Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztó gond
Lapozás: OK   2 / 2
(#) ferci válasza fujicu hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Jó riasztót úgy szoktak csinálni különben, hogy akkuról megy az egész ( hálózatkiesés ?), pufferüzemben, tehát 230-as akármi cucc nem biztonságos.
(#) fujicu válasza valve hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Talán sikerült, bár egy kicsit amatőr.

Riasztó.jpg
    
(#) valve válasza fujicu hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
No betöltöttünk három oldalt, okoskodásokkal,.. Szóval az a helyzet, hogy mikor tápot kap a mozgásérzékelő akkor egy bizonyos ideig jel van a kimeneten,.. Ezen csak egy egyszerű időzítő áramkör segíthet. Használhatsz egy 2db BC -vel megoldott késleltető áramkört, mint az erősítő koppanásgátlójánál,.. Az a legegyszerűbb, vagy pedig a kapcsolóval a Piros vezetéket szakítod meg, és a mozgásérzékelő állandó táp alatt marad,.. (ezzel az a gond, hogy küldi a jelet az érzékelő de mivel nincs csengő nemcsenget semmi, viszont a probléma egy kapcsolóval megoldható), (vagy a kék/fekete)
(#) sturbi válasza fujicu hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Tehát akkor a kék és a piros között van a csengőtrafó, a fekete és a kék között a fázis és a nulla.
Ez így jó kell, hogy legyen, ha a mozgásérzékelő kimenete relés megoldású. Ha triakos a kimenet, akkor viszont korántsem ilyen egyértelmű a dolog, mert akkor lehet a reduktor felé szivárgó áram, ezért keletkezhet zavarimpulzus is a kapcsoló zárásakor.
Lehet, hogy le kell húzni a kimeneten a feszt, és a csengőtrafó ehhez nem elég, ez kideríthető úgy, hogy a kimenetre a trafó primerjével párhuamosan kötsz egy izzót is.
(#) fujicu válasza valve hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Ha a pirossat kapcsolom, a bekapcsolás pillanatában az impulzustól nem fog csengetni?
(#) fujicu válasza sturbi hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Relés nem triakos.
(#) proba válasza fujicu hozzászólására (») Feb 28, 2008 / 1
 
Hát elsőnek kipróbálnám a csengőtrafó helyére égő ,ha igy jól viselkedik mozgásérzékelő OK.Utána a csengő helyére egy égő, ha így is OK akkor a csengő zavarja, ha nem akkor
(#) valve válasza fujicu hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Az érzékelő ekkor ugye folyton tápon lesz, azt soha nemkapcsolod le, legalábbis akkor nem! és így mikor kijöttél, nyugalmi állapotban van, mert nem mozog bent semmi, s mikor a kinti kapcsolóval rákapcsolod a csengőt akkor már szólhat a csengő,.. (persze ha mozog majd bent valami)
(#) valve válasza proba hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
A Te hsz -ed előtt írta hogy rellés kimenete van, de ha triakos lenne akkor sem tudna visszahatni semmi a csengőből, hogy aktiválja az érzékelőt! Vagy valami más értelemben gondoltál: "a csengő zavarja, ha nem akkor"?

Egyszerűen amikor tápot kap a mozgásérzékelő, akkor jelet ad a kimenetre,..
(#) fujicu válasza valve hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Az igaz ,de a csengőt a külsö falra szereltem,hogy a szomszédok is...! És amikor beélesítek akkor visít,meg a szomszéd is minden egyes élesítésnél. Tudom szereljem fel bellül.
(#) fujicu válasza fujicu hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Köszönöm mindenkinek!!
(#) valve válasza fujicu hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Nemkell belül szereld, csak megszakítod a vezetéket, és azt a két szállat elviszed a kapcsolóhoz,..
(#) sturbi válasza fujicu hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Köss a csengőtrafó primerjével párhuzamosan egy izzót is, amit nem kapcsolsz, a csengő maradjon úgy ahogy van, lehet hogy érzékeli a terhelés leszakadását és a csengőtrafó primerjét szakadásnak veszi.(izzószál hidegellenállása sokkal kisebb)
(#) proba válasza valve hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Erre a problémára csak ezt tudom mondani A mozgásérzékelő folyamatosan tápon van a rajz szerint csak a csengő áramkört szakítja a kapcsoló a mozgásérzékelő akkor is megszólal, ha a csengőt sokkal később kapcsolja fel (ergó valahonnan tudja hogy kapcsolás történt) szerintem csak úgy lehet hogy valamit nem jól rajzolt vagy valamit elkötött ,vagy a mozgásérzékelő rosszul van bekötve és a csengőtrafón keresztül kap tápot (csengő bekapcs a trafón kereasztül több áram folyik) kérdés ,ha a csengő trafót kikötöd a mozgásérzékelő ugyanúgy kattog ,mint trafóval ,ha mozgás van?
(#) dbase válasza fujicu hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Végig olvastam az eddigieket. Valami turpisság van a dologban. Bemész -kijössz,ugyebár eltelik kis idő a relé elejt. De te felkapcsolod a kapcsolot, amivel zárod a trafóra az áramkört, de mégse!! mert a relé meg nincs zárva így nincs zárt áramkör. Nem is lehet áramlöket a trafóból stb. Cseréld meg a fázist és a nullát a mozgásérzékelőbe, ha tényleg kipróbáltad elötte és izzóval szépen müködik. amugy passsz
(#) KTobi válasza fujicu hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Sziasztok!

Most minden kinek.
Én értettem nagyon félre (mert fáradt vagyok), vagy tégyleg így kell értelmezni a bekötést? Lásd mellékelt kép. Mert nekem nem egészen érthető a fujicu által készített rajz.

Üdv. Tóbi
UI: Nincs negy kézügyességem az egérrel történő rajzoláshoz

jolerzem.JPG
    
(#) valve válasza KTobi hozzászólására (») Feb 29, 2008 /
 
Először azt gondoltam, hogy arra a bizonyos Piross -ra megy a csengő, mert a trafó-kapcsolón keresztül egy égő van bekötve legalábbis a rajz szerint (aminek egy x a jele). De előbb írta, hogy egy trafón megy a jel a kimenetre ami 8v -ot szolgáltat a csengőnek, tehát akkor a karikában levő x akajra jelenteni a csengőt. Amgy, az ember már megszokásból is a fekete -re köti a nullt, kékre meg a fázist, a Piross meg a kakukktojás, ha az x a csengő,..
(#) ferci válasza fujicu hozzászólására (») Feb 29, 2008 /
 
Szerintem ezzel a cuccal nem érdemes foglalkoznod, mert több sebből is vérzik... tegyél fel inkább egy mágneses érzékelőt ajtónyitásra, belső indítást, hatástalanítást, akkus üzemet, mint már írtam.
Így csak játékszer... bárki kilesi és kapcsol valahogy.

Valve: a megszokás nem oké, mert a fázis fekete, kék a nulla, ami a 230-at illeti. Ez abból származik, hogy pl. az öteres, három fázisra is használt kábelben 3 fekete van a fázisokra, kék a nulla és zöld-sárga a védőföld - tehát nem illik keverni.
(#) valve válasza ferci hozzászólására (») Feb 29, 2008 /
 
Igaz-Igaz! Elírtam. (L) Fázisvezető (Fekete), (N) Nulla vezető (Kék), (PE) Védő vezető (Zöld/Sárga).
(#) Inhouse hozzászólása Feb 29, 2008 / 4
 
Nem olvastam végig, de az utolsó beírások alapján adok tippet:
A piros a kapcsolt fázis, ide megy a trafó egyik bekötése a másik a kék, aminek nullának kell lennie.
További megoldás, hogy szétkapod és elvágod a fóliát a relénél, ami a fázist vezeti az érintkezőhöz, ezt is kivezeted, így van egy független érintkeződ, azt csinálsz vele amit akarsz...
Ezeknél az infraérzékelőknél nincs földelés.

Üdv
Inhouse
(#) kelli4450 hozzászólása Szept 11, 2008 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérek abban hogy a kép alapján felismeri-e valaki a távirányítóhoz tartozó autóriasztó típusát, illetve tudja-e valaki hogyan kell újra felismertetni a riasztóval?
Köszi a segítséget.

távir.jpg
    
(#) csonthulye hozzászólása Nov 14, 2008 /
 
Sziasztok! Rendeltem egy ilyen riasztót. A leirás szerint mindig új hangzást generál, de nekem nem. Mindig ugyanaz a mondoton "ugatás" (kb 2s-ként ismétlődik). Szétszedtem, egy kis kapcsolás vezérli. A mellékelt képeken látható, hogy az R3-as ellenállás hogyan van beforrasztva. Az R09 se néz ki úgy, mintha a helyén lenne. Lehetséges hogy rosszul forrasztották be? Egyébként próbáltam a neten megkeresni a kapcsolását, de nem találtam. Szóval valaki tudna segiteni? Vagy esetleg tipp?
(#) ni_lovag válasza csonthulye hozzászólására (») Nov 14, 2008 /
 
Ahoj!

"A hangzást egy véletlen szám generátor vezérli, tehát nem ismétlődik."
Ez van írva a leírásához.
Szerintem nem a hangminta változik,hanem a 2 ugatás közti idő,így nem tűnik szabályosan ismétlődőnek.
pl:
101001010010.... a szabályos
1101000101111000 a véletlenszerű
Az furábban hangzana,ha skótjuhász,pincsi,uszkár hangok váltakoznának...

Szerintem csak a vakkantások közti időtartam változik.

Más tipp?
(#) csonthulye válasza ni_lovag hozzászólására (») Nov 14, 2008 /
 
Hello!
Lehetséges, hogy ugyan az a "dallam", de az én esetemben az idő se változik két ugatás között. Ezt igy egy átlagember kb 5s alatt kitalálja, hogy köze nincs semilyen kutyához. Valójában, legalább a két ugatás közti idő változhatna, de ez igy teljesen monoton.
(#) csonthulye hozzászólása Nov 14, 2008 /
 
Teszek fel még egy képet, de szivem szerint beforrasztanám az ellenállásokat úgy, ahogy a nyákon a beültetési rajz is van. Csak azt se szeretném, hogy elszálljon az egész, azaz hogy elpusztuljon a szegény kutya.

kutya3.JPG
    
(#) proba válasza csonthulye hozzászólására (») Nov 14, 2008 /
 
Szerintem ez a panel nem csak ehez az ic-hez /tudáshoz készült. Ha nem ismered magát a kapcsolást ill a tervezési koncepciót jobb nem hozzányúlni.
Számtalan hiradástechnikai cuccban látható az alkatrészek hiánya amit csak pl RDS, teletext ... esetén ültetnek be de a sorozatgyártásban a panelköltség így kisebb.Az így félre berakott alkatrészek tipikusan a hiányzó fokozatot hidalják át.
Egyébként ezek az alkatrészek szerintem a hangerővel lehetnek csak összefüggésbe.
(#) csonthulye válasza proba hozzászólására (») Nov 14, 2008 /
 
Igen, igazad van, épp én is átnéztem jobban a kapcsolást és nem lenne értelme áthelyezni. Na mindegy, akkor viszont nem tudok hozzászólni, csak csodálkozok, hogy ennyire megbizhatatlan lenne a conrad. De hát minden jel erre mutat.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem