Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   73 / 1274
(#) tacsy69 válasza hard hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Kicsivel több, mint 1 éves!
(#) hard válasza tacsy69 hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

hat az nem egy boreg tv ,de a mai vilagban nem lehetetlen,foleg ha huto borda vagy nagy teljesitmenyu elenalas vana kozeleben
(#) pinkova hozzászólása Nov 7, 2008 /

Tiszteletem a Műszerész társaságnak!
Telefunken Super planar S250-es tv hangproblémám van. Néha van csak hangja, de sokszor csak iszonyatos recsegés (teljes hangerőn) jön belőle. Ki volt lazulva benne egy ellenállás, visszaforrasztottam de nem változott semmi. Hangfalkapcsolók kontakthibásak voltak, már nem azok, direktbe vannak kötve. Végfok cserélve (TDA 2030A), de változás semmi.
Ötlet, hogy mit nézzek még?

Köszönöm előre is a segítséget.
(#) hard válasza pinkova hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Udv

pedig bisztos valahol kontakt hiba lehet,csereld meg ki a tda koreben levo elkokat,es nezd at jol a panelt nagyitoval.mikor van hangja?bekapcsolas utan nem artana kontakt sprayel atfujni a potikat
(#) pinkova válasza hard hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Nincs poti, "távhangosítású". Kösz a gyors választ!! A hang nagyon rapszódikus, csak akkor szól ha akar. Nincs időhöz kötve, de tényleg úgy szól mintha kontaktos lenne a hangerőpoti. De az nincs!
(#) mlhe_vr válasza mlhe_vr hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Valami ötlet a problémára?

Én a sugáráramkorlátozó környékére tippelek, csak se rajz, se leírás, se semmi...
(#) Papp Ferike válasza vbonny hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

A gondod vele: kissé öreg bár típust nem írtál.Sohasem lehet túl nagy bemenő antennajeltől!!!!!Ha ez kintről hozott tv akkor valószínűleg hangolni kellene a belerakott hangpanelen,bár én nem kínlódnék vele=kuka

Azért egy típust írj már!!Hibakeresési tanácsokhoz!
(#) hard válasza pinkova hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

pedig valahol egy hajszal repedes van amit nem veszel eszre,nagyitoval probald atnezni eros fenynel
(#) hard válasza mlhe_vr hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

Udv
En mar irtam egyet a te problema feletvesed utan ,elkuldom a kapcsi rajzat
(#) zoly15 hozzászólása Nov 8, 2008 /

Sziasztok!
Van egy "DUAL" nevű nagy képernyős TV-m (kaptam kb 1 éve) megy is szépen meg minden de a színek nem az igaziak rajta... ha jól emlékszem akkor a kék neki lila
Ezt mi okozza? Valamelyik ágyú haldoklik? Vagy valamelyik színvégfok gyengélkedik?
A TV-ről sajnos egy árva mukkanás sincsen a neten :no:

üdv!
(#) hard válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

A szineket be tudod alitani a szinvegfokozatben levo potikal.A kepcso nyakan talalhato miota nalad van mindig ijen szinu volt?
(#) zoly15 válasza hard hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

Igen ilyen színű..
De ma vagy holnap előveszem megint nem biztos hogy a kék helyett lila de azt fix hogy lila

üdv!
Tudom hogy hol van a végfok de azért kösz i hogy mondod általában 3 tranya vagy FET van rajta (persze csak a színesnél van 3)
(#) hard válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

igen, RGB
(#) pinkova válasza hard hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

Sajnos igazad van, Már öt helyen forrasztottam vissza alkatrészeket és nem biztos hogy ezzl vége. Mitől engedhetnek el a forrasztások? Ezek még gyári és békebeli !! holmik. Csak a hangpanel kéttenyérnyi, úgyhogy még nézelődök egy kicsit .
(#) hard válasza pinkova hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

A forrasztasok altalabban elfaradnak vagy a rezgestol,de ez alatalabban a tapban fordul elo,na meg a rosz nyersanyagtol,made in china de ahogy ertelmezem a tied valami maszivabb dolog
(#) pinkova válasza hard hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

Thomson alapokon nyugvó Telefunken. Chassis:618-A2
(#) elektrorudi válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Sziasztok !
Nordmende Color 3208 HVT típusú készülék javításához kérnék segítséget.
Magyarországon forgalmazott készülék volt.
Hibajelenség:
Bekapcsolás után, folyamatosan sötétül a kép.
Kb. 1 óra múlva, már max. fényerőre kell állítani, hogy nézhető legyen.
Először a tápkondikra gondoltam. Kicseréltem 4 darabot: 2db totálisan szakadt volt, 2 db elég rossz állapotban volt...
Sajnos a hibajenség nem szűnt meg.
Ezután a sugáráramot növeltem (G2 poti). Ekkor világosabb lett a kép, de gondolom nem ez a megoldás... Ráadásul a sötétedés jelensége is megmaradt.
Képcső? De eddig nem volt erre utaló jel...

Előre is köszönöm.
(#) hard válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Nyugodtan adj neki anyi scrent amenyire szukseg van(G2),mar csak a cso csere segitne rajta ugyis,szerintem
(#) elektrorudi válasza hard hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Köszi.

Tényleg 1 hét alatt így el tud pusztulni, minden előjel nélkül...?
(#) hard válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

udv,szerintem mar nem uj tv,es a jelek arra mutatnak
(#) elektrorudi válasza hard hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Köszi.
(#) lithium hozzászólása Nov 13, 2008 /

Szevasztok!
Segítséget kérnék a következő hiba feltárásához:
Adott egy ITT NOKIACHASS. CORE 2 90 FST NN jelzésű tv készülék.
1. Nem lehet a távirányítóval kikapcsolni, kikapcsoláskor egy pillanatra leáll, de rögtön újra is indul. egyébként csatornát stb tudok váltani
2.Nincs hangja. Av bemenetről sem, viszint az av-n kifele van. A végfok jónak tűnik mivel a bemenet megérintésével brumm hallatszik(...mintha aktív lenne a mute)
Doksit melléklem
előre is kösziDokumentáció itt!
(#) zolika59 válasza lithium hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Nem lehet, hogy a távirányító hibás?
(#) lithium válasza zolika59 hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

???A tv-t ugy kaptam mert rossz volt nem ment a tápot javítottam , de így állt helyre. amit kaptam hozzá távika az egy univ. de állítólag ezzel ment és hát szabályozni tudom az egyéb funkciókat
(#) zolika59 válasza lithium hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Szerintem azért próbálj szerezni egy gyári távot akár kölcsön.
(#) hard válasza sebaj_tobias hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Tessek reszletesen,maris ketto
(#) kovacspista válasza mlhe_vr hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Sziasztok!
Én most lépek először erre a fórumra. Kb 40 éve javítok TV-ket és egyebeket, mégis nagy bátorság volna azt mondani, hogy értek hozzá! Aki komolyabban foglalkozik
elektronikával az érti, hogy miért mondom ezt! A G2 probléma szerintem a sortrafón található poti föld felé
való szakadása okozza. Tudsz segíteni rajta úgy, hogy a képcső panelra teszel egy megfelelő potit. Nevezzük szokatlan eljárásnak de segíthet. A G2 megnőtt feszültsége okozza a sugáráram növekedését, ami miatt
kikapcsol a készülék. Mivel a poti egybe van építve a
sortrafóval, csak kompleten cserélhető. De van nekem is egy TX-28CK1P tv javítani, ami a sokat emlegetett Led
villogást produkálja. Ha volna valakinek rajza vagy ötlete,
szívesen fogadom. A sortrafó ellenőrizve, a rólla elmenő tápok átnézve, Izzó próba ok.,táp ellenőrizve, egyszer beindult és a kép eltérítés kicsi volt, ami az áramkör részleges zárlatára utal, de levettem a tápot
és kivettem az IC-t akkor sem változik a helyzet. Lehet
,hogy a védelem az esetleges "hiányokra" is így reagál
nem csak a túlterhelésre?

Köszönömista
(#) kovacspista válasza lithium hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Természetesen jó ötlet a gyári távszab kiprobálása, de én
megnézném, hogy valamilyen üzemmód okozhat-e ilyet?
Ébresztő funkció AV üzemek stb. Sok sikert: Pista
(#) Papp Ferike válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

szerintem lassan elmegy a képcső fűtésed .Lehet a foglalat,de lehet kontakt is.Van ált. egy ellenállás a fűtéssel sorban lehet hogy az nyúlik meg a hő hatására!Mindenesetre átnézném az áramkörét.
(#) Papp Ferike válasza lithium hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Át kellene nézni a stand-by állapotokat.Rajzod van tehát egyszerű.Amikor bekapcsolod a tv-t van hang?
Következő: »»   73 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem