Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „a progival nem nagyon tudom belőni a pontos méretet, csak az arányokat tartottam meg, utána már...” megnézed pl a t7-es tranyó lábtávolságát akkor addig csökkented a beszúrt képet még el nem éred az adatlap szerinti méretet.. Idézet: „lehet kicsinyíteni, nagyítani, nem?” lehet nyomtatásnál dpi-t lejjebb veszed szentem.. kérdéses nem -e lesz pixeles... Idézet: „hogyan lehet a progival fekete-fehérben elmenteni a rajzot?” ha magyar, akkor tudok segíteni... (menü)Opciók / Szín definiálás / itt állítod a kivánt színt.., de asszem az "user 1" az a fekete fehér.. (az 'oldal_2' és a 'háttér' kell neked nézni..) üdv
köszi, így sikerült!
a méret gondod úgy oldom meg, hogy word-ben gyomtatom ki, és oda képként szúrom be, és már belőttem a méretet! a tökrözéssel nem foglalkozok, mert fotóeljárással fogom megcsinálni, és így pont jó! Ha át akarnám méretezni az egész panelt, akkor kezdhetném előről? berakom a jelenlegi lay-t, akinek van kedve, alakírsa át normál méretre, és ha elszórakozott vele, legyen szíves elküldeni nekem! ![]()
felteszem word dokumentumban a panelt, így más csak nyomtatni kell! A méret be van állítva!
Hali!
Dbase amit felrakott, az +-32V-rol mit tud 4 ohmos hangszórónál? Mennyit disszipál ez 4 és 8 ohmon?
Szia!
Na ez igen! Ez már qurva jól néz ki! ![]() Majd ezt fogom én is bevasalni! Na hali!
Ez EAGLE-ban sokkal egyszerűb lenne...
![]() Még nem szántam rá magam, ennek az erősítőnek a megépítésére, pedig a TIP-jeim megvannak hozzá! ![]()
hát, aki ért hozzá, annak biztos egyszerűbb lenne... akkor szívesen várjuk az eagle-s megoldást is!
![]()
itt van amit ígértem
![]()
figyu kocsiba legyen mondjuk 100W/ch-os erősítőd.. ebből nem tom mennyit akkarsz, de 3 min kell, de visszont elöl az ajtóknál nem kell 100W, mert alapból be semm ülsz akkor
![]() ![]() összegezve.. 3*100W *1.5 ez lesz a felvett telj, mert úgye kell 1 táp amiről megy! vagyis a kocsi-aksiból 300W -ot szeretnél hallatni, ami azt jelenti, hogy 12V mellet 37.5A fog szaladgálni.. nem lehettetlen, de szegény aksira nem hosszú idő vár szentem bocs csak hangossan gondolkodtam... egyet... ![]() melléklem az eredeti kapcsrajzot bdx (kalapos) tranyókkal+picit drágábbak is ![]()
Megcsináltam a panelt eredeti méretben, így nem kell semmit sem változtatni rajta!
![]()
én is felraktam már régen, de láttom észre se vetted!
![]() 31095 ebbe a hszba van..
dehogynem, észrevettem! csak az enyémet is kijavítottam, nehogy már rosszul legyen fenn!
![]()
Nembiztos hogy belefér a nyák mérete a demós EAGLE-mba !?
![]() ![]()
sikerült megépítenem az erősítőt, két panelt csináltam, az egyik marhára melegszik, és nem tudom, hogy miért, a nyugalmi áram a + oldalon mérve 60mA-re állítottam be! Bár lehet, hogy azért csinálja, mert a BC548 helyett (ami követi a tranyók melegedéséhez a munkapontot), oda BC107-et tettem, és nem szereltem közvetlen a bordára.
attól is melegedhet, hogy túl nagy a nyugalmi áram?
Iden. Attól is. Az oldalon 40-50mA-t javasolnak, +-45V UT mellett...
Mekkora a nyugami áramod? A T1 és T2-nek azonos paraméterűeknek Idézet: kell lenni. „(komplementer pároknak)” Ezeket összevállogattad?
24-es trafón mit ad le 4ohmos ládánál?
NEkem igazából 60-70W kellene max... Mit tanácsoltok?
ha 24~ van akkor kb 75-80W lesz a kimenő teljesítményed
(féltéve, hogy a munkapontok nem mennek el nagyon a kisebb fesz miatt) Viszont a trafóból izmosabb kell, kisebb tápfesz de a 4 ohmos hangszórók miatt nagyobb terhelés.
az oldalon én úgy olvastam, hogy 50-80mA-re kell beállítani a nyugalmi áramot, és én 60mAre állítottam be, de viszon a nyugalmi áram követő tranyó nincs a hűtőbordára szerelve, mert BC107et használtam helyette, és azt nehéz leszigetelni, és szigetelés nélkül meg nem akarom a hűtőbordára szerelni a fém tok miatt, ráadásul a fém tok a kollektorral van egy potenciálon..
A tranyókat sem válogattam párba, csak beraktam amit kaptam a boltban!
Igazad van! Tényleg 40 - 80mA!
A T3-mat mindenképpen ki kell cserélned BC548B-ra! ( Vagy ezzel megegyező paraméterűre. ) Mert ez állítja be a TIP tranzisztorok munkaáramát. Tulajdonképpen ez védi a végfokot a HÖMEGFUTÁS-tól, és ezért kell a jó termikus kapcsolat is. [link=http://www.hobbielektronika.hu/lexikon/homegfutas.html] Idézet: [/link]„ Hőmegfutás (termikus megfutás). Elektromos és termikus folyamatok egymásra hatása révén végbemenő jelenség, elsősorban félvezető eszközökben. Az eszközben keletkező disszipációs teljesítmény megnöveli annak hőmérsékletét, a hőmérséklet növekedése az átfolyó áramot, s ez újra a disszipációs teljesítményt. Ha az így létrejövő hőmérsékletnövekedés nagyobb, mint a kiindulási hőmérsékletnövekedés, a folyamat önmagát erősíti, s végül túlmelegedés miatt az eszköz tönkremegy. Ellenkező esetben egy magasabb hőmérsékleten hőegyensúly áll be. Lásd még: - félvezető eszköz - disszipációs teljesítmény ” A T1 - T2 párbavállogatása, szerintem a torzítást csökkentené. De a vállogatás nélüli tranyókkal is éledni kell az erősítőnek.
Hali!
Adott egy 12AC 250VA trafi... Ha ezt a kapcsit megcsinálom 2*, utána az ugye akkor 2 szimmetrikus, de azokat sorba kötöm, akkor elméletileg kijön a +-30V... Ha minden jól megy persze... ![]() Ez megoldható?
elég ha a 2 szekundert kötöd sorba...majd erre teszed a diódákat, stb...
jaj boccs, asszem félreértesz
A trafo nem szimmetrikus...:S
nem értelek félre.
A kérdés, hogy egy vagy 2 db trafód van? Ha egy akkor csak 12*1,33=15,96V DC-d lesz +- ba. Ha 2 db trafód van akkor is elég a 2 db dióda (összesen!) merta két trafó szekundereit kötöd össze. |
Bejelentkezés
Hirdetés |