Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi,akkor a testre rakom.Ja,az anód negatívja=teste,vagy a 230 testére rakjam. szerintem az anód negatívja,ugye?Végülis a 230-nak nem is testje,hanem földje vanJó hü..e vagyok,mi?
Semmiképp ne a földre!
Az anód negativja=test. Így már gondolom minden OK. üdv
Rockersrác barátomnak azért van még "maci" az erősítőjében, mert még nem készültem el a tápkörrel, és se fojtó semmi nincs benne, csak 1 db 430uf 400V os kondi.
majd ha átlemezelem a fojtót akkor már jó lesz. de még az enyémmel is vannak munkák, csakmár régóta megígértem neki, hogy összerakom a cuccot és csak gyorsan összehajigáltam, hogy egyáltalán jó e a kapcsolás. Szóval még épülőben van.
Ok , csak Ő érdeklődött !
Ok, csak közben megkérdezte tőlem is.
Azért én ezt a módosítást beraknám :
Ez az RC tag az alacsonyfrekis gerjedés ellen hivatott védeni a rendszert.
az R értékét én 27K körülire méretezném a kondit pedig egy min. 47µF-ra. Köszi a hozzászólást
HELP!
Mitől mozog pont ellenkezőleg az EM.Ütemre szétfele megy,nem össze. Holnap kéne vinnem a suliba,eddig ment rendesen,most meg pont ellenkezőleg,lécci segítsetek,még meg is kéne csinálnom holnap reggel 6-ig.
Trióda tápjának szűrésében is jelentős szerepe van , ezzel a brumm csökkentésében is .
Működés közben ha átkötöd az ellenállást , hallható lesz a változás .
Szia Müszi!
Nekem van egy ilyen csövem, de én nem pazarolnám SE-re, akkor már egy csővel PP....Há' nem???
Melyiket ?
Ha a bemenetre gondolsz , akkor oda nem is kell , soha nem teszek .Minden felesleges kondi csak ront a hangján ! Amiről táplálom ott úgyis van . Ha nem erre gondoltál akkor bocs .
PP meghajtás beállítva jól szerepelt , a végcsövek rácsára (g1/g2) 100K terhelés mellett , 45V eff.
Mi a helyzet, Ricsi, találtál valamit? Én nem emlékszem, publikáltad-e, hogy oldottad meg a varázsszem meghajtását....
Majd oszd meg velünk a végeredményt.
Vissza keresek Hans kapcsolására ha ennyire jó.
Írtad hogy a kimenőket jó árban tudtad tekertetni.
Ha vállal másnak is tekercselést érdekelne a szakember elérhetősége. Az a célom hogy a jövőben én is el tudjam a kimenőket készíteni de jelenleg nincs műhelyem és író asztalon kissé nehézkes a z elkészítésük Nekem is GU50 SE erősítőhöz kellene.
Szia
Igen egész jó árban voltak. 9200 Ft + áfa volt darabonként. Nyíregyházán a H&M trafó Kft nél (www.hmtrafo.hu) készültek és postán rendeltem őket. M85 mag (de kérheted EI-re is) és 50W teljesítményűek, 300ohm körül van a primer kör 2 szélső pontja közötti ellenállás. Mellesleg ultralineár megcsapolással is rendelkeznek a trafók, mivel így a hangzás marad triódás jellegű, de kb 20% kal nő a kimenő teljesítmény, mert ugye a segédrács áramát is a kimenetre lehet így vezetni, és még egy negatív Vcs is van a rendszerben ezáltal, összevetve, jó áron gyönyörű hangja van az erősítőnek ezekkel a trafókkal, a PL 509 PP-m hez már én szeretném majd megtekerni a kimenőket, csak még nincs hozzá tekercselő gépem, de már beszerzés alatt. Remélem tudtam segíteni.
Köszönöm tudtál segíteni!
Fele árban van van az általam talált kimenőkhöz képest. A trafó saját tervek alapján készült vagy egy általuk forgalmazott termékből választottál? Érdekelne hogy mennyi volt a posta költség? Lehet hogy karácsonyra meg lepem magam egy párral.
A terv az Ágoston könyv 54. oldaláról származik. Elküldtem a beszkennelt képet és kértem árajánlatot. Összesen a 2 db trafó postával mindennel együtt volt 25000 Ft. Ez szerintem nem olyan rossz ár. kb 1500Ft volt a postaköltség nekem Kecskemétre, de ez persze függ attól is, hogy hol laksz. Minél messzebb Nyíregyházától, annál drágább.
Szia!
Én szoktam rakni! Bár az is igaz, hogy tengeren túli gityó erősítőkben sem nagyon használnak becsatolót! Én azért szoktam egy 100-220nF-osat biggyeszteni elé! Kinek a Pap, kinek a Paplan...
Szia!
Tettem fel anno egy Péceli címet, ők 5000Ft+ áfáért készítették nekem 90Wattos magra ugyancsak Ágoston rajz alapján. /1 hónap-ra vállalták, hogy kész lesz/ http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_273554.html?highligh...273554
Szia !
Igazad van , mindenki másként csinálja . Én ahol csak lehet hanyagolom a csatólókondikat . Most készülő PP-ben is csak a végcsövek rácsára megy kondi , előtte bemenettől DC. Fázisátvitelt próbálom kevésbé rombolni ...
Ha beválik, akkor le a kalappal!
Ha már a torzításokat, és zajt okozó alkatrészeket /félvezetők/ száműztük az erősítőből, akkor a következő lépés valóban a fázistoló-módosító elemek redukálása! Kíváncsi leszek a kapcsolásodra!/nem lesz túl védtelen, amúgy alkatrészhiba esetén, ha full DC csatolt??/
Már mérve bizonyított , láthattad fentebb .
Kapcsolását is láthattad már előzőleg , de ha nem , akkor itt van ismét .. Már csináltam teljesen DC csatoltat , elejétől a kimenőig , azzal sincs gond , kb 1 éve működik félig bedobozolva . Bár abban is van 1db fránya tranyó , de nem erősítést végez.
Helló
Van egy erősen hiányos R999F rádióm és az erősítő részt külön meg szeretném építeni de anyira nem értek hozzá ezért kérlek titeket hogy a kapcsolási rajzból úgy vázlatosan körberajzolnátok hogy meik részt kéne újraépíteni?
Segítsetek! Kellene nekem csöves előfok kapcs. rajz gitárhoz. 3 hangszín, tiszta és torzított csatorna. Sehol nem találok. A végfok már készen van.
Előre is köszí
Szegény rádiót talán szét akarod szedni?
Vagy annyira roncs? És miért pont EBL21 ,mert azt már beszerezni is kín ,ha esetleg kimegy? |
Bejelentkezés
Hirdetés |