Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   92 / 443
(#) niedziela válasza erikbalint hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

(#) H.Viktor hozzászólása Nov 9, 2008 /

Már kb 2 napja próbálkozok de nem sikerül se lpt-t találnom neten hogy azzal dolgozzak se csinálni.

Ami a legdühítbb, hogy rákéne jönnöm hogyanműködik mivel kicsit unom már a kézzel rajzolgatós nyák készítést.

De a kapcsolásomba 3 fajta alaktrész van 1 lpt port 1 optocsatoló és relék.

És egyiket se találom sehol.
Alkatrész nélkül meg eléggé nehéz megcsinálni a kapcsolást és a nyáktervet.
(#) IMi válasza H.Viktor hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Hello!
LPt-s csatit a con-subd.lbr-ben az optókat az optocoupler.lbr-ben a relék a relay.lbr-ben vannak.
Csinálsz egy új schematic-ok majd visszalépsz a control panel-ra, ráviszed az egérkurzort a libraries-ra (nincs nyitva) , majd jobb klikk utána use all. Most vissza a schematic editorba, most már az add ikonnal előjönnek az alkatrész könyvtárak, lehet keresni a neked megfelelő alkatrészt.
Üdv.
(#) H.Viktor hozzászólása Nov 9, 2008 /

Szia készen lett az első a motor és a vevő-t összekötő kapcsolás. Megnéznétek jó-e?
(#) H.Viktor válasza IMi hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Vááá ezer
Működik : )
Van lpt-meg minden más.
Tényleg köszi
(#) IMi válasza H.Viktor hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Nincs mit!
Bár ha olvastad volna a fórumot, esetleg használod a keresőt, akkor te is megtaláltad volna, ezerszer leírtuk, de NO PROBLEM
(#) H.Viktor hozzászólása Nov 11, 2008 /

Sziasztok!
A tervezgetéssel már egész jól boldugulok csak mot ezt csinálja(csatolt file).
Nem tudom a rajzonak a nyákját megcsinálni

(bocsi a zene miatt csak a felvételközbe ment )

Error.wmv

(#) fureszk válasza H.Viktor hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Nekem tetszik a szám
(#) H.Viktor válasza fureszk hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Rendben
Csak nem tudok mostmár 1 kapcsolásnak se nyákot csinálnt
De a zene jó :smoke:
(#) kaqkk válasza H.Viktor hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

én így csinálnám
(#) IMi válasza H.Viktor hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Hello!
A megoldás rém egyszerű:töröld az untitled.brd file-okat, mert most az van, hogy abban a mappában van több untitled.... file.
Ha legközelebb nem akarsz magadnak kellemetlenséget, akkor javaslom minden munkádnak nyiss új mappát és nevezd el a panelokat is. pl.: elofok.sch ill. elofok.brd szándékosan írtam ékezet nélkül, tedd te is így!
(#) H.Viktor hozzászólása Nov 11, 2008 /

Oks, köszi a segítséget.
(#) Kacsavadasz hozzászólása Nov 12, 2008 /

Hi!

Lenne egy kérdésem: Hogy lehet megvalósítani azt, hogy megrajzolom a kapcsolást, de egyszer megtervezem a nyákot és a nyákon azt a megtervezett részt többször beillesztje. Ha kapcsoláson másolom többször, akkor mindjárt kirakja a nyákra az alkarészeket.
A segítséget előre is köszönöm!
(#) gulasoft válasza Kacsavadasz hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Csak a brd filet-t nyisd meg az sch-t nem, és akkor a brd-n bármit módosíthatsz. Pl. kijelölheted az egészet, és kirakhatod ugyan arra a panelra még egyszer.

Kösz a segítséget,ez így eszembe sem jutott.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Idézet:
„Csak a brd filet-t nyisd meg az sch-t nem”

Ilyet soha nem mondj!! A Sprintlayout-osok nyugodtan másolgathatnak önfeledten össze-vissza, de az Eagle-ben ilyet nem szabad csinálni! A .brd-nek és a .sch-nak mindig együtt kell megnyitva lenniük!!
Persze, lehet ilyet. Csak hogy utána a .brd és a .sch nem lesz konzisztens egymással és onnantól lőttek az ERC-nek, merthogy a kapcsolási rajzon nem lesz rajta az újonnan lerakott cucc.

Kacsavadasz!
Ha ezt teszed tudd, hogy onnantól fogva a kapcsolási rajz és a nyákterv köszönő viszonyban sem lesznek egymással! Ha később veszed csak ezt észre, akkor valószínűleg Gulasoftot nagyon messzire el fogod küldeni a tanácsaiért. Főleg egy komolyabb projektnél okozhat ez nagy pofára esést, amikor egy csomó munka kárba vész a még konzisztens állapot visszaállításához.

Üdv.!

Akkor mi lehet a jó megoldás?
(#) Attila86 válasza Kacsavadasz hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

A kapcsolásirajz-szerkesztőben kell másolni a kívánt áramköri részt, és akkor a hozzá tartozó tokozások megjelennek a board-ban.
De sajnos olyat tudtommal nem lehet, hogy másolod a kapcsolási rajzon és ugyan úgy elhelyezve és huzalozva megjelenik a board-ban.

Üdv.!
(#) IMi válasza Kacsavadasz hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Hello!
Esetleg nézd meg ezt duplicating_v41.zip a cadsoft.de ulps oldalán. ezt írja :
Idézet:
„More and more easier!! just place markers around blocs, give value to NBR_MOD and type CTRL+D!!! That's all!! No need to close and re-open windows, both schematic and board still opened, consistency preserved 100%”

Itt a közvetlen link : Bővebben: Link
Még nem próbáltam!
(#) elektrocad válasza IMi hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Szerintem egy kezdő ne ilyen ULP-kel kezdje megismerni a programot, mert akkor soha nem tanulja meg a funkciókat kezelni.
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Szó nem volt arról, hogy együtt kell maradni! Én is csináltam olyat, hogy egy panelra raktam ugyan olyan kapcsolást, az egyiket tükrözve, ezt nem tudod máshogy megcsinálni csak úgy, ha leválasztod az sch-ról, vagy megint rakosgathatod ki újra az összeset, ráadásul a routolás is megváltozik tőle, szóval nem egyszerű.
Egyébiránt ha valaki olyan komoly projektet csinál, biztos nem ezen spórol, de persze jó hogy felhívtad a figyelmet rá.
Kacsavadász, nem kell megijedni, mindenről csinál másolatot, ahány verzió annyi külön file, ha később kell egy régebbi csak át kell nevezni az azonos számú sch és brd fileokat. Ha totál kész vagy, akkor érdemes is kipucolni ezeket, de amíg egy projekt folyamatban van, addig épp hibák elkerülése végett érdemes megtartani őket.
Ezek a b## és s## kiterjesztésű fájlok, ahol a ## helyett a verzió száma van. Ezek jó esetben párban vannak, kivéve ha leválasztod a boardot, mert ilyenkor csak a board megy tovább.

(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Idézet:
„A kapcsolásirajz-szerkesztőben kell másolni a kívánt áramköri részt, és akkor a hozzá tartozó tokozások megjelennek a board-ban.”

Ez felesleges !

Idézet:
„kijelölheted az egészet, és kirakhatod ugyan arra a panelra még egyszer.”

Ez jó megoldás, csak ilyenkor nyitni kell egy új board-ot és arra duplikálni.

Idézet:
„A .brd-nek és a .sch-nak mindig együtt kell megnyitva lenniük!!”

Igy van a konzisztenciára figyelni kell.

ULP-t nem tudtam letölteni. Ablak nyitogatós módszer működik,de csinálok másolatokat, ULP megbízhatóbb lenne.

Kösz a sok ötletet
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Idézet:
„Szó nem volt arról, hogy együtt kell maradni!”

Ez a mondatod elég értelmetlen, de sejtem hogy mire gondolsz.
Valóban nem volt róla szó. De az Eagle-vel való nyáktervezés egyik legnagyobb előnye veszik ezzel el.
(Ha én megkérdezem, hogy hogyan lehet eljutni a Szentlélek-térről a Honvédkórházig, akkor nekem ne mondd azt hogy ússzam át a Dunát, mert akkor vizes leszek! (No meg ott van az Árpád-híd is...)Bár igaz, a kérdésemben konkrétan nem kötöttem ki hogy nem akarok vizes lenni.
De nem baj, mondhatod azt hogy a Duna átúszása célra vezető, csak tedd hozzá hogy ettől megfázhatok, nehogy az átúszás után téged szidalmazzalak!)

Idézet:
„Én is csináltam olyat...”

Attól még nem biztos hogy másnak is tetszeni fog.

Idézet:
„nem kell megijedni, mindenről csinál másolatot”

Ez nem igaz!
Az Eagle az utolsó tíz mentésről csinál biztonsági másolatot alapbeállításban. Bár ezt meg lehet növelni de alapból csak tíz biztonsági másolatot készít, utána ezeket írja felül és az előzőek elvesznek. Az a tíz pedig egyáltalán nem biztos hogy elég. Én magam egy nagyobb kaliberű projektet több százszor elmentek, és összesen 200-300 Biztonsági másolatom szokott meglenni a végére.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Amúgy én is csináltam már ilyet, bár ezen nem látszik hogy másolva van:
Bővebben: Nyákterv
De ezt a másolást is csak azután mertem megtenni, miután az áramkört megépítettem és teszteltem, hogy biztos legyek benne hogy tökéletesen működik és hogy már biztosan nem kell rajta semmit sem módosítani. Mert a másolással már nem konzisztens a kapcsolási rajz a nyáktervvel, így nem tudom ellenőrizni, vagy egyáltalán módosítani benne bármit is a schematicban ha netán az áramkör nem működne és emiatt módosításra szorulna.
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Idézet:
„De ezt a másolást is csak azután mertem megtenni,”

Miért nem nyítsz egy új *.brd a másolásoknak ?
Igy konzisztens is marad az eredeti + lesz egy külön board ami ugyanúgy működik mint az eredeti.

valahogy igy
(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Azért, mert akkor nem másolásnak neveznénk, hiszen olyan mintha egyszerűen más fájlnévvel elmenteném, majd a felesleges részt kitörölném.

De a másolásnak épp az lenne a lényege hogy az adott boardon belül másolgasson az ember.
Konkrétan ennél a nyáktervemnél egyébként nagyon fontos volt, hogy a két (a valóságban egyébként külön lévő) nyák egy boardon belül legyen, ezért van együtt.
(#) erikbalint hozzászólása Nov 12, 2008 /

Hello
Azt akarom kerdezni hogy a munyomo papirt meg mire lehet hasznalni a nyak lapra valo tervezesen kivul meg .
Elore is kosszonoma segitseget.
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Idézet:
„De a másolásnak épp az lenne a lényege ....De a másolásnak épp az lenne a lényege”

Attól hogy külön *.brd fájl, mi nem valósul meg abból amit leírtál ?
(#) niedziela válasza erikbalint hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

témát tévesztettél ?
Következő: »»   92 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem