Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Miért nem építesz egy pickit2-őt, ez USB-s és többnyire mindent visz.
Nem éri meg épiteni.... A gyári sem kerül sokkal többe,és még 16F690 is jár hozzá,próbapanellel együtt.
Szóval akkor van rá az általam említett PIC16F690-re égető kapcsolás vagy nincs?
Olyan ami csak azt égeti,nos arról nem tudok.
Egy olcsó digitalizáló kártya vagy TV tuner 4500-5000 Ft szerintem ennyiből nem raksz össze egy ekkora teljesítményű A/D átalakítót + a csatolás a géphez elég problémás a driverről nem is beszélve.
Szia : közben én is fölturtam ithon mindent és megtaláltam . De azert nagyon köszöntem a fáradalmad.Valójában pakolgattam a cuccok közt és találtam két ilyen saszit és ezeken van két trafó , arra lettem volna kiváncsi hogy ezek mire jók . Az eggyik az a hang kimenő , csak a másikat nemtudtam beazonosítani! és gongoltam a kettőből talán tudnák egy Pcl 86 -os kis stereo véget csinálni?
A másik a "képkimenő", a PCL85-öt illeszti az eltérítő tekercshez. De ha két sasszid van, megvan a 2*5-6W-os erősítőd alapja.
Gondoltam a hangkimenők használhatók , de a képkimenő az jó egy hangfrekis erősítőbe ? Vagy kérdezzek inkább a csöves topikba ? Igen van két ilyen egyforma sasszim .Gondolom meg keresni kell hozzá egy jópofa hálózati trafót is ?
Szia!
A TV-ben lévő eredeti hangkimenők nem épp hifi kategóriára lettek tervezve, de egy első erősítőhöz jók lesznek. Viszont a képkimenő vasára a PCL86 SE-hez nagyon jó kis kimenőt lehet tekerni!
Azt tudni vélik hogy nem épen hifi az a fránya kimenő! de mihez képest első ez ?Meg aztán attól is függ mire szánom ?
üdv a csövesektől
Első géphez nem is lesz rossz a hangkimenő, (légrést nem elfelejteni ) de a képkimenőtől már ne várjatok sokat, áttekerve se lesz hifi. Viszont a két képkimenőből komoly ellenütemű erősítőt lehet összerakni. Sajnos kissé munkás, az igaz, szétszedni, tekercstestet csinálni, és megfelelően osztott tekercselést csinálni
Nem egészen értem, miért "húzzátok le" szegény képkimenőt, hiszen pont ugyanolyan vason van mint a másik (emlékeim szerint tök egyformának néz ki). Az más kérdés, hogy - mivel PCL85-höz való - ezzel így nem lesz jó hangú erősítő...
Ha már tekercselésre adnám a fejem, eleve más vasban is gondolkodnék. Ami pedig megvan és feléleszthető, az nagy előnnyel bír.
A képkimenő vas nagyobb, mint a hangkimenő, tekintve, hogy a képfreki 50Hz, míg ezen a frekvencián a PCL86, és a TV-kben alkalmazott ovál-dinamikus hangszóró még "sehol nem volt".
üdv mindenkinek boldog karácsonyt!
Lenne egy elég hajmeresztő kérdésem! Nem vagyok electronikai szaki ezért lehet pár dolog ködös lesz abba amit írok! Keresek egy erősítő kapcsolási rajzot amit bátyám kezdett el csinálni vagy 5 éve,és elveszett a rajz pedig már csak pár műveleti alkatrész hiányzik belőle, annyit tudok hogy STK végfog ic vel van szerelve Sanyo ha jól tudom,a teljesítménye 150w-180w ig trejed és nagyon kevés torzítású lenne ha kész lenne! ha ennyi információból tud valaki támpontot adni hol keresem azt megköszönném! Jah még a végfok ic számát azt ki tudom deríteni csak nem nálam van most.
Szia!
Szerintem, ha valaki újfajta dolgokba vág bele, fontos, hogy mielőbb lássa az eredményt! Mivel van kimenőd, nyugodtan vágj bele azokkal! Így fillérekből bele tudsz kóstolni a csöves erősítők világába, ha nem tetszik, nem vesztesz sokat! Ha már hallod a hangját, és úgy döntesz, hogy szeretnéd jobbra csinálni, akkor nyugodtan nekiállhatsz egy jobb kimenő készítésének, vagy készíttetésének, de addig is tudod hallgatni(és ugye akkor utólag még azt is el tudod mondani mennyivel jobb hangja van az új kimenőnek )!
Szia!
Ebben nem értünk egyet! A hangkimenő E54-es vasra 3.4cm^2-, a képkimenő E66-os vasra 6.4cm^2 vasmag keresztmetszetre készült! Ráadásul a képkimenő eleve nem lineáris üzemre készült, jobb minőségű, vékony lapokból lettek összerakva! Szerintem egy PCL86SE(2-3W!) minden tulajdonságát ki lehet vele használni! Ha én jobb vasat raknák bele, cserélném a végcsöveket is!
Köszi szépen a megtisztelő válaszod!Igen énis abban gondolkoztam hogy ez szinte nemkerül semmibe , hisz van itthon hozzá minden.Egy próbát megér ?egyébként nekem ez nem ujj csak kihagytam egy jóóó hosszu időt a csöves világból !Most is folyamatban van egy GU50 SE ém ehhez már megvan minden . Üdv:CIROKL
hali , ktm mx 250,1990-es évjáratu motor gyujtásához keresek müszaki rajzot.Gyujtásbekötési utmutatot,ha valaki tud ,kérem segitsen
Sziasztok!
Videoton színes TV-hez keresek kapcsolási rajzot, ez van a hátuljára írva: TS 4317 SP. Ha valakinek lenne és megosztaná velem, megköszönném.
Sziasztok!
1501-ik hozzászólás ebben a témában Keresek gyújtótrafóhoz egy egyszerű, pár tranzisztoros meghajtót. Köszönöm, Mothaltem
Valamit mondj még róla, mert rég voltak előttem ilyenek...
Távszabályzós? Azért kérdem, mert igazából a modulkészlet egy csomó típusnál ugyanaz, tehát másik rajzok is stimmelhetnek.
Üdv!
Egy szintillesztő kapcsolást keresnék 3,3V->5V irányban, ami még 10MHz körül is működőképes. Diódás szintillesztéssel nem tudom mit rontottam el, mert csak 0,8/3,6V ra tolta el a logikai szinteket (ugye 0,8/4,1 re kellene neki). Emitterkövető kapcsolás nem akar működni ~1Mhz felett. Logikai és egyébb FET jelenleg nincs itthon, BP-ről kellene rendelni (csak ugye ez pár forintos alkatrész és a pk több..). SPI kommonikációhoz kellene a MISO vonalra.
Helló!
Bocs hogy ide írok de én is ilyen problémával küzdök h van egy erősítóm Grundig PA240 kéne hozzá rajz mert így sokra nemjutok a javításban!Ha valaki esetleg tudna hozzá alkatrészlistát vagy bekötési ábrát annak nagyon örülnék!! köszz!!!
menni kéne az emitterkövetőnek, akár bfr96 de csak nagy árammal, kb 10ma kis Re vel, ne feledd a szórt kapacot, diódánál is 100megással kellene próbálni
Ha nincs ilyesmi a háznál, próbáld a bc182,212-vel 10ma emitteráram fölött,és KICSI emitterellenállással 10 megánál már igaziból csak osztós szkóppal mérhetsz pontosan
Szia!
Nekem van rajzom, csak nem tudom beszkennelni.El tudnám küldeni talán postán.Leveledben írd meg, hogy mit kérsz, mert sok emberrel tartom a kapcsolatot!A válaszod várom a ***** címre. Megvan az adatlapban, ne írd ki a fórumba. Az csak a spam-nek hasznos. -- kobold
Szkópom sajna nincs itthon. A kimeneten maximum 0.25mA áll a rendelkezésemre. BC337 el próbálkoztam.
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni. Elta 7538 -as 4 csatornás autorádiomagnóhoz keresek kapcsi rajzot. A google-n nem jártam sikerrel.Az egyik oldala nem ad ki mély hangokat.Szerintem valamelyik csatolókondi adta meg magát,de rajz nélkül ráakadni... Előre is köszi a segedelmet.
Ez egy közeli tesója, amíg nincs pontosabb rajzod, ezzel el lehet indulni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |