Fórum témák
» Több friss téma |
Alabb a sugarmenet lathato egy irasvetitoben:
Kép: Hivatkozás Fresnel: Kép: Hivatkozás Es a mukodese: Kép: Hivatkozás Egy Link: DIY Projector -- Design Possibilities
Build Your Own LCD Video Projector
Inne ra lehet menni a Forumra is !! Jutott eszembe, hogy a szekreny tetejen van egy ehez hasonlo keszulekem: Kép: Hivatkozás Le is vettem de nem kapok semmi fele adatot, hogy ki gyartotta. Ezelott vagy 6 evvel hozta valaki (soha sem probalta ki). Tele van mindenfele gombokka _tracking - contrast stb. Nem volt hozza kabelem es azota sem szereztem. Mindket felen VGA csatlakozos kabel kell. Az tudjatok, hogy a fenyero.......: Kép: Hivatkozás Egy kis matematika (nem art tudni): Bővebben: Link Lencsematamatika_ magyarul: Bővebben: Link DIY Projector Theory: Bővebben: Link
Build Your Own LCD Video Projector
Inne ra lehet menni a Forumra is !! Jutott eszembe, hogy a szekreny tetejen van egy ehez hasonlo keszulekem: Kép: Hivatkozás Le is vettem de nem kapok semmi fele adatot, hogy ki gyartotta. Ezelott vagy 6 evvel hozta valaki (soha sem probalta ki). Tele van mindenfele gombokka _tracking - contrast stb. Nem volt hozza kabelem es azota sem szereztem. Mindket felen VGA csatlakozos kabel kell. Az tudjatok, hogy a fenyero.......: Kép: Hivatkozás Egy kis matematika (nem art tudni): Bővebben: Link Lencsematamatika_ magyarul: Bővebben: Link DIY Projector Theory: How do I calculate what size lens I require? Ez utobbi linket erdemes attanulmanyozni! Lenyegeben az adott LCD meret fuggvenyeben hatarozza meg a szukseges vetito objektiv gyujtotavolsagat.
A megfelelo vetito lencse beszerzese mindig nehezsegekkel jar.
A regebbi XEROX masolokbol lehet kibanyaszni kimondottan jo minosegu objektiveket. Ezek gyujtotavolsaga (legalabb is ami nekem van) 135 - 400 mm 1/4.5 fenyerovel. Egy kep a kerdeses lencserol: Kép: Hivatkozás Ez egy szimmetrikus felepitesu lencserendszer. Kép: Hivatkozás Szejelszedtem es a belso felepitese a kepen lathato. Lenyegeben a hires Dagor objektiv egyik peldanya. Ezek a Xerox objektivek kitunoen eklalmazhatok vetito keszulekek lencseikent. Meg szoba johetnek a regi lemezes fenykepezogepek objektivjai is.
Most veszem eszre, hogy "Sztereoztam" alabb, elnezest.
Ma meg keresgeltem egy kicsi:
Vidéoprojecteurs DIY, Projectors DIY, Beamers DIY Link: Bővebben: Link A digitalis technika kiszoritotta a hagyomanyos fenykezesi modszert. Igy nagyon sok nagyitogep van magankezben amelyek tartalmazzak mind azt az optikai elemeket amivel egy kismeretu LCD -et ki lehet vetiteni. Pld. a 6 x 9 nagyitogepek mar egy komoly atmeroju kondenzor lencse part tartalmaznak es egy jo objektivet. Egy kis fantaziaval a film helyebe lehet helyezni egy kismeretu LCD-et es mar is meg van oldva a vetites. Proba - serencse alapon lehet jatszadozni egy kicsit az otlettel.
Hello.Csak felnéztem,holnap tudok feltenni képet.Üdv
Hát sajna nem birtam jönni egy jó ideig,de most csináltam róla pár képet,nem tudom mennyire látszódik,egyébként 2 AG folia volt rajta,most operárltam le a 2.at is.Csak hát még kellene erösebb világitás,mert ez csak 150W és a fal meg világoskék,nem ártana ha fehér lenne.Tényleg,valaki csinált már vásznat házilag,mivel itatja át hogy legyen tartása és jól adja vissza a képet?
Hali!
Nekem tetszik! Lehet tudni több infót? Milyen monitort bontottál szét, hol sikerült szerezned írásvetítőt, stb... Szeretnék én is egyet "építeni", azért kérdem...
Monitor azt Németeknél selejtezték le és egy ürge hozta haza,megjavitottam és szétbeleztem Egyébként NFREN NF1500MA a tipusjelzése 15" os 1024*768 as felbontás ha jol tudom 25ms képfrissités,de nem veszem észre hogy lassu lenne.Irásvetitöt pediglen egy ismerösöm által szereztem,leselejtezték suliban.Csak szeretnék még nagyobb fényt neki,olvasgattam hogy a fémhalogének a tutik.Hát egyenlöre nincs pénzem a fojtóra és a lámpára,ugy hogy az eredeti 24V 150W os izzót használom.Bár korom sötétben elég jó a kép , és nem gondoltam volna hogy ennyit jelent ha leveszem az AG foliát.Sokat tett
Ha valakit érdekel esetleg, van egy félig - meddig üzemképes Sony projektorom alkatrésznek, kedvező áron. Részleteket megtalálhatja az érdeklődő az apróhirdetéseknél!
Szia!
Engem erdekel, mert igazabol eppen olyan kismeretu LCD kellene, ami nagy felbontasu es eros kontrasztu. A lampa nem kell belole, de azt kulon is el tudod adni. Az elektronika resze mekkora? Ugye, ez az a fajta, ahol 3db monochrome kijelzonek egyesitik a kepet? Arban megis mire gondoltal? Privatban is johet...
Egyben szeretném eladni, a készülék elektronikája bonyolult és túlfejlett, igaz sokat is tud...
Valóban 3LCD-s készülék egyébként, az egyik polárszűrő kivételével minden jó benne, a lámpa elektronikástul kiszedhető, és némi ügyködés után külön is üzemeltethető. Van penne egy profi vetítőoptika, ami nagyságrendekkel jobb mint bármelyik írásvetítőé vagy nagyítógépé.. Ezért is árulom elsősorban alkatrészként, bár a készülék igazából működik. Csak színhibásan. Privi megy!
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,hogy egy mai 100zeres kategóriájú projektorban milyen fényforrás van? Azaz úgy értem,hogy fontos neki,hogy szinusz áramforrás legyen?...vagy mehet UPS-ről is? Köszi!
Egy kéréssel fordulok minden témában alkotó társhoz.
Egymást segítve írjuk le az lcd típusát és adatait, a követő alkotok segítésére. MEDION MD9383AA 15.1" TFT 1024 x 768 XGA Lcd típusa amugy LM151X2 (LG-Philis) 200-250 a contrasztja, 352*265mm, Bővebben: kép a szalagkábelekről
Hali!
Elég a 200-250-es kontraszt? Én is mostanság készülök belefogni, azért kérdem.
Konkrétan nem tudom Eladtam összeépítés közepette, itt a témában vannak képek amit felraktam. Más mint a tv, szokás kérdése.
Sziasztok!
Nekem van egy bontott projectorom, a vezérlő panel, és az izzó hiányzik belőle, meg a lencse az elejéről 3db LCD van benne Ha kell valakinek szóljon.
Hello.Az én tft m 300:1 hez,ugy irják szuperül müködik miután leszedtem mind a 2 AG foliát.Relative jo a képe
Hali!
Köszi az infót! Nem melegedik nagyon az LCD? Gondolom a lencse alatta azért nem hideg...
Csak kézzel tapintottam,de nem tünt sokkal melegebbnek mint simán az LCD monitorom üzem közben.Csak az zavar az irásvetitös dolognál hogy mivel nyitott az egész,bevilágitja a szobát valamennyire.
Izzó csere:Bővebben: Link
Sikerült vennem egy 3m mp7740i készüléket izzó hibával.A fő lényege 1024 a felbontása. Első este kikötöttem az izzó elektronika figyelését, és jelenleg egy 35W-os 12V-os szpot van benne amig meg nem jön bele az új izzó. Foltos volt a kép és szétszedtem ripityára mert tele volt porral.
Ha valaki utánozni akar egyre figyeljen a 3 lcd-t soha ne vegye le!! Mert akkor egész délután azzal volt tökölni, hogy visszakerüljenek és áttünésben legyenek.Mellékelek képeket is.
kicsit kiegészítenélek! fojtó ÉS gyújtó kell hozzájuk! fojtó is nem mindegy mien! kimondottan fémhalogén lámpához való fojtó kell hozzá!(mert ugye létezik féncső,higanylámpa,nátriumlámpa fojtó tekercs ezen kívül) gyújtónak tudom ajánlani az lsi 400-ast az simán gyújtja!
nekem van egy működőképes plus u3-1080 kivetitőm és meg szabadulnék tőle
Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni hogy van egy mobiltelefonom sony ericson k300i és annak a kijelzőjét szeretném feléleszteni.
(a telefont még nem szedtem szét)
sziasztok!
én arra gondoltam, hogy mi lenne ha sok magasfényű led-el világítanánk át az lcd-t...? fényük is van hőt sem termelnek.. szerintem jó ötlet.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |