Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egy darabig lehetne keresgélni és utazni.
![]()
Idézet: „bevírusozta a gépet, s újratelepi meg satöbbi” Ismerős dolog ![]()
Köszi! Ez sem rossz, bár még tanulgatom a kezelését, de lehet, hogy jobb mint amit én használtam, kipróbálom!
Bár én csak a flashreklámoktól akartam szabadulni... ![]()
Nekem már most elegem van az óra átállításból, meg a hidegből is. Ráadásul mindenki rámszállt a munkahelyemen, mert én vagyok a joker-ember... Jól megszívtam, mert mehetek százezer kilómétert, meg 200 helyszínre, mert egy-egy darab relét rakjon be a hülye fiatal gyerek...Fú de utálom őket!
Nézzél stand up comedy-t, végre újraindult a showder club! Én imádom.
A VH1 helyén pedig délután kettőtől Comedy Central van
![]()
Az apróhirdetésekben nem dolgoznak a modik?
![]() na jó, nem kötözködöm, mindenkinek lehet más munkája! ![]() csak EZ kicsit szúrja a szemem. Vagy ilyet szabad?
Üdv nektek hobbisták!
Szia
Dolgoztál ma? ![]()
Az a helyzet, hogy nem!
![]() ![]() Ma aludtam mélyen délelőtt, majd délután a Bíróságon volt jelenésem. Holnap meg azért nem dolgozunk, mert senkinek sincsen érvényes típus vizsgája az önjárókra, és munkavédelmi vizsgálat lessz! tavaly November 14 elloptak a lakásból, egy telefont fényképezőt pénzt! 295 ezer forintos kár, ebből 150 ezer forint a pénz! Az elkövetők is megvannak, egyik fiatal a másik felnőtkorú, ja, és testvérek.
Viccnek szántam, nehogy megorrolj rám! Tudom, hogy csesztettek...
![]() Én speciel elolvasgattam az írásaidat. ![]() Na, és mi lett a trágyalás vége? Lelövik őket vagy kiadják neked önbíráskodási eljárás lefolytatására? ![]()
Az utóbbi jól jött volna! A TESLA tekercs élettani hatásit vizsgáltam volna rajtuk üzem közben, ha szabad kezet kapok hozzájuk.
![]() ![]() Az a helyzet, hogy az egyiknek (felnőtt korú) tárgyalása volt most. Nem tagadott semmit, mindent beismert. Többszörös visszaeső volt, testi sértés, lopás egy tonna, stb. A bíró nagyon méltányos volt, mert 30 nap kötelező munkát kapott, meg a per, ill. nyomozási költségeket térítsék meg. A bíró adhatott volna neki 2év letöltendő szabadságvesztést ( ezt ő ki is jelentette), de azt mondta neki, hogy egy utolsó esélyt még kap. ( Gondolom azért nem kapott börtönt, mert megakarta előzni azt, hogy a börtönből való szabadulása után, meg ne bosszulja rajtam a dolgot!) Az a helyzet, hogy barátaimnak ma már nem nevezhető egyének voltak a hunyók, mert ők tájékoztatták az elkövetőket a dologról, de az a helyzet hogy ez nem bizonyítható. A fiatalkorúét már tárgyalás nélkül, hozták meg az itéletet. Ő neki kell megtérítenie számomra, egy hónapon belül az összeget, csak annyi bibi van a helyzetben, hogy ez a része nem most volt ( a fiatalkorúé ), és azóta se cigi, se Cóla.... Vagy is az az 1 hónap letelt, háromszor. Holnap felhívom az ügyézséget, meg mailt is küldök nekik, hátha kiderül a dolog, hogy van e a tarisznyában sz*r, vagy sem.
Még annyit felejtettem ki a dologból, hogy az egyik elkövető fiatalkorú, ezért a (központilag) táragylják, a Tatabányai városi ügyészségen, a felnőt koruét meg itt Komáromban, ma.
Mivel még egyszer sem voltam biróságon, ezért az volt a legelső megnyilvánulásom, hogy amikor bementem a tárgyalóterembe, akkor véletlenül, a vádlottak, padjára ültem le. A biró meg mindig más néven szolított engem. Cserháti helyett Cserhalmi, és ennek "moddingolt" változatai. Ezt kapja az ember, ha a másikért tulságosan "önfeláldzó" lessz!
Viszont a napokabn az építkezésen, a festők berombolták magukat a köztudatba.
Az önjáróval ráereszkedtek a betonoszlop kiálló idomára, miközben mibontott egy darabot belölle, és a festő gyorsan lemázolta művét, hogy annyira ne legyen feltűnő. Még korábban az önjáróval elkaptak egy tűzoltó szekrényt, és egy kicsit sörös dobozhoz hasonló formációt vett fel, amikor össznyomják, csak ez az egyik oldalon látszik. Aztán meg amit korábban is irtam, hogy egymás munkát néztük, miközben ők, az önjáróval emelkedtek a gerenda alatt, és a fivkó feje mint a kosárlabda, úgy pattant le a gerendáról, majd zakózott egyet. Jó lehet nálluk a költségvetés, ha ezeket is megengedik maguknak.
Nah most fogjatok le
![]() ![]()
Akkor ma én mesélek. Volt egyszer egy irodaház, ahol átalakítás miatt le kellett bontanunk négy belépési pontot (beléptető rendszerről van szó). Ez még nem is lett volna olyan vészes, ha mi szereltük volna fel a saját eszközeinket. De mások telepítették anno. Álmennyezett felett voltak a tápegységeink, vezérlőink, oda is illik őket szerelni. Már az elég nagy akadályt jelentett, hogy az ehhez tartozó kismegszakítókat nem tudtuk beazonosítani, úgyhogy áram alatt bontottunk és alakítottunk át. A beléptető rendszereink saját adatvonalhálózaton kommunikálnak és ez is elég gáz módon volt megszerelve. Végülis elkészült a bontás.
Ma megkaptam az ukászt, hogy gyerünk vissza, szervezzek csapatot és állítsuk vissza a cuccot, elvileg minden adott. A legszörnyűbb dolog már az elején jelentkezett, abba az irodába, ahol telepíteni kellett, oda már betelepedtek a dolgozok, vagyis éppen akkor hurcolkodták a bútoraikat, számítógépeiket. Amint feljutottam az álmenyó felé, majdnem leestem a létráról a látvány miatt. Minden otthagyott, szépen eldolgozott vezetékünket eltüntették, elvágták. A fentmaradt egységünk ma már nem kommunikált a rendszerrel. Az ajtók zárjaihoz és a kártyaolvasók helyére elvileg megvolt beszélve, hogy kerülnek gégecsövek...hát igen...került, ahová került, máshová meg nem. Az ajtók úgy voltak beállítva, hogy nem lehetett becsukni őket normálisan. A kollégám, aki a zárbefaragás mestere, órákat töltött egy-egy helyszínen, de a haját kitépte, mire lett belőle valami. Közben kiderítettem, hogy azok a kapcsolók, amik a kézinyitás funkciót töltenék be normál esetben, azok a riasztóhoz kapcsolódtak és azonnali élesítés volt a feladatuk.... Na én ezt akkor már nem állítom vissza soha, mert a riasztóhoz sem közöm, sem jogom... Plusszban még minden ajtó fölé tartozik egy érdekes passzív infra, ami álítólag azt csinálja, hogy ha valaki kilép egy ajtón, (ahová kártyával jött be) akkor kisöntöli a nyitásérzékelő jelzését. Viszont ez is isemretlen eszköz számomra és a megoldás is elég sok fejtörést fog okozni még holnap. Nagyon sok rendszeridegen eszköz van bekókányolva a vezérlőinkbe és ettől borsódzik a hátam. Holnap megyek vissza egyedül, amilyen korán csak tudok és aztán keresek egy pszichológust. Na, ez voltam én ma, Ampervadász stílusban. Üdv: googa
Na ez tényleg nem semmi! Itt aztán van keveredés.
Üdv.
Sziaszok
Van ez DELL notebook-om, elszállt benne a winchester. Sikerült szereznem egyet, egy IBM gépbe volt az benne, és az vele a problémám hogy semmilyen más gépbe nem indul el, csak amiből ki lett véve, pedig nem is speckó vinyó, mert egy sima TRAVELSTAR 20Gb-os vinyó. Ilyenkor mit lehet csinálni? Vagy miért csinálja ezt? ![]()
Felismertetted az uj vinyót?A régebbieknél nem ismerte fel magától.A biosba van egy olyan funkció hogy auto detect hdd vagy valami hasonló.Amugy hogy érted hogy nem indul?
Hali
Biosba látja, elindul az XP telepítő és mikor keresi a merevlemezeket a gépen akkor ott újra indul a gép és utána kér valami jelszót meg ilyenek a winchester hozzáféréséhez!
Ilyennel még nem találkoztam.Valamiféle gyári védelem lehet az ibm nek a gyártóitól
![]()
Ha már itt az Ősz, itt a szüret is...
Holnap, holnapután szüretelünk... A következő két napon úgy néz ki, nem tudok majd itt olvasgatni... ![]() Tehát ne írjatok sokat, hogy ne kelljen majd sokat visszaolvasnom... ![]()
Inkább a szüreti szüNetre hívj meg
![]() Akkor érvényes lenne a ![]() ![]()
Azt már próbáltad, hogy a VBAT telepet lehúzod, majd visszacsatlakoztatod? Ezzel RESETelődne a BIOS, és az alapbeállítások lennének a mérvadóak. Szerintem BIOS-ból van tilva rendszerrekord indítás ( bootolás ), vagy is jelszót szeretne kérni, mikor indul a gép, és lefutott a POST, és elindítaná a merevlemezről az oprendszert. Jelszót kérne, ennek az inaktiválásához is, ezért javaslom a VBAT telep lehúzását, majd ismételt csatlakoztatását. ( azt nemtudom , hogy reset jumper van e az alaplapon e, de ha van azt használd.)
üdv. Sok sikert Amper
Köszi, ezt még megpróbálom!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |