Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   12 / 177
(#) moltam válasza Radpet hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Topic 1. oldalán meglátod
(#) dcsabi válasza Radpet hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

én a kezdeti szívások után rájöttem, a hardware mit sem ér egy jó és megbizható gyors fejlesztő nélkül amit be tudunk fogadni a szellemi komfortunkba...
főleg egyedi megoldásoknál van óriási jelentősége...
Azért használok olyan PIC-et amit tud a megbizható
fejlesztő progi (parsic)
ha analóg bemenetekkel akarsz kisérletezni, erre jó a 16F876A is, erre 5 percen belül lehet irni látványos progit...
a 690-be nem passzol, nem tudunk így segíteni...
szerintem gondold át...
Aki ennek a módszernek nekiállt, mindenki sikeres lett rövid időn belül... itt a topicon is rengeteg visszajelzés meg privátban is...
(#) Radpet válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

akkor a 628 a tuti.Azért kérdezlek titeket mert ugy érzem ti pengébbek vagytok mebben a témában.
(#) kaqkk válasza Radpet hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Én is kb fél éve kezdtem tanulgatni a progit ,
de már több érdekes (és hasznos ) dolgot sikerült
összehoznom, csak javasolni tudom a parsic-ot
és kezdésnek a 628-at
(#) poros válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Csatlakozom az előttem szolohoz.
(#) Radpet válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Már keresem a parsic-ot. már most sokat segitettetek.
(#) icserny válasza Radpet hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Idézet:
„Adtak ehez nekem egy Probapanelt s amin vn egy poti meg 4db led meg kapcsoló.”

Adtak hozzá egy sorozat mintaprogramot is (de a Michrochip honlapjáról is letölthető).

Szeretettel várunk a:
  1. PIC kezdőknek
  2. PIC - Miértek, hogyanok...
  3. CCS PIC Compiler

topikokban!

Az itt ajánlgatott 16F628 és a 16F876 sajnos nem passzolnak a Low Pin Count kártyádhoz.
(#) kaqkk válasza icserny hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Igen igazad van ezért írtam hogy csináltam demó panelt !
(#) Radpet válasza icserny hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Köszönöm a segitséget.Ma már nem,talán holnap zavarlak benneteket
(#) icserny válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Azt szeretném még megkérdezni, hogy a PIC12F675-öt vagy PIC12F683-at nem támogatja-e véletlenül a Parsic? Ezek ugyan kis lábszámú vezérlők, de belepasszolnak a Low Pin Count kártyába, és elég sok mindent tudnak (ADC, Timer, az utóbbiban PWM is). Kezdéshez szerintem több, mint elég...

A PIC16F690 persze többet tud... De ha nem megy vele a Parsic akkor CCS C-ben is elég kényelmesen lehet programozni egy-egy célfeladathoz, s a soros kimenetét rákötve a PICkit-re, a számítógéppel is könnyen kommunikál.
(#) kaqkk válasza icserny hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

sajnos egyik sincs benne !
(#) icserny válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Köszönöm az információt!
(#) dcsabi válasza icserny hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Én így utólag belegondolva... egy olyan mikrokontrollerért amihez nem tudok írni programot egy fillért sem adnék, amihez meg könnyű szerrel lehet, nem nézem az árát, meg a méretét sem...
kinek melyik programozási mód kedves ez mindenki szívügye illetve tapasztalatai döntik el...
Egy feladat megoldásánál a program írására ezzel a módszerrel nem kihívás és nem időigényes...
Volt , hogy megigértem valakinek egy vezérlést és kifutottam az időből, aztán elvittem üresen a PIC 16F876A-t, a helyszínen beleraktam a gépbe a panelt, és ott rövid idő alatt megírtam a progit és elsőre müködött.
Kb 8 bemenet 6 kimenet 2 nyomógomb és 4x20 soros kijelző volt rajta...
(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Ügyes vagy, mi azért még nem tartunk itt !
Nekem azért kell egy két este egy programhoz
de működik és ez a lényeg
(#) aderka hozzászólása Feb 2, 2009 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy egyszerű kérdésben.
A gombot ha a mellékletek szerint oldom meg akkor miért épp az ellenkezőjét csinálja mint ahogyan működnie kéne? Mellékelem a parsic-os fájl-t és a külső kapcsolást ahogyan bekötöm a gomb-ot. Elvileg, ha a kapu bemenetére "0" szint jön akkor világít a kimenetre kötött led, ebben az állapotban a gomb zárt azaz vezető állapotban van. Ha pedig a gombot, nyitom akkor megjelenik az RA.0 ás bemeneten az 1-es szint az R ellenálláson keresztül, és a 0, vagy 1 ből a kimeneten 0 lesz. Nézze meg mindenki akit foglalkoztat, és segítsen aki tud ! Előre is köszi
üdv: aderka
(#) moltam válasza aderka hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Ha megnyomod a gombot a kimeneted logikai 0 szintre vált át alacsony lesz.Amikor a gomb nincs lenyomva alapesetben az ellenállás felhuzza logikai 1 re high re.
Ha igy használod invertáld a progiban a bemenetet.
(#) tibi65 hozzászólása Feb 2, 2009 /

Helló nem tudja valaki elküldeni parsic 3.60-os verziót nekem?
(#) Radpet hozzászólása Feb 2, 2009 /

Az nekem is jó lenne. megköszönném
(#) Isti69 válasza Radpet hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Sziasztok ha a 3.56 jó akkor el tudom küldeni.
(#) tibi65 válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

jó kösz
(#) Isti69 válasza tibi65 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Elküldtem a mail-edre remélem belefér kb. 3,2M.
(#) aderka válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Nekem is küld egy légyszíves! Előre is thx
(#) marazzoli válasza aderka hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Hello
Én is kérnék egy példányt ha nem gond
Előre is köszönöm
(#) Ricsi89 válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Esetleg, ha elküldöd nekem, akkor feltöltöm és megosztom mindenkivel. Berakom akkor ide a fórumba.
(#) Radpet válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

lemaradtam!!Ha kérhetném elküldenéd nekem is. Köszi
(#) dcsabi hozzászólása Feb 2, 2009 /

kérésre. egyszerű (soros) adatküldés PIC-el egy másik PIC-nek Uart-on (Két 16F628A-4Mhz quartz!)
(#) baloghzoli1 válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Ha nekem is elküldenéd megköszönném
(#) aderka hozzászólása Feb 3, 2009 /

Szevasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Készítettem egy egyszerű példaprogramot. Azt szeretettem volna elérni, hogy egy gomb-al bekapcsolok, egy LED-et és az addig vilígít míg egy másik gombal le nem kapcsolom. Erre készítettem egy programot, Aki segíteni akar és érdekli, az pls, nézze meg. Ha ez jó és működőképes amit csináltam, akkor valami más gondom lesz, arra is kárnék tanácsot, hogy ez esetben mi lehet a gond. Mert egy egyszerű led villogtatás sem megy, akármilyen programot elkészítek a PARSIC-ban nem akar menni az életben. Szimulációban rendesen működik!

Előre is thx a segítséget!

üdv: aderka

2kapcs.PIC

(#) Isti69 válasza aderka hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Nem így gondoltad?

2kapcs1.PIC

(#) aderka hozzászólása Feb 3, 2009 /

Ez ugyan az.. Nekem nem ez a bajom.. Hanem hogy akármit csinálok, ami a szimulációban működik, és elméletileg is, az életben meg se nyekken. Egyszerűen amiben benne van Timer az nem megy. MI lehet a gond?
Eddig egy dolog, működött. Ha megadtam a PIC-nek hogy pl: RB.5 (H) RB.4 (L) Láss csodát a LED világít. Ha már egy Timerrel akartam villogtatni egy kimeneten egy LED-et már el is felejthetem h a LED kivillannyon. Nemtudom nem értem mi lehet a gond. Próbáltam minden megoldást, a PIC gond nélkül beveszi a hex-et, egyszerűen minden simán megy hiba nélkül de az IStennek sem akar menni. Aki segít az most csináljon egy sima villogót. Semmi többet. kíváncsi vagyok mi lesz. Előre is kösz
Következő: »»   12 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem