Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Ez sem megy? Ha nem akkor nézz utána annak amit dcsabi írt valahol előrébb az mpasm verzókról. Dereng valami, hogy nem mindegyik verzió tökéletes a parsic-nak. mgabesz
Halló honnan tudom letölteni a parsic 3.6-ott és mplab v5.05-t mert nem találom sehol
Nem megy. Semmit nem csinál a LED. A PIC típust átállítottam az enyémre. Mindent a megfelelő módon bekötöttem, az RB1-es portra egy 330ohm os R-en keresztül bekötöttem egy LED-et, és még csak ki sem gyúl! Ha tényleg a Parsic-al van baj, nagyon kérek valakit küldjön el nekem egy MŰKÖDŐképes verziót! Előre is thx.
ez a bajom nekem is más lefordította amit csináltunk és akkor megy ha én fordítom akkor nem
Sziasztok!
Legyen szives valaki küldje el nekem is a Parsic 3.56-os vagy 3.6-os verziót. Köszönöm.
Én a Parsic 3.56 ot használom és az MPLAB 8.10-et és működik rendesen. Nem értem mi nem jó nálatok.Én lefordíttatom a Parsic-kel *.asm-be utána beolvastatom az MPLAB-ba és ezzel lefordíttatom, majd betöltöm és megy. Debuggolni is tudom (amit lehet) és programozni is.
Én a Parsic 3.4-es verzióját használtam, és mplab-al forditottam, és WinPIC 800-al égettem. Minden oké volt csak életben nem működött amit a programban megírtam! De köszi az újabb programot!
Szevasz, kérnék én is 1 példányt! Előre is köszi!
Nah akkor én szeretném most megosztani a véleményem veletek, bár aki ezt már tudja vegye úgy hogy le se írtam!
Először a Parsic 3.4-es verziójához jutottam hozzá, elkezdtem vele játszogatni, nagyon élveztem hogy egyre több és több áramkört összehoztam, és le is szimuláltam, de nemsokkal később összeraktam az összeset, és életben egysem ment. Nem akartam elhinni hogy a program rossz. Körülbelül, és most nem túlzok, 20 kisprogramot megírtam aminek tudtam hogy tuti működnie kell, hát ezek se mentek. Már nemtudtam mit gondoljak, és már elment minden önbizalmam lassan, hogy semmi sem akar összejönni ezzel a PIC-el . És próbából én is kértem egy másik verziót, ami Hála Istennek meg is kaptam. Kipróbáltam egyszerre az alap programjaimat HIBÁTLANUL megy az összes vele. Szóval röviden: a Parsic 3.4-es verzió az én véleményem szerint nem működik! üdv: aderka
Sziasztok!
Valakitől én is kérhetnék egy Parsic 3.56 vagy 3.6-os verziót mert nekem csak a 3.4.3-as van meg. Ezer köszönet előre is.
Üdv mindenkinek!
Mivel megkaptam én is a Parsic 3.56-os verzióját és írtam, hogy közkinccsé teszem, ezt meg is teszem most. A linken letölthető bárkinek a program. A régebbi Mplab pedig az első oldalon a régebbi feltöltésemben van. Mivel dcsabi írta, hogy nem biztos, hogy megy a fordítás az újabbakkal, ajánlom, hogy próbáljátok ki azt is. ha bármi probléma van a letöltéssel, írjatok privátot és intézkedem. Bővebben: Parsic3.56 Üdv: Ricsi
FDigyelj az mplab és a parsic elérési úját kell jól összehozni én is szívtam vagy 2 hónapot mire
rájöttem hogy nem a parsic a roszz !csinálj egy külön mappát a "pic programoknak" a c meghajtóra onnan már jól látja és fordítja a legújabb mplab is (nem kell keresgélni a régebbieket nálam a 8,15 tökéletesen működik !
Dehogy.. Ha nem hozom össze rendesen akkor nem is fordít jól Nem is enged fordítani. Nem, nekem nem ment egyszerűen. Most Parsic 3.56-al csinálom és ugyanazzal a fordítóval, és hibátlanul működik. a 3.4 es verzióval nem ment.
üdv: aderka
kérésre a 24-s oldalon lévő uart-os file-ok,...- forrásfile-ja...
Üdv!
Segítsetek nekem az LCD kijelző beindításában pls. Az R/W lábát hova kell kötni? A Parsic megadja hogy az PORTB-n használjam, de azt hogy az R/W-t hova kössem azt nem. üdv: aderka
Idő alatt már rájöttem. Ha valakit foglalkoztat az előbb feltett kérdésem, Nagyon egyszerűen kideríthető. Az LCD beállításnál a HELP ikonra kattintsatok és ott ad lábkiosztást. az R/W lábat GND pontra kell kötni, és működni fog. Nekem is működött!
üdv: aderka
Az LCD-re való szöveg ( txt ) kiírása már megy.
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehetne mondjuk azt megoldani, hogy a PIC RA.1-es lábára egy potmétert teszek, és ahogy állítom, az LCD kiírja a potméter értékét!? Ha valakinek van erre valami ötlete szívesen fogadom! üdv: aderka
Hmm. Ilyet már én is csináltam. De akkor ehhez kérdések.
Ennek most hol az analog bemenete. Hol van bekalibrálva a poti értéke? Honnan tudja az LCD hogy x változásra milyen értéket irjon ki? Nem teljesen világos ez nekem. üdv: aderka
Ezt valaki már megírta helyettünk, és egy ilyen rutinszerü dolgokkal nem kell bajlódni kezdőként órákat, vagy napokat...Ezért is jó ez a progi...A sikertelenség nem szegi kedvünket...
ha meg akarod nézni "mitől megy" a nézetben bekapcsolod a forrástext-et és ott készül az ASM... A szokásos "bohóckodás" config, meg regiszterek, belső hardware-k aktiválása, bankváltás...stb automatikusan, hiba nélkül megtörténnek a háttérben.
Értem, de azt honnan tudom hogy melyik lábrol van szó? Onnan hogy a PIC típust ismerve tudom hogy melyik lehet az analóg láb?
Egy gyors kérdés. pickit2-vel elméletileg lehet 16f84 et égetni?
Igen, minthogy a PIC bekötése máshol is előkerül, akár a portok kiválasztásánál, ott is kell tudni, hogy az adott PIC-ben hol van az RB.0 port...
Az iménti példa valójában jó, viszont a proci tipusát át kell állítani, mert a 16F84-ben nincs ADC, erre a progi alkalom adtán figyelmeztet is...(A 16F876A-ban van.)
Értem, ezt tudom. 16F877A-t használok. A procit mindenképpen átállítottam volna. Jó akkor ki is próbálom. és a Potit hogy kössem be? Egyik láb +5V a középső a bementre és a másik a testre?
A bementet és a poti közé tegyél még be 470ohmot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |