Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Hali!
Megnéztem amit küldött! Talán SSW7, MPI-Programming Adapter ez lenne az? http://www.helmholz.de/prod,48_55,54423460242763039034747827039445.html Mert ez nagyon hasonlít http://www.automationshop.hu/catalog/product_info.php?cPath=23&prod..._id=38 erre. Őket már régen találtam, valami után gyártó! Számomra kicsit fura, de ez van! Konkrét kábel vagy átalakító típust tudna mondani? Ami használható! Köszönettel Paleszq!
Üdv!
Az SSW7 is programozó adapter, az i smegfelel a kívánalmaknak, de annak soros port kell. Vagyis a PC soros portjára kell csatlakoztatni. Nem ajánlom, mert egyrészt mai notebookokon már nincs soros port és egy USB-RS232 adapterrel vagy működik, vagy nem. Én a netlinkret ajánlottam (be is linkeltem az üzenetemben!). Konkrétan ezt: NETLink lite, Ethernet Gateway for MPI/PROFIBUS A rendelési száma: 700-880-MPI01 A web oldal címe ez Netlink Pro-t használok. Az ugyanaz mint a lite, csak kicsit többet tud (több kapcsolatot kezel). Ez az. Mindkettő ethernetes és profibuszra is köthető, Vagyis a PC/notebook ethernet portjára köthető. Az ethernet előnyös, mert pl. ráakasztok egy wireless routert, akkor a gép környékén a notebook wifijén kresztül programozhatom, a kébel nem köt helyhez (ha a gép nagy, az jól jön). Továbbá az ethernet segítségével a vállalati hálózatra is rá lehet kapcsolni (a szándékos károkozás elleni védelemről gondoskodni kell ha az szükséges)
Jó reggelt! Köszönöm a segítséget! A soros port nem gond, mert most vásároltam notebookot és a soros port is szempont volt. Igaz ezen apróságnak meg kellett fizetni az árát.
Ez a Netlink Pro tetszik nem tudom, hogy kihasználnám-e! Lényeges az ára! A Helmholz gmbh - nak nincs az országban képviselte? Köszönettel Paleszq!
Üdv!
Idézet: „Jó reggelt! Köszönöm a segítséget! A soros port nem gond, mert most vásároltam notebookot és a soros port is szempont volt.” Csak nem Dell? Egyébként elfelejtettem leírni, de azért nem javaslom a soros portot, mert nagyon lassű és nehézkes vele a munka. Össze sem lehet hasonlítani az USB-s vagy ethernetes megoldással. Jah igen. Jó drága. A NetLink Pro a hat jegyű árával inkább cégeknek való mint magánembernek.
Hali!
Igen egy dell ketyerét vettem ! Hát valahol gondoltam, hogy nem olcsó dolog. A 200-as sorozatnál nem okozott különösebb gondot. Tanulni kellene, sajnos a munkahelyemen nem biztosított a tanulás lehetősége. Apró dolgok mennek, de ha nem tudok eligazodni a sorok között a fene megette. Sajnos nálunk csak a mély víz létezik, és kicsit tudatlanúl kockázatos "gyakorolni". Szóval valahonnan el kell índulni és majd később kiderűl miből lesz a cserebogár. Akarat van, meg némi háttér, meglátjuk mire fussa. Nagy hányaduk siemens plct tartalmaz. Ma már plc-s tudás nélkül nem lehet gépet javítani, felújítani, hibátkeresni. Az ember sok esetben csak magára számíthat. Nagyon sok köszönhető annak a bizonyos oldalnak amit Ön üzemeltet! Óriási tudástár az olyanok számára mint én. Nagy csodálatom és elismerésem az önzetlenségéért, hogy sokak számára elérhetővé tette, amit gondolom nem kis munkával szerzett meg. Ezért óriási köszönet!!!! Valami megoldást biztos sikerül találnom a nagy feladatra. Ha nem ma akkor holnap! Köszönet a segítségért! Paleszq!
Nem kivánom egyik cég termékét sem preferálni, meg háttérbe szorítani...
Ha jól emlékszem ez a vitaszakasz onnét indult, az illető szeretett volna megismerkedni a plc-vel, ajánlottunk olcsó és ingyenesen beszerezhető software-vel rendelkező eszközt.. A mercédesz is azt hitte sokáig , hogy Ő tudcsak autót csinálni, ennek ellenére sokan autóznak, és nem Mercédesszel, sorolhatnánk még hasonló eseteket... Egy jól használható olcsó dolgot ajánlottunk, ennek ellenére sok szolgáltatással...
Üdv dcsabi!
Idézet: „Ha jól emlékszem ez a vitaszakasz onnét indult, az illető szeretett volna megismerkedni a plc-vel, ajánlottunk olcsó és ingyenesen beszerezhető software-vel rendelkező eszközt..” Nem volt semmiféle vita amennyire én látom. Az majd most lesz :] Nos ha az üzenetet az én hozzászólásom ihlette, akkor anyit tennék hozzá, hogy szerintem semmi rosszat nem mondtam róla (pedig lehetne, hiszen mint azt tudjuk mindenre lehet). Ugyanakkor engedtessék meg a szabad vélemény nyilvánítás! Persze lehetőleg szigorúan megalapozottan, ahol kell szakmai érvekkel alátámasztva. Az érzelmektől fűtött hit vitákat magam sem kedvelem... Olyasmi, hogy egy gyártó azt gondolja magáról, hogy csak ő tud jó terméket készíteni fel sem merült (amíg nem említetted). Ne túlozzunk kérem :]
Pontosan így van, ahány PLC annyi féle.
Az csak előny ha valaki már ismer egy -két tipust, annak a harmadik megtanulása jóval könnyebb. Feladatól függő milyen PLC-t használ az ember, hiszen nem kell mindenhova S7, és nem jó mindenhova GM7. Otthon nem igazán lehet a PLC programozást megtanulni, legfeljebb az alapokat. Az fontos, csak nagyon kevés.
Heló! Segítséget szeretnék kérni! Omron sk20-hoz keresek programot. Tudna küldeni valaki? Köszi!
Egy kérésem, kérdésem lenne a PLC-s fórumozókhoz...
Van egy fröccsöntőgépre szerelt robot, ami "Battenfeld" márkanevet hordoz... Ez nem egy mai gyerek kb 12-15 éves... A közelmúltban voltak vele kisebb nagyobb problémák... Ezek után valahogy elvesztette az INIT nevű programját, ami nélkül egy "ócskavas"... Ha lenne valaki, aki találkozott ilyen "jószággal", vagy tudja hol van még életben ilyen az országban, esetleg bármilyen jó ötlettel, segíteni tudna nagyon hálás lennék...
Régi téma már, de remélem nincs még elfelejtve. Afféle gyorstalpaló kérdésem lenne PLC kommunikációról. Természetesen mindent, és azonnal, és a számba rágva
Viccen kívül. Mikrokontrolleres áramkört kellene PLC-hez illesztenem (vegyük mondjuk éppen a Siemens S7-et). Digitális interface remek lenne nekem kommunikációra. Ilyen áramköri csatolást eddig még nem csináltam, és kissé doksi hiányban vagyok. Természetesen csak kiemelten az a rész érdekel, ahonnét bekötöttem a vezetéket a PLC sorkapocsba, elvezettem onnét a jelet, és át tudtam azt konvertálni a kötelező galvanikus leválasztással együtt TTL jelre. Illetve vissza irányban TTL jelem van, amit be kellene küldeni a PLC-nek a szükséges galvanikus leválasztással. Szirty oldalát is, meg egy csomó minden mást is megtaláltam, de általános problémám velük, hogy azokon leginkább a PLC-hez már eleve elkészített eszközök összekötögetéséhez szükséges blokkvázlatok és azok határértékei vannak, amik nem igazán tudtak nekem segíteni. Nem PLC eszközt fogok becsatlakoztatni, hanem egy saját fejlesztésű áramkört, és az ezzel járó kvázi konverziókhoz már sokkal kevesebb a dokumentáció (1 is elég lenne nekem, de annyit sem találtam). Sajnos arra sincsen különösebb lehetőségem, hogy nekiessek egy S7-essel kísérletezni. Ezt a problémát javarészt papíron kellene megoldanom úgy, hogy a gyakorlatban patentra működjön. Aki képben van ezügyben, írjon fel nekem linket, esetleg pár tippet, elvégre nem olyan bonyolult az egész, viszont tapasztalat hiányában akkor is meg vagyok lőve. Ezer köszönet.
Szia!
Előző munkahelyemen egy Apex robot adta meg magát. Nem sikerült megjavítani, ezért csináltam egy AVR-es vezérlést. Azóta is tökéletes. Ha még nem oldódott meg a te problémád(már egy hónapos a hozzászólásod), akkor talán ez is egy járható út lenne. Üdv: Attila
Sziasztok!
Van valakinek véletlenül valamilyen PLC kapcsolási rajza. Leginkább az analóg bemenetek galvanikus leválasztása érdekelne, hogyan oldják meg? Előre is köszi.
Szia.
Rajzom az nincs, de valószínű, hogy: - az A/D (ami lehet 1 csatornás, vagy multiplexelt) varisztor illetve suppressor diódás túlfeszvédelem után direktbe megkapja az analóg jelet (ha olyan az A/D, hogy nincs benne szűrő, akkor lehet előtte valami OPA-s aluláteresztő szűrő), és csak az A/D digitális interface-e van OPTO-zva (clk, data KI, data be, stb.). Ebben az esetben persze az A/D-nek saját galvanikusan leválasztott tápjának kell lennie. Tapasztalatom szerint a legfontosabb a bemeneti tranziens/túlfesz. védelem, illetve a jó NYÁK terv, szétválasztott AGND/DGND-vel, telefóliával. A 4 réteg mégjobb. Imi.
Tiszteletem! Ge-Fanuc 90-30-hoz keresek programozó kábelt, vagy annak a kapcsolási rajzát. A segítséget előre is köszönöm!
