Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Hogyha benn vagy a szakmában nem okoz neked gondot egy tölcséres, ilyenben nem gondolkodtál? a neten soksok terv van amiben ha kell tudunk segiteni, és szabadtérben lényegesen jobban szól mint egy sima láda... Épitésben pedig nem sokkal drágább, főleg ha asztalos vagy és van anyag
![]()
Nem felejtettem el a tolcseres konstrukciokat,en sem!De hordozgatni,biza nem konnyu.a legtobb,nem epp csekely meretekkel rendelkezik.Hogy szabadterre ez a cucc..hat attol fugg milyen szabad terrre gondolsz..en azt hiszem emlitettem a termi hangositast,hgy inkabb e celra lenne megfelelobb.Mellesleg ki-mire gondol ha hordozhato szerkorol beszelunk..Van kinek mar a 18"s mellyel szerelt 35-40kg s lada is gondot jelent!Ez valtozo..kicsitt jobban korul kell a dolgokat hatarolni!
A tölcséres miért jobb szabadtérre?
Valamit ajánlani is tudtok? Hangfal tervem van nekem is hogy dunát lehet rekszteni velük, meg aztán keresni is tudok, csak véleményekre vagyok kíváncsi, arra, hogy szerintetek melyik miért jobb szabadtérre, vagy egy csarnokba, milyen márkákba érdemes gondolkodnom. Régen, minimum 10 éve építgettem annak a cégnek hangfalakat, és azóta a hangosítással/hangszórókkal nem foglalkoztam, a végfokok világába kalandoztam el, így teljesen el is felejtettem az addigi tudásomat is. Mik azok a kritériumok, amiket itt érdemes figyelembe venni az érzékenység, kivételével? Ráírt adat szerint ezek a hangfalak 350W/4ohm teljesítményűek, egy darab 30cm-es mély van bennük, és egy-egy darab 20cm-es közép, meg egy tölcséres magas. Mekkora hangszóró az ami ezeket érdemben és érezhetően kisegítené? 1 ládában lehetőleg.
X 1 tipusu ladat ajanlanek!Ez a lada a 35-40Hz es (duborgos)melyek sugarzasra lett fejlesztve!Kb 10 fele szoroval lehet szerelni.Ha igazan tokos szerkot szeretnel,es nem gond par +kilo,P.Audio Sd18 EL tipussal szerelnem.Igy kb,50-55kg lenne a doboz.De szolna is,az tuti.AZ x1 tervet es infokat rolla megtalalod sokfele a neten.Goggle be beirnod,maris eleg.
A kedvedért mégjobban körül határolom a hordozható fogalmát...oda van írva ehhez, hogy 34kg/db, ez hordozhatónak számít, mivel hordozható rendszert szeretnék, és ez már meglévő hangdoboz. Tehát nekem a 34kg még abszolút hordozható. De ha két emberes még az is hordozható.
Az Rcf melylada,szerintem neked megtenne a hatast! a kep cime a tipus is ,egyben..amit passzoltam.
A tolcseres ladak hatranya,hgy min 2 drb javasolt/oldal a megfelelo melyfrekvenciak(35-40Hz) lesugarzasa erdekeben.A MartinAudio WLX tipusu bass tolcsere kepes onmagaban is eleg melyet szolni,a nyomokamra=bassreflex kamra,nem zart,mint a legtobb egyebb gyarto e. De vagy 80kg a doboz..kicsitt dragas a ceg .Angolok..Ilyet is lehet gyertatni-epiteni..biztos tuti cucc.
OK köszi, majd holnap folytatom a keresést, és beszámolok mire jutottam, de addig is a többiek véleményére is kíváncsi vagyok. Olyan magyaros cucc kell, olcsó és jó legyen.
itt kerul a hangszoro behelyezesre..ezert!a nyitott reszbe kerul majd egy panel-elem,mi lezarja a nyilast,miutan a hangszoro be epitesre kerult! Ez a tipus szep dorgos melyeket tud,eleg egy egy darab /oldal is.
Ja ..most latom.."magyaros, olcso" ! En ehhez sokat nem tudok szolni! Talan a kkor a S.A.L pa szeria 18"s darabjaval,meg lehetne probalni.Vagy Fs Audio Ew18Hn(Pld a)..mind ketto darab,olcso es kaphato a kereskedelmben.
SAJNA OLCSO ES JO,EZ NEM IGAZAN LETEZIK! (ezt megtapasztaltam az evek soran en is) S.a.l Pa 40 100(15") am volt,mikor megjelent(2003-2004 kb)..nem tul nagy terhelesnel,eleg jol viselkedett..talan jobb lehet a 18"s! ![]()
Bővebben: Link Itt találsz pofás hangszórókat amik árához képest egész jók. Na meg ott az RH Sound új sorozata, az alukosaras.
![]()
Fs Audio JB seria 15"s t hasznaltam!Jo az arahoz kepest,valoban.A 18"s megjobb lehet..ittvan az EW18HN is mit emlitetem..valojaban 500w a szinuszos teljesitmenye,itt 800watt lett valahogy.
Egyetlen gondjuk ezknek a szoroknak,hgy kinai dompig aru.Persze attol ,jo lehet(attol fugg milyen celra) Celszeru ha 2 drb ot veszel s van ra lehetoseg,hallgasd be az uzletbe oket! ahgy meg hallottam,a 2 azonos tipusu szoro kozott is vannak kulombsegek..sajna a kinai ,csak nyomja s nyomja ,hogy adja el..de ozt ot nem erdekli ,hogy estleg 3-4 hz el alacsonyabban sugaroz az egyik,vagy nem olyan fix a magnes illesztese..2-3 mm rrel arrebb kerult.. ![]() ![]()
Ez top-ba jó lenne? Bővebben: Link Nem találtam róla semmi adatot. Végülis olyan rossz nem lehet és az ára az nagyon jó.
Na igen, de milyen láda
![]() Küldhetnél linket az RH-pro hsz-k specifikációjáról, mert sajna nem találom sehol, még a külföldi oldalak között sem. A 18125 pro érdekelne leginkább, meg a 15100 pro is. Utóbbi egyébként ránézésre dettó olyan mint a SAL PA 40100, viszont jóval olcsóbb. Lehet hogy ugyan azon a dzsunkán készülnek ![]() Amiről nem közölnek adatot, azt eleve nem is szánhatják komolyabb, tervezésen alapuló felhasználásra. Lehetne belőle venni és megméretni, de ez zsákbamacska.
A PA 50100-nak ugyanaz a motorja mint a 40100-nak, paraméterei ebből adódóan gyengébbek. Én semilyen normális ládát nem tudtam vele modellezni. Tehát már elvileg sem jó.
Szia!
az összeget csak viszonyítás képpen írtam. Somogyi szutykokra nincs szükségem. Valami pofásabb, komolyabb darab kéne. De még nincs döntés, és ráadásul nem is csak az én döntésem lesz, ugyanis a finanszírozó nem én leszek. A költségvetést nem ismerem, csak a miheztartás végett írtam összeget, mivel érdeklődtél róla. A lényeg, a tulajnak, hogy szép hangja legyen. Ha már high-end nem lehet, mert arra nem szán annyit, igaz, hogy egy pár 900.000Ft-os top láda nagyon megtetszett neki, asszem meyer sound volt, de inkább maradt az általam belinkeltnél. Kicsit kevesli a mélyeket, ami kijön belőle, így szüksége lenne valami kategóriában, minőségben, árban passzoló mélyládára hozzá, ami nem baj ha épített, ja és szállítható. Most lehet, hogy megint leírtam mindent újból, mint eddig, de talán így érthetőbb. Ha építésre kerül a sor, akkor 2db 46cm-es MNC professional-ról mi a véleményetek? Réges régen építettünk abból a hangszóróból hangdobozt, és akkorát szólt, hogy igaz közel álltam hozzá, de bele lökött a mögöttem lévő fotelba.
Ezekről én se találtam. Ha komolyan érdekel akkor megkérdezhetem tőlük az adatokat.
Ez mely kozep;150w sin/300w musical.. volt ilyenem is!Reg!2004-2005
Hapro!en a tegnap mutattam 2 varianst!Azt mondtad,valami "magyaros olcso" kell..mostmar inkabb pofasabb.Ez igy jobb is.Hat talan Garry akkkor ..magyar "pofas"szorok ,hgy jo is legyenek az attol felek nem igen van,ahgy eszre veteleztem . Fs Audio Ew 18 Hn..ezt meg dicserik eleg sokan.Meg lehetne probalni.500w 18" alu kosaras..30Ezer korul jar
A melyladak a JBL vagy az Rcf nem cuki k? ![]()
Nekem szimpatikusak. Konzultálok a másik féllel, és megbeszéljük. Viszont árakat nem nagyon találtam. Mégis mennyi körül vannak ezek a ládák? RCF szimpatikusabb volt valamiért mint a JBL.
En nem ertem,hogy nem talatal arakat,ezt-azt! Ezek a ladak,mindenutt ottt vanak,nem ritka darabok,semmi x-tra! eleg a google be beirni.. "JrX Sub" vagy "Rcf pro401"..a fotokon mit a tegnap kuldtem a cim a tipusat jelzi,mar irtam!figyelsz?
Kb 400Euro a JRX sub lada es 900Euro az Rcf sub lada. Ezenkivul,ha jomagad akarod ossze rakni az X1 es tipust mereszen ajanlanam,HA dorgos-melybasszust szeretnel es szoljon mint az atom.Egyik legbevalltabb tipus a 35hz-80hz es frekvencia"sub bass"lesugarzasara.Persze valami egezseges szoroval!!! :felkialtas:
Üdv!
Az FS Audio EW1205ös megjelőlésű, 12" hangszórója mien lehet? valaki tud róla valamit?? érzékenység?? Kösz: A.
Helló Mindenki!
Egyik ismerősöm most egy komoly döntés előtt áll. Nem tudja eldönteni hogy melyik két hangszórót használja majd fel a közeljövőben a hangrendszerének fejlesztéséhez. A két Hangszóró nem más mint a RH 18125PRO ebből lenne 2 darab vagy inkább 1 darab Eminence Pro Sigma Pro-18A hangszóró. Akinek van tapasztalata valamelyik hangszóróhoz az kérem segítsen eldönteni hogy melyik lenne a jobb döntés. Segítséget előre is köszi! ![]() Üdv.:Balázs
Ennek az RH soundnak miért nincsen több paraméterei?
Az Rh sound-ról nincsenek adatok. A forgalmazója nem közöl róla semmit, email-ben is érdeklődtem, nem kaptam választ.(részemről ennyit erről) Az Eminence-szel lehet jó ládát építeni, a térfogat igénye sem túl nagy, minden lényeges adat megvan hozzá a tervezéshez. Én is fontolóra vettem a kipróbálását.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |