Fórum témák
» Több friss téma |
Udv
Perzse ha nem ojan gyenge a fej hogy mar nem reagal a csavargatasra ![]() ![]()
Udv.valszeg vagy a motor driver ic vagy motor hibad van
![]()
Udv
Mivel en Erdelyi vagyok nem tom,talan hq videonal ![]() ![]()
Helló!
van egy kis gondom DVD lejátszóval. fagyott meg minden, azt hittem táp hiba, aztán elkókat cseréltem, de továbbra is fagyott. Miután tanulmányoztam a táp ic adatlapját rájöttem, hogy azért van mert az IC túlmelegszik és újraindítja magát, és ezen kimaradás miatt keletkeznek ram hibák, és fagy... A baj az, hogy abba az IC-be vannak a kapcsoló FET-ek is integrálva, és az egész egy 8 lábú DIP tokban van. Szeritetek hogy lehet hűteni az a DIP tokos IC-t? Gondoltam ventilátorra, de ha 12v-ra kötöm akkor is forog ha standy módban van a gép. A másik meg az, hogy a 12V ot terheli és így csak 10,5V mérhető ott. Menni megy a lejátszó, de nem tudom jó-e neki az. Esetleg létezik ilyen kicsi DIP hűtőborda?
Létezik kifejezetten DIP-re hűtőborda, viszont DIP8-ra még nem láttam. Szvsz. vasvágófűrész meg valami régi kivénhedt PC hűtőborda lesz a barátod. Ha aktív hűtést szeretnél akkor keress olyan tápot ami standby módban nem aktív és egy tranyót kapcsolgass vele, ami meg kapcsolja a ventilátort.
Érdekes, hogy eddig megvolt önmagában is, de most már igényli a hűtést. Mert ha nincs fújva ventivel az IC, kb. 3-4 percen belül fagyást okoz az újraindulással. Először csak azt hittem a proci túlmelegedése maitt fagy, azért kapta azt a szép nagy hűtőbordát.
Az IC 4-5 lábai közt valami ragasztó van vagy repedt?
A motorvezérlő ic nem melegszik??Lehet,hogy a motor vesz fel túl nagy áramot és melegíti az ic-t
![]()
van egy orion dvd 4200 M tipusú dvd lejátszónk. a baj a következő: beteszem a lemezt(mindegy hogy gyári vagy írott a lemez) elkezdi olvasni aztán meg ki írja hogy error (cd lemeznél szintúgy) a fej jó elvileg(mármint hogy a lézer működik benne mert a tálcát eltakaró kis ajtót felhajtva látszódik a lézer fénye) mi lehet a baja?ezt a garancia lejárta után kb 2-3 héttel kezdte el csinálni!ja és nem volt agyon használva!
Szia
Amiért világit a lézer azért nem bisztos hogy jo,probalj meg picit tekerni a fejegyseg potiján.de lehet hogy táp elkó hiba lesz ![]()
lehet egyébként egyik ismerősömmel beszélgettem nem rég(nem sokkal az előző kérdésem feltétele után) és azt mondja hogy az orion elég macerásan(legtöbbször egyáltalán nem) javítható és nem kizárt a csip hiba sem!(NEM okoskodni akarok,csak azt mondom amit ő mondott nekem!)
A lemezforgató motort kösd ki alul és pördesd fel egy 9V-os elemmel,előtte fújj bele egy kis kontakt sprayt.Ezt csináld meg oda vissza forgásiránnyal majd újabb próba.Ha jó lett motorhiba ha nem akkor lézer.Nem egy ökör ára egyik sem.
a motor az működik rendesen.a lézer fejen nincs állító poti v ilyesmi.csak egy szalagkábel ami a két lézer diódát látja el naftával.am a lézer is jó szerintem mert szétkaptam gyorsban bekapcsoltam és brutális fénye van. vagy lézer vagy csiphiba.
Helló!
Még mindig gondokkal küszködik az előző oldalon említett dvd lejátszó. Jelenleg van borda a cpu-n, a táp ic-n és még beraktam +2 kihagyott elkót. Táp elkók cseréjét már említettem korábban. Pár napig próbálgattam, ment is szépen több órán át. Össze is lett rakva. Ma bekapcsoltam megint, és még fél perc sem telt el de már le is fagyott. Még semminek sem volt ideje felmelegedni, mégis lefagyott. Próbáltam többször, de mindig elég hamar lefagyott. Ki tud erre választ adni? üdv
Ha lehúzom a nyákról a lmez olvasó egység vezetékeit, vagyis csak az USB-s memória kártya olvasó van bekötve, akkor is kifagy. Érdekes, hogy kondi csere és hűtőborda felrakása után jó lett, most meg megint fagy.
Mivel a fagyás után mindig pixelhibák kerülnek a képre, előfordulhat, hogy a RAM hibás?
Sziasztok . Kb . vagyok , van egy LG DVD video combóm
egyik napról a másikra csak a DVD formátumot játsza és azt is csak fekete-fehérbe . Olvasószem tisztításon túl vagyok . Szerintetek megúszom fejcsere nélkül ?
UDV
Nagy valosziusegel fejcsere lesz,de a fekete-feher az bisztos nem az o hibaja.vagy atalitota valaki pal-secam ,Vagy szindekoder ic figurazik.Nezd meg nem jart valaki a bealitasoknal? ![]()
Sziasztok!Van nálam egy Samsung asztali DVD Rekorder az a baja,hogy a videojelet nem adja ki!Hang az van rajt megy is a lemez de se scarton se rc-n se tuneren nem jön ki kép!Egy pillanatra bekapcsolja a videójelet ha hidegen elindítom (feketeség,csikozás,feketeség,eltűnik) Vajon mi lehet vele??Kb 20 órát ment 2 év alatt!Viszont most nézem ha az rc kábellel összekötöm a Pr,Pb,Y kivezetést az lcd tv-vel ott megy!De a gazdinak nincs lcd tv-je :no:
Na egy firmware frissítés megoldott minden problémát!
![]()
Hali!
Akkor ok! De megtennél valamit?...összekötnéd Idézet: , most hogy a többi rendben van.„a Pr,Pb,Y kivezetést az lcd tv-vel” Kiváncsi vagyok, hogy ilyenkor is van-e jel ezen a kimeneten. Én sajnos nem tudok hasonló próbát végezni, mert ilyen bemenetű TV-m nincs. Köszi!
Szia Hard !
A beállításokat senki nem buherálhatta . A gép gyakorlatilag egyik nap este még tökéletesen működött , másnap délután pedig csak DVD - t játszott fekete-fehérben . Köszi . Kb.
Igen van rajt jel!A tv ilyenkor nem csak a két av-t látja hanem berakja ezt is a választásba mi amúgy nem elérhető ha nincs rácsatlakozva!
Udv
Egyvalamit megprobalhatsz,elkozd at a tapot,lehet hogy egyik kinai csoda haldoklik,es azert van ez ![]()
Tegnap szívtam egy asztalival (Samsung asztali író) és hasonló probléma volt!Ne csinálj vele semmit hanem először frissíts rajt firmwaret!Nagyon sokszor segít!
![]()
Szia !
Ha firmwaret akarok frissíteni kössem össze számítógéppel , vagy lemezről is el tudom indítani ?
Sziasztok!!
Szeretnék segítséget kérni.Van nálam egy Orion dvd 5000A tipusú lejátszó.a baj:se kép se,hang.Táp részen a feszek megvannak.Az 5 V az fixen,terhelésen és annélkül is,de a viszont a +/- 12 terhelés néélkül 16-17V,terhelésen mindkettő beesik 10,5V-ra.Én ezt egy kicsit kevesellem.Van valami ötletetek??A kondikat megnéztem,azok jók! |
Bejelentkezés
Hirdetés |