Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Alkottam barátnőmnek nyákból egy egyszerű dolgot. Körömdíszítéshez való mintakorongot, jó lett nyákból is azt mondja. Mivel 2 oldalas így egy 100x100 asra jó sok minta elfér. Képek nincsenek, még nem csinált ha lesz felteszem. Mi mindenre jó a nyák.. Nem hittem volna h beválik.
Most ezt nem értem. Hogy lesz ebből dísz? hogy kerül a minta a körömre? Ráragad? Ahhoz baromi drága. Hogy jön a képbe itt egy merev nyák, amin itt ott marad rézfólia.
Én sem értem.
Nem tudom hogy mi köze lehet a körömnek a P20-hoz, főleg nem a vasalóhoz...
12 miles (0.3 mm-es) vezető- és szigetelőtávolságú nyákot elsőre sikerült vasalnom, működik is:
http://img168.imageshack.us/img168/5042/photo0085id1.jpg Most viszont szeretnék egy LQFP-208-as alkatrészt használni. Első közelítésben csináltam egy tesztpanelt TQFP-64-es chiphez, amin egyelőre direkt derékszögű 5 miles (0.127 mm-es) vonalak vannak. Harmadik próbálkozásra is ilyen lett: http://img513.imageshack.us/img513/8991/photo0114dz3.jpg Elég göcsörtös, néhol hiányzik a vonal. Azóta sikerült teljesen egyenletesen rávasaltatnom a barátnőmmel (), de így is girbe-gurba, meg néhol összeér. Sikerült már valakinek ilyen rajzolatfinomságot elérni? Szerintetek mi a baj? Én a smirglire gyanakszom (K600-asat használok), szerintem túl durva.
Az első linken lévő képen az a "szmötyi" micsoda a forrasztások/vezetősávok körül? (Elég gusztustalanul néz ki, a nélkül, hogy meg akarnálak sérteni... )
Idézet: „n a smirglire gyanakszom (K600-asat használok), szerintem túl durva.” Ha visszaolvasol néhány hozzászólást, akkor látod, hogy én 2000-es papírt használok, de pl. Attila86 barátom a 600-ast preferálja. (Megjegyzem, én a 600-as papírt faanyag csiszolásra szoktam használni...) Idézet: „Sikerült már valakinek ilyen rajzolatfinomságot elérni? Szerintetek mi a baj? Én a smirglire gyanakszom (K600-asat használok), szerintem túl durva.” 1000-es csiszoló vizesen már mondható jónak. Hiba nem ettől lesz, de látni kellene egy közelebbi képet hozzá.
Hát egyszer láttunk itt egy nagyjából jónak tűnő ilyen vasalást, de az vinyetta hátuljáról ment.
Ezért fotóznak. Próbáld még meg azt, hogy nem hidrogénperoxidos maróval marsz, hanem a sima gyorsmaróval a tn1xx valami, most nem jut eszembe a neve, az nem olyan agresszív a vékony vonalakhoz. Ez a vasalás sajnos tényleg egy sufnituning megoldás, nagyon sok változótól függ a siker. Tinta, hőfok, nyomás, papír, vasalótalp egyenesség. A fotózásnál a gyári lakkos panelnél 2 változó van, a levilágítás, illetve az előhívás. Van itt egy plotter a cégnél egyszer lehet hogy megkérem őket, hogy plottoljanak nekem egy maszkot a nyákhoz, meg egy maszkot a festéshez 3-4 ilyen sűrű tokozáshoz, és akkor azokat a fotózásnál 100000* fel lehet használni, de ezt persze már kitárgyaltuk. A vasalás egyszerű, gyors ha sikerül egyáltalán, de olyan pontosságot, azért ne várjon tőle senki, mint a fotózástól. Ma egy fórumtársunktól kapok olyan műnyomót amivel neki megy a vasalás, azzal még megpróbálom újra a vasalást, csak az érdekesség kedvéért, de ha azzal sem megy (pedig videó alapján csináltam mindent) akkor feladom, és ha egy fél nyákot kell csinálni, akkor is maradok a fotózásnál.
Én is, de gondoltam csak kipróbálom ezt a vasalást, olyan könnyűnek írták le. Most olyan hideg van kint, kimenni, berakni a fóliát a levilágító alá, azután 10-15 perc után megint ki és kivenni alóla az minusz 10 fokban kevésbé jó móka, mint a vasaló talpa alatt barnuló papír szagát szagolni a jó meleg szobában. Csak hát ez utóbbi a 10. sikertelen kísérlet után már a nyák dühből falhoz csapkodását eredményezi. Na majd ma este! Hivatalosan már működő papírt kapok.
Szia!
Ha esetleg az a hivatalosan működő papír sem lenne jó, akkor küldök neked egy általam a legjobbnak vélt papírt. A képen látható nyák ezzel a papírral készült. A maratási idő az kb. 3 perc volt ezért kicsit megkapta a szélét.
Szia! Nagyon szép! Az IC-k egyes lápát jelölő pozicionáló pontot Te raktad oda, vagy az eredetin is szerepelt? Amúgy jó ötlet, akárki is találta ki!
Szép, főleg a dátum, ott azért látszik, hogy nem lehet olyan rossz ez a vasalós dolog, lehet hogy csak az elvárásaim nagyobbak, Én fotózással ilyet tudok, és valahogy ezt várom el, és lehet, hogy túl nagyok az elvárásaim.
.
Sziasztok!
Régebben fotózással is csináltam nyákokat de a fotólakkom bedöglött.. Most éppen vasalgatok... Nem régen tudomást tettem egy helyről ami nekem is jó és tudok onnan szerezni GYÁRI fotónyákot... Arra lennék kíváncsi hogy ki meddig világítja? A levilágítóm egy 125W-os HgLi lámpa.. Aki ilyen égővel világít gyári nyákot kérem ossza már meg velem a "menetidőt" és a világítási távolságot... Üdv!
Sziasztok!
Tudom, hogy már ezerszer le volt írva a dolog, de én szeretném kipróbálni ezt a vasalásos technikát, de sehol sem lehet kapni (135 grammos) fényes műnyomó papírt! Ilyenkor mit lehet tenni? Milyen papírt lehet még használni amivel jól rá tudom vasalni a nyákra a rajzot? Biztosan kell lennie más megoldásnak is... Várom a válaszaitokat! Köszönöm! Üdv, zsozso
Lehet más papírral is próbálkozni, több-kevesebb sikerrel. Próbálgatni kell, nincs más megoldás. (Fotópapír, fényes újságlap, fényes felületű egyéb papír, etikett-címke védőpapírja, stb.)
Köszi!
Bár ez a végleges megoldás lenne, hogy válasszak egy alternatívát a műnyomó helyett... Egyelőre még próbálkozok szerezni ilyen lapot, hátha..., mert van egy nyomdás ismerősöm, remélem onnan tud nekem hozni!
Üdv!
Saát tapasztalatom szerint kb 1,25-1,4-szeres szorzóval kell megnövelni a levilágítás idejét. Bár nem hgli-t használok! Idézet: Ez olyan sejtelmesen hangzik, léci oszd meg velünk, hogy mi ez a hely! „Nem régen tudomást tettem egy helyről ami nekem is jó és tudok onnan szerezni GYÁRI fotónyákot”
Én Nyíregyházán lakom és itt az Renoméban van príma 120grammos...tökkéletesen megfelel a célnak és nem is kell sokáig vasalni csak 1-2percig,mert egyből rátapad a nyákra minden
Anno próbálkoztam matt műnyomóval is...hát enm ajánlom senkinek sem :buck:
Még mindig a kis csík a különböző vastagságú vonalakkal, és 2-3 perces odébb mozgatási módszert tudnám javasolni, ezzel te magad belőheted max. 15-20 perc alatt mi a legjobb idő.
Na. Megkaptam a hivatalos papírt. Hét ez tényleg fényesebb mint amit én kaptam, szóval a néni nagyon rossz papírt adott, amivel addig próbáltam az tuti a matt műnyomó, szóval azt senki ne használja.
Mindenesetre majdnem mindenhol jó lett, a zsebkendős átmaszírozást nem végeztem el, és az egyik oldalon lett rossz, gondolom ott nem vasaltam le eléggé, de a papír olyan kasa barna lett, hogy csak na. Mindenesetre ez már megér még egy próbát a fővasalás előtt. A legvékonyabb (nyák keret vonal) viszont nem marad a nyákon, azért látszik a határa a vasalásnak. Na most megyek vasalok még egyet, azután bedőlök az ágyba.
A lakk, amivel lefújtam, meg a gyanta, amit rátettem
Szóval azt mondod, hogy lehetséges 5 miles rajzolatfinomságot elérni a vasalással?
Sósavval marattam, de sajnos nem azzal volt gond, hanem a vasalással. Már a vasalás után is ilyen volt, a maratás semmit nem rontott a helyzeten.
Bent hagytam egész éjjel ázni a nyákot a papírral, de reggel sem jött le nagyon róla, ha meg nagyon megdörzsölöm, akkor itt ott megy vele a rajzolat is. Mi az oka annak, hogy nem ázik le, pedig egy réteget már le is hántottam róla?
Milyen papirt hasznalsz? Megtisztitottad es lecsiszoltad elotte a nyakot? Nekem a finom papirral csiszolt nyakrol meleg vizsugar alatt 30 mp alatt lejon a munyomopapir nagyobbik resze, a maradek pedig egy perc szappanos vizes fogkefezes utan. A rajzolatot akkor sem tudnam lekaparni, ha akarnam. Vasalni 2-3 percig szoktam maximalis hofokon gyenge ranyomassal. 10-12 miles vonalakra ez nagy biztonsaggal mukodik (bar en szeretnek lemenni 6 milig, hogy ne kelljen fizetnem a linuxos boardom nyakjaert).
Attila86 keszitett egy remek videot a folyamatrol. Pontosan kovettem az utasitasait, es elsore sikerult. Nagyon halas vagyok erte. Bővebben: Link
Hát az lehet hogy tovább vasaltam, mert a papír már elég barna bolt. Az lehet gond? 90 grammos fényes műnyomó.Olyan mintha a műnyomó ráragadna a nyákra ott is, ahol nincs rajzolat. Azt sem értem igazán, hogy a fenébe nem ázott szét 5 óra vízben állás után.
Ha mindent pontosan a leirtak szerint csinaltal, akkor szerintem nemigen lehet mas kulonbseg, mint a nyomtato festeke.
Bar az is lehet, hogy jobban le kellene csiszolni a rezet az elejen (nem szabad megtorolni utana, csak hagyni kell megszaradni). Lehet, hogy zsiros volt a rezfelulet, es azert kellett ilyen sokaig vasalni, hogy egyaltalan ratapadjon valamennyire. Nem tudom, hogy okozhat-e ilyesmit, ha nem volt eleg meleg a vasalo talpa. Attila86 videoja szerint 200 fokosnak kell lennie.
Idézet: „viszont nem marad a nyákon, azért látszik a határa a vasalásnak.” Szerencsére a vasalás határa nem ott van mint ahol a te próbálkozásaid eredménye |
Bejelentkezés
Hirdetés |