erre vonatkozó az említett vonalszakaszon, vagy annak közelében. Szóval a haverod sztorija jól hangzik, de ha nem tud mondani konrét helyet, időt, vonatot, akkor vetítés...
Idézet: „Ha elmultál 16 éves, akkor gondatlanságból okozott emberölés kisérletével börtönbe is zárhatnak, ha valaki meghal!” Bocs, nem kötekedésként, de ha (ne adj' Isten) tényleg meghal, akkor már nem kísérlet. Egyébként teljesen egyetértek! Hozzá nem értő ne próbálkozzon ilyesmivel, mint az áram, mert baromi veszélyes, s mint tudjuk, az áramnak sem szaga, sem színe nincsen, nem látható, nem hallható, de érezhető!
Szia!
Most jöttem be a Monorierdei vonatbaleset helyszínéről. Tudsz e valami hivatalosat hogy mi történt? Jó nagy a felfordulás, a helikopterek, mentők csak úgy pörögnek.
Csak annyit tudok, hogy eddig egy halálos áldozata, és vagy 37 sérültje van a balesetnek, közülük több életveszélyes állapotban!
Annyit tudok - persze, nem hivatalosan - hogy az IC kb. 15 km/ó-val ballagott, amikor a személyvonat vezetőállás-jelzőjére feljött a zöld fény. (Ez annyit jelent, hogy az alkalmazható legnagyobb sebességgel haladhatott volna a személyvonat, ami nyilván képtelenség, hisz előtte volt az IC.) Nagyon úgy tűnik, hogy a biztosító berendezésben lehetett valamilyen zavar, de egyelőre még nem tudni biztosat. A baleset egyébként nagyon csúnya, képek itt vannak róla.
Csináltam pár felvételt.
Köszi! Közben az origo-n és az indexen is kerültek fel képek róla.
Rengeteg riporter és közvetítőstáb van jelen. A 4-es főúton hosszan állnak az autók, és mindenki katasztrófanézőbe igyekszik. Fesőnyáregyháza felé az utat lezárták. Óriási a tumultus!
Immár három halálos áldozata van a balesetnek, négy életveszélyes, négy súlyos, és 19 könnyebb sérültet találtak, de még nem szedték szét a kocsikat...
Ha belegondolok, hogy én is nap mint nap vonattal járok suliba... :wow3:
De szerencsére erre nem nagyon szoktak lenni balesetek..
Én meg hétvégente megyek azon a vonalon. Pilisen szoktam leszállni. :szomoru1:
Nem vmi biztató....
Valamiért ezen a részen elég sok a vasúti baleset :no:
Az utóbbi években volt itt egy jó pár.
Néhány éve pedig ugyan itt egy kísértetiesen hasonló baleset történt...
Meg a török kamiont is itt szakította ketté egy szerelvény. (Azóta nincs vasútmegállónk, mert azt is vitte magával. )
Tavaly két nőt ütöttel ugyanitt az IC...
Az a baj, hogy az emberek korlátlanul és agyatlanul bíznak a technikában. Mióta egyre több olyan termék lát napvilágot, amely az életünket hivatott megkönnyíteni, azóta egyre több baleset és tragédia történik. Gépkocsi, mobiltelefon, gps, autós tévé, 100w-os hi-fi, mp3 a fülben....Annyira egyszerű az egész, ha zöld a lámpa befogom a szemem, a fülem és megyek, mint a meszes, mert bízok... Mióta én is beaplikáltam a kocsimba a hifit, kezdek gyanakodni minden nagyobb kereszteződésénél, mert attól, hogy zöld van és a keresztező úton látom ácsorogni sorokban az autókat, még bármikor átvillanhat az agyamon egy üvöltő tűzoltóautó... Oké, hogy egy vonat lassan áll meg, de azért nagyon nem kellett ehhez odafigyelni, szerintem...
Tudod ez pont egy nagy beláthatatlan kanyarban történt :yes:
Idézet: „Az a baj, hogy az emberek korlátlanul és agyatlanul bíznak a technikában. Mióta egyre több olyan termék lát napvilágot, amely az életünket hivatott megkönnyíteni, azóta egyre több baleset és tragédia történik.” Öhm... Tudod te, hogy mi az a vasúti biztosító berendezés, és hogy miért használják? Azért, mert a megbízhatósága nagyságrendekkel jobb, mint az emberé! Érdekes, hogy például a metrókon sokkal ritkább az ilyen baleset (történt egyáltalán ilyen?!), pedig ott ugyan olyan (nagyon hasonló) a "technika". Ja csak hogy onnan nehezebb ellopni a vezetékeket! A vasúti biztosító berendezések nem az emberek 'kényelmét' szolgálják, hanem az emberi tényezők (tévedés, figyelmetlenség...) minimalizálását. Ezeket a berendezéseket okos emberkék tervezték meg úgy, hogyha el is romlana akár többszörösen is, akkor se történhessen baleset. Hiba esetén inkább leáll a forgalom, vagy nem enged el egy vonatot, de még meghibásodás esetén sem enged össze két járművet. Érdekes, hogy például a hármas metró hosszú évek óta 'magától megy', szinte zéró emberi tényező segítségével, mégsem megy össze pár évente metró, ráadásul kísértetiesen ugyan ott és ugyan úgy... Szóval nem a "technikát" kell hibáztatni... U.i.: Látom nem konkrétan erre, hanem "mobiltelefon, mp3, autós tv..." dolgokra gondoltál. Ebben egyet értek.
Üdv!
Ahogy az ember,ugy a technika sem tökéletes.példa rá az éppen történt vonatbaleset. Csak ennyit füznék hozzá a témához.
> Hiba esetén inkább leáll a forgalom, vagy nem enged el egy vonatot,
> de még meghibásodás esetén sem enged össze két járművet. Igen. > Ahogy az ember,ugy a technika sem tökéletes. Az ember a gyengebb lancszem altalaban... A fenysoromponal sem azert utik a vanatok az autot mert a fenysorompo nem mukodik, hanem mert gepkocsivezeto csak azert is atmegy a piroson es meg korbe sem nez... Igy hirtelen nem jut eszembe olyan bizber hiba ami ezt a borzaszto balasetet okozhatta sulyos emberi mulasztas(ok) nelkul. Kivancsi vagyok a tenyleges okokra (ha megtudjuk egyaltalan).
Ezt sajnos meg kell erősítenem, igazad van "vetítés" volt az egéz, és nagyon dühös lettem _elektropolice_ felhasználóra, aki amúgy úgy reagált arra, hogy: "áá veled viccelni sem lehet". Mondtam neki, hogy te normálkis vagy?! Ilyen dolgokkal még véletlenül sem kéne viccelődni!!! Egyszerűen annyira elborult az agyam, hogy nagyon! Egyszerűen bele a po*ámba, hazudott! Én már akkor sem hinnék neki, még akkor sem, ha igazat mond! Elnézést kérek tölled, és tölletek is fórumozóktól, tényleg nem az volt a célom, hogy ilyen dolgot közöljek, csak úgy fetűnési viszketegségből! Eddig adtam a szavára, de most már nem! ( vagy legalább is nagyon nehezen fog engem, meggyőzni, ha legközelebb ilyen történik )
Nagyon kemény a balaset! Nagyot néztem, amikor láttam a híreket! Ha a vasúti biztosító berendezés, nem volt hibás ( álítólag ), akkor nem az éberségi berendezéssel volt a probléma? Egyébknt, ha nagysebességgel közlekedik, nem csodálom, hogy így belecsattant a személyvonat az IC-be, főleg egy kanyarban volt, amit nem is látni azonnal, egyzserűen szörnyű!
A képeket végig nézve eléggé rémült arcot vágtam... Tavaly Sajószögeden történt egy busz baleset... 2 kamion szaladt bele hátulról, ha a fizetésem időben jön azon a buszon lettem volna és szokásom hátul ülni. De a mai világban minden megtörténhet. Vagyis hogy pontosan fogalmazzak baleset bárkit érhet ha időben a helyszínen van. Jah amugy itt magyarországon is voltak durva balesetek megdöbbentő
|
Bejelentkezés
Hirdetés |