Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Infra távirányítós bemenetválasztó, és hangerőszabályzó
Témaindító: Zenner, idő: Nov 3, 2008
Témakörök:
Szia vicsys!
Azt meg lehet kérdezni, milyen tipusú a nagyon jó minőségű hangerőszabályzó ic? Annó én is összeollóztam egy optikai enkóderes kapcsolást Avr-alapon, Lcd re szépen kiiratva az enkóder állapotát (le vagy felfele számolt). Onnan már csak egy kis lépés, hogy a hangerőszabályzót is vezérelje. Köszönöm! gerry
Köszi!
Ahogy olvasgatom a pdf-ét, igencsak finom kis szerkezet ez. Hol tettél szert rá? Már ha nem titok! Most nem jártam körbe hírtelen az összes hazai alkatrész forgalmazót.
Na kérem, itt tartok most:
Bővebben: Link A hangja kiváló! Még én is meglepődtem, hogy egyáltalán nem nyúl bele a hangképbe. Persze még messze vagyok a végétől... @Gerry Külföldről küldték... . Csak nyugi, még más típust is tesztelek... Idézet: „Gerry Külföldről küldték... . Csak nyugi, még más típust is tesztelek...” Remélem valami hozzáférhetőbbet . A B5-ösöm már nagyon vár egy ilyen szerkezetre.
Szép munka , látom távvezérelhető lesz .
Szerintem akkor lenne komplett , ha bemenetválasztóval is kiegészülne .
Szia
Rajta vagyok, reményeim szerint lesz az is. Még sokat fogok alakítani rajta, azthiszem. Végül is van egy csomó szabad port, talán látszik is a videon.
Szia !
Serintem 3-4 bemenet bőven elegendő lenne . Ha ezt is beleszorítod , akkor sokaknak hasznos kiegészítőt varázsolnál a megépített erősítőjükhöz. Közöttük nekem is . Akkor a 10 csatorna elég lesz? A led -mint látható- a 10. csatorna bekapcsolását mutatja. (nem volt kedvem bekötni 10 ledet.) Erről már vezérelhető a relés panel. Bővebben: Link
Látod, látod! Imáink meghallgatásra találtak!
Azt elfelejtettem leírni, hogy a csatorna nevét a felhasználó át tudja írni... Pl.: Channel 8-ról PC MZ/xy vagy DVD 01 vagy akarmi bemenete-re. (kis és nagybetük+ írásjelek)
Azt sajnálom, hogy nincs pénzem relékre, különben azt is megtervezném és tesztelném.
Erre már nem is tudok mit mondani. Már megint nagyot alkotsz. Úgy döntöttem ezen áramkör tudását látva, hogy az előerősítő külön egységet fog képezni a végfokozattól.
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem hogy PICbe hogyan lehet feldolgozni az infra jelet? 18f4520+TSOP2236 int0 lábon. Odáig eljutottam hogy ha nullába billen a tsop kimenete akkor megszakítást generál. Csak azt nem tudom hogy hogyan olvassam be a biteket. u.i.: gratula az eddigi munkádhoz, lenyűgöző
Szia
Itt van 1 kis segítség. Nézd meg a kommentben lévő linkeket is.
köszönöm.
Én is hasonló projecten dolgozom, csak más elképzeléssel. Nálam a hangerőt egy motoros poti állítja, amit a PIC pwm kimenete hajt egy H-híddal. A potira rá van még akasztva egy másik poti, ami a visszacsatoló jelet adja az A/D bemenetre. Ezzel a módszerrel nagyon látványos dolgokat meg lehet csinálni
Szia
Sajnos nincs pénzem folytatni a projektet. Bányásztam egy készülékházat is, abba fogom befaragni. Amúgy jól működik.
BUÉK!
Bedobozoltam a prototípust. Csatolok néhány képet.
Ilyenek láttán mindig felébred bennem a kisebbrendűség. :hide: Gratulálok, szép munka!
Nagyon szuper lett !
Megnéztem a WF8816 IC adatlapját és látom tartalmaz kimeneten 1-1 OPA erősítőt , így gondolom kis impedanciás kimenetet biztosít , nem kell mőgé buffer . Hosszabb összekötő kábelekkel is jól fog működni .
Köszönöm. Mivel több ilyen típusú IC is van, kísérletezgetek a PGA2311-el. A prototípusba is ez került. Vannak még gyerekbetegségei, de nagyon biztatóak a tesztek... Érdekes, hogy mennyire torzít a fényképezőgépem. Az LCD fekete alapon sárgás zöldes (inverz) kijelzéssel van a valóságban.
Bekapcsoláskor zaj jelenik meg a kimeneten. Ha megmozdítom a hangerőt, beáll. Valószínűleg inicializálási gond van. Még átnézem.
Gratulálok!
Szép munka! B.U.É.K mindenkinek!!
A motoros potit hol vetted? Mert a hosszútávú terveim között nekem is van egy ilyen megoldás.
A hqvideoban.
egy kis video
Szia!
Azt szeretném megkérdezni hogy anyag költsége kb mennyi ennek a műnek amit te csináltál 4 csatornára? Köszi? |
Bejelentkezés
Hirdetés |