Üdv,
Egy-két érdekes kérdésem lenne, s ebben kérnék segítséget. Szóval adott egy plc, s hozzá több analóg érzékelő illetve egy alf.kijelző. A feladat, hogy valós idejű óra szerint működjön. Azaz ha beállítják -mondjuk, hogy 06:00-, akkor a program akkorra fusson le, amit megírok. 4 fázisa van a programnak aminek le kell futni. Viszont gombokkal lehessen kihagyni avagy odaugrani egy adott funkcióhoz. Szóval amivel bajban vagyok, az a valós idő beállítása. S a hozzá tartozó müködtetés... Használt eszközök: PLC: DELTA DVP10SX11T Alf.kij.: DELTA TP02G-AS1 Válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Hali pajti2!
Idézet: „Mikrokontrolleres áramkört kellene PLC-hez illesztenem (vegyük mondjuk éppen a Siemens S7-et). Digitális interface remek lenne nekem kommunikációra.” Pontosan mit értesz "digitális interfészen"? Továbbá milyen S7? S7-300/400, S7200? (alapvető, gyökeres különbségek vannak). Ha nem kell nagy sebeséggel nagy mennyiségű adatot mozgatni, járható út, bár nem szép megoldás, a PLC digitális I/O pontjait használni adatcserére. A PLCbe és a mikrovezérlőbe írt megfelelő program kell és kész is. Vagy be kell szereznde az adott PLC által használt protokol leírását. Idézet: „Sajnos arra sincsen különösebb lehetőségem, hogy nekiessek egy S7-essel kísérletezni. Ezt a problémát javarészt papíron kellene megoldanom úgy, hogy a gyakorlatban patentra működjön.” Akkor használd az 1. megoldést, ha S7-300/400, akkor vegyél egy soros CP-t a PLC-hez, S7-200 esetén használd a Freeport módot, vagy hozz létre kapcsolatot etherneten keresztül (már ha az adott S7-en van ethernet). Az ethernet ISO szabvány szerinti komunikációval használható, és van is egy forrás a neten valahol példákkal. Vagy felejtsd el az egészet.
Hali Magorh!
Én nem ismerem ezt a típust, de google annyit mondott róla, hogy van benne real time clock, és hogy ennek kezeléséhez tartalmaz beépített utasításokat amivel kiolvashatod és időpontokat hasonlíthatsz össze. Neked ez kell. Hogy konkrétan hogy megy ez, azt meg kell keresni a programming manualban, mivel ehhez minden PLC-nél más és más módszer szükséges.
Igen. Tény, hogy kicsit ismeretlen, de a cégünk ezt forgalmazza. Meg nagyon jó áron is van! S eddig nagyon meg vagyok elégedve az össze termékével. (PLC, Kijelők, frekiváltó)
Köszönöm, megnézem.
Szerintem ő a digit I/O -ra gondolt. Tényleg nem lenne szép megoldás...
Nem ismerem az árakat, de szerintem egy CP341 biztos nem jön ki 90 pénz alatt, hacsak nem nagyon jó rendsszerintegrátori kapcsolatban van a siemensel... Mikrovezérlős szempontból ez lenne a leges legjobb megoldás, plc-ben is egyszerűen megvan, meg a mikrovezérlőben is, nem is lassú, és nem is lesznek olyan hibák, mint abban az esetben, ha valaki megpróbál saját protokollt írni digit I/O lábakra. Az ethernet szerintem mikrovezérlős oldalon elég bonyolult lenne.
Sziasztok!
Hitachi CPJ-DR plc-ről keresek leírást, vagy hogyan lehet szgépre kötni? Köszönöm!
Sziasztok!
Hitachi CPJ-DR PLC-ről keresek leírást, és szgépre kötési megoldást! Köszönöm!
Hát ezt már néztem, de hol van itt az általam írt típus?
Szerintem sehol ...
Hali!
Könyörgöm valaki árulja el.. Én vagyok a hülye, vagy az S7?? Hogy lehetséges az, hogy kiexportálok egy UDT-t AWL-be, majd nulla módosítás után visszafordítom, és teljesen letolja a nadrágot a projekt. Ok, a time stamp megváltozik na bumm, de eddig mindent meg lehetett oldani a Check Block Consistency nevű kiváló funkcióval, vagy a block megnyitásával, és a Check And Uppdate Accesses nyomkodásával. Ebben az esetben viszont a programból szimbólikus linkek vesznek el, amiket csak kézzel lehet visszaállítani. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miért van. Ha a forrásokat megfelelő sorrendben fordítom, akkor nem lép fel ez a hiba, vagyis más hiba lép fel, de azt a consistency check meg tudja oldani. Ha valaki meg tudná ezt nekem magyarázni, az nagyon király lenne. u.i.: Nem hiszem, hogy az kéne legyen az egyetlen járható út, hogy akkor megfelelő sorrendben kell fordítani a forrásokat.
Hello!
Egy kérdés/kérés: Tudna-e valaki segíteni abban, hogy mi a módszere annak, ahogy egy adott vezérlési feladatból funkció-blokkos megvalósítás legyen? Foglalkozom egy ideje PLC-kkel, de ez a módszer számomra még ismeretlen terep. MInden segítséget előre is köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |