Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   44 / 136
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Itt az első kép a működő levilágítómról
és az első5 perces levilágítás eredménye
A panel (mivel hogy , kísérlet volt
csak az előhívásig jutott ) de látszik
hogy életképes a dolog.
(#) lidi válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Hát ettől féltem, elég pöttyösen néz ki. Mellékelem az én 4 csöves levilágítóm képét. Mindenesetre azt mondják hogy egy jó maszknak nem árt a túlvilágítás. Tehát a gyakorlatban még teljesíthet nagyon jól a ledes megoldás is. Az meg nem kérdés hogy szebb mint a csöves. Tetszik a tied is nagyon, szépen van megcsinálva, és gondolom nem eszik 50W ot mint az enyém. Én azért maradtam a csövesnél, mert egyenletesen fújni se tudok mindig, akkor legalább a világításom legyen viszonylag egyenletes.
(#) kaqkk válasza lidi hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Amikor megláttam a lapot elkeseredtem, de a
levilágítás (elsőre ) olyan eredményt hozott
és annyi idő alatt mint az előző fénycsöves
levilágítóm! szerintem teljesen jó lesz majd ha az időzítő is belekerül és teljesen kész lesz akkor is teszek fel képet

Egyébként van kép a 10 csöves levilágítómról itt a topikban
attól most váltam meg (csupán azért mert nagy és nehéz volt ) Nem mintha vittem volna valahová de még az asztalon is nehéz volt arrébb tolni

Ennek még a tápja is kapcsolóüzemű pici könnyű
halogén meghajtó "elektronikus trafó " Ha érdekel az apróhírdetésekben megtalálod
(#) lidi válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Amúgy készítesz te ilyen nagy nyákokat ? Én pl cikcakkban és közelebb raktam volna a sorokat. Mivel úgysem csinálok 10-15 centinél szélesebbeket, és 20-25 cm-nél hosszabbakat. Annak viszont örülök hogy jó lett. Egyszer talán én is építek egy ledeset.

szerk:
jobban belegondolva a cikkcakknak nincs értelme, mivel az is háló szerű elrendezés, csak 45 fokkal elforgatva. De elsőre jó ötletnek tűnt
(#) kaqkk válasza lidi hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Hát megrendelésre csináltam már egy pár A4 nyákot
De most számolgattam még nincsenek teljesen kihasználva a ledek cserélnem kell az ellenállásokat kisebbre !
(#) epe1104 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Vaterán találtam énis ilyen ledeket.
Meg van itthon egy ATX tápom elfekvőben.
Hogy érdemes szerintetek összekombinálni a kettőt?
Bevallom őszintén ez a "4 lábú led" nekem nem egészen tiszta!
(#) lidi válasza epe1104 hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

szerintem 2-2 láb ugyanaz. Úgy érdemes kombinálni, hogy annyi ledet köss sorba, hogy a nyitófeszültségek összege megközelítsa a táp álltal adott feszt. Igy viszonlyag keveset kell ellenálláson elfűteni.
(#) epe1104 válasza lidi hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

ténylegugyanaz :yes:
(#) kaqkk válasza epe1104 hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

A 4 lábból 2-2 belül össze van kötve
az atx tápot én a helyedben úgy használnám
(nálam is így van) hogy 3db ledet sorba +egy ellenállás
12vra ha jól emlékszem 22 ohm és ezeket a sorokat párhuzamosan kötve mehet rá a táp
(#) kaqkk válasza Tanto hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Már készül az én ledes levilágítóm is az UV-s Nyáklevilágító készítése házilag témába tettem fel képeket róla
(#) Tanto válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Igen, megnéztem, jól sikerült munka. Bár meglepődtem milyen nagy levilágítót terveztél, legálibbis az enyémhez képest képest, de te biztos jobban kihasználod. Én csak ritkán használom, ami meglátszik a LEDek felfogatásából is, nekem hurkapálcika keretre vannak rögzítve
(#) kaqkk válasza Tanto hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Miért lenne nagyobb? Ez egy 20*30 (A4-es ) scanner
dobozába van beépítve ,és azért tettem bele 24 ledet hogy a 4cm es távolságnál is legyen a ledek fényében átfedés ,ne legyenek levilágítatlan részek . Nálad azért elég a 9 led mert távol vannak a nyáktól és nagyobb kört világítanak le . Egyébként azért is csináltam új levilágítót mert az előző 10 fénycsöves nagy és nehéz volt .
(#) tibike32 hozzászólása Feb 11, 2009 /

(#) kaqkk válasza lidi hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Igazad lett a pöttyökkel kapcsolatban ! A maratásnál derült csak ki ,hogy sok helyen fent maradt egy vékony lakkréteg és csak foltokban sikerült kimaratni a nyákot !
Most csináltam egy műanyag keretet a scenner doboz alsó és felső része közé ,így már tökéletes az átfedés
a ledek fényében . Most már Szépen dolgozik , Ha az időzítő is elkészül és teljesen kész lesz teszek fel képet
(#) Sir-Nyeteg válasza tibike32 hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Ez jó!
Van a csávónak még pár elektronikai kelléke
(#) lidi válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

A keret az azt csinálja hogy távolabb esik a led a megvilágított felülettől ?
Én is tettem már egy próbát a 4 csövesemmel. 15 perccel próbáltam, elő lehetett hívni végül is szépen, de én vagy vastagon fújok, vagy a lakkom nem friss már, de szerintem az a jó levilágítás ha az előhívó hamar elkezdi leszedni a felesleget nem ?
Mert 15 perccel nálam elég sokat kellett lögybölni. 20 perces világítással hamarabb leoldja.

4 csővel 20 perc?? Mekkorák a csövek ?Nálam a régi 3 csöves 5 perc alatt tökéletes munkát végzett !
3db 8w cső volt benne
A mostani ledes is 10 perc alatt kész van Ja és tn