Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Szerintem szoftveres a probléma! Nem hinném, hogy érdemes vele foglalkozni. Sima dvd filmet viszi? Vagy csak a divx-esekkel szórakozik? A divx-esekből is van többféle! Próbáld ki több filmmel! Lehet csak kompatibilitás probléma.
Üdv!
Ilyesmi problémáról nem nagyon olvastam,érdekelne mi a véleményetek.A házimozirendszer egy LG LH-T6245D. A még épen maradt erősítő részét használtam egy jó ideje. Az aux bemenetére számítógép hangkimete kötve. Ahogy lenni szokott eddig minden jó volt, aztán egyszercsak zenelejátszás közben elkezdett szaggatni a hang, aztán elhallgatott. Ki-be kapcsolás után ismét szólt kb 10 másodpercig,utána megint elhallgatott... A következő ki-be kapcsolásnál már csak 3 s, majd csak 1s volt ... Mostmár viszont meg sem szólal Annyi történik,hogy bekapcsolásnál hallatszik egy "kattanás" és ennyi volt. Remélem van olyan,aki már találkozott ilyen,esetleg hasonló problémával, amit még javítani is lehet... Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Szia! Láttam már pár házimozi rendszert, de tipus alapján nem tudom melyik milyen! Csinálj róla egy fotót, talán akkor hamarabb hozzá tudunk szólni, hogy merre keresd a hibát. Hangszórókábelok nem értek össze véletlenül? Minden kimenetre csak egy hangszórót kötöttél?
Üdv!
Érdekes módon oldódott meg a dolog. Szétkaptam a lejátszót. Van egy nagyobb hűtőborda 2 ic-n. Ezt amikor megmozgattam ismét szólt,de csak recsegve,szaggatottan. Leszedtem a hűtőt. Új hővezető pasztát kapott, ezután visszaraktam,de nem szólt. Amikor az előlapi nyákot tettem volna vissza, véletlen ráejtettem a táprészre...na azóta szól hibátlanul... Többször ki-be kapcsolgattam kihúztam-bedugtam, tökéletes. Ilyen javítást se nagyon láttam még. Persze gondolom újra megadhatja magát egyszercsak. Egyébként megnéztem a táp részét is, ott forrasztáshibát nem találtam. Ötleteket még mindig várnék. Előre is köszönöm
Hűtőbordán lévő IC-ék forrasztásait érdemes lenne ellenőrizni ,lehet , hogy kimelegítette magát .
Megfogom nézni, köszönöm
Sziasztok.
Keresztapámnak van egy Orion HT500 házimozi rendszere. Hétvégén áthozta hogy nézzem meg milehet vele mert csak cd-t olvas, de DVD-t nem. Mikor a dvd lemez van benne elkezdi tekerni, de egy idő után kiirja, hogy Error. Ha cd-t teszek bele azt kapásból olvassa, legyen az mp3 vagy audió. Szerintetek milehet vele? Ha esetleg kicserélem a meghajtó részét akkor megjavulhat vagy ez szoftveres hiba? Olvastam több helyen, hogy sokan szivnak ezzel a tipussal. Remélem valaki tud nekem segiteni.
Helló!
Nekem ilyet akkor csinált a dvd-m, amikor haldoklott a fej benne. Ideiglenesen állítottam a fejáramon, de egy pár hónapig húzta, majd végleg megadta magát és többé semmit sem olvasott. :no:
Probáltam állitani a fej alján lévő potin, de nemsegitett. Szerinted ha veszek bele uj olvasót attól megjavul?
Mindkettőt próbáltad, Kettőnek kell lennie, egyik a cd lézerét, a másik a dvd lézerét állítja. lehet, hogy megoldaná a gondot az új fej, de várjunk, hátha valaki mond valami mást is.
Csak a jobb oldalit. Láttim HEn egy forumban hogy a jobb oldali a DVD a ball oldali CD lézerét állitja.
Itt a jobb oldali.
Ha ugyanilyen fej van a tiédben is, akkor nem szóltam.
Ugyan ez van benne igen. SF HD65. 3400Ft ujonnan. Ha más ötlet nemlesz akkor veszek bele ujat. Remélem azzal már menni fog.
ha csak ennyi bele egy fej, akkor az nem is sok. Ha esetleg mégsem menne, aminek kevés az esélye, akkor is el tudod esetleg adni. Az új fejnél meg lenni kell valahol két forrszemnek, ami össze van forrasztva, azt le kell szedni róla. (Ezt én is nemrég hallottam. Védi a lézert a sztatikus feszültségtől.)
Hello
Daewoo dvd ami kikapcsolódik 1-2 óránként.... Igaz jól gondoltad hagy túl nagy dolgot nem tudok produkálni a hibakereséssel kapcsolatban... De azért amatőr szinten átnéztem a készülék belsejét alaposan... A táp hibát azt én is kizártam az elején nem lett volna észerű hiba. A hibát azt megleltem egy tranzisztor volt a lúdas ami túlmelegedet. (Bordával megoldottam), igaz ez nem végleges megoldás hisz borda nem kell a tranyóhoz. Kérdés miért melegszik még is ?(én ezt ugy látom a gyár üzletpolitika révén szokott kisebb teljesítményű alkatrészeket alkalmazni a készülékekben. csak ebben az esetben gondolom kissé elszámolták magukat mert igaz működik a készülék ,de nem tart ki 1 évet még a gar lejárna.) Másik ha a számát leírnám az alkatrésznek ,tranyónál lehetséges-e nagyobb teljesítményüre cserélni. a gond az hogy 70C-fok felé kikapcsol. (ez sok a tranyónak) Chip az MT1389DE ez is melegszik rendesen én 50-60 C-fok fele tippelném (de 50C az biztos, mért adat) tovább nem mér a mérőm. Gondolom ez sem normális! (35-50ig az ideál) Kérdésem tranyót cserélnék rajta a melegedést megoldaná ? MT -re tegyek-e rá egy sima bordát? köszi válaszod
Szia !
Igen melegedés hatására általában félvezetők reagálnak mghibásodással , ezért is gondolom ,hogy jó nyomon vagy . A tranyó tipusát azért leírhattad volna . Bordával megfejelve stabilan működik ?
Igen most nem kapcsol ki , tökéletesen működik.
A számát tényleg elfelejtettem megnézni, de majd pótolom..... Bát a MT chip az szerintem melleg. Ja a tápegységel kapcsolatosan lenne kérdésem ... Készenléti állapotban van a készülék , A panel folyamatosan feszültség allat van ilyenkor (ez normális?) Értem ez alatt a tápról egy kábel jön 3,3V ,5V ,12V-ot kap a panel folyamatosan. Táp az terhelve lehet mert a diódáknak hangja van , de ha lehúzom a csatlakozót a panelról akkor a táp csendben lesz. Szóval kikapcsolt állapotban is terhelés alatt van a táp és a panelok is. (ez normális dolog-e?)
Ha megnézed a tranyó tipusát , feszültségeket is mérhertnél a kivezetésein .
Az , hogy az IC meleg az normális működés következménye is lehet . Standby üzemmódban ez csak így működhet , sok DVD-nél nem alkalmaznak hál. kapcsolót , eleve így tervezik meg . Gazdaságosság és egyébb szempontok szerint nem igazán jó megoldás , ez még nem jelenti azt , hogy a táp jelentős terheléssel megy. Megoldhatod ákár egy kapcsolós csatlakozó közbeiktatásával is .
Sziasztok! Van egy Hyundai dvd lejátszóm. A költözködésünk előtt tökéletesen működött. Most pár napja használni akartuk és csak annyit ír a berakott lemezekre, hogy "error disc"! Semilyen formátumot nem játszik le, még az audio cd-t sem! Mi lehet a masinával? Egyáltalán érdemes-e javítattni vagy lehet-e? Aki tud segíteni kérem tegye meg.
Előre is köszi
Helló
A legfontosabb bármiféle szerelés előtt, első ha garanciás hozzá ne nyúlj , a második , szedd szét és töröld meg a fejet.( óvatosan fültiszítóval, vagy valami mással) Ha nem működik akkor komojabb gondok vannak vele.
Már nem garanciás. A fejtisztítást megeszközöltem nála. Az előbb kipróbáltam és az audió cd-t simán vitte a dvd filmet azt nem. Csak kattogó hangokat ad ki. "gondolom keresgéli az adatot a lemezen!"
Lehet motor hiba is , lemezt megforgató motor csapágyazása , kommutátora okozhat ilyen problémát .
Kösd ki a motort és kapcsolj a kivezetéseire 8-10V DC feszkót , pörgessd egy ideig , kis kenés sem árt közben . Ha az áramfelvétele 50mA felett van forgatás közben , akkor biztos lehetsz hogy motor .. Ezzel a módszerrel kis ideig feléled és használható lesz , ha valóban ez volt a hiba . Lézer is lehet bűnös , vagy akár a hozzá csatlakozó kábel , ezek lennének a következő ötleteim .
A motortuningolásra sem jött meg a várva várt eredmény! A motoráram 37-38mA volt. Továbbra is csak cd lemezt játszik le. Esetleg más ötlet? Hogyan tovább?
Előzöleg már írtam a másik két tippem .., sajnos ha lézer hiba , akkor nem érdemes tovább csinálgatni .
Helló!
Ez fej hiba lesz. Nekem is így kezdődött a Hyundai lejátszónál. Eleinte csak cd-t olvasott, ezért állítottam a fejáramon. Ment utána egy hónapig, pár filmet meg lehetett nézni rajta, majd végleg megadta magát és semmit sem olvasott utána. :no:
Szétszedtem a fejet. Megtisztogattam megint a lencsét.
Már a gyári dvd-t rendesen játsza, a divx-eset csak beolvassa de nem találja a filmeket meg! Nem adom fel! Honnan tudhatom meg a fej számát?
Hali!
Nem biztos hogy ide vág, de hirtelen nem találok jobb topikot. Van egy Samsung cd-s rádióm, és az a hibája, hogy a cd tálcáját ha kinyitom, akkor rögtön vissza is csukja amint teljesen kitolta. Valakinek van vmi tippje? Előre is köszönöm. Üdv, Laci
Lehet , hogy a szij van megnyúlva ami a tálcát mozgatja , vagy a kapcsoló kontakthibás ami a végállást érzékeli .
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mi lehet a megoldás erre a hibára: Nos, a Roadstar dvd-5115pspk típusú lejátszót a tv-hez csatlakoztatva scart vagy rca csatlakoztatással nem lehet jelet kicsikarni. (Érzékeli a tv, hogy csatlakoztatva van a lejátszó!) Scartot mérve feszültség értékek OK! Ami érdekes, hogy az Y/Pb/Pr csatin viszont van kép és minden jó! Lehetséges, hogy behalt a Mpeg2proci(MT1379GE)? Valakinek lenne ötlete, hogy mit nézzek meg a panelon vagy esetleg honnan lehetne egy másik panelt szerezni a lejátszóba? Service manual mellékelve! Elöre is köszönöm a tanácsokat! Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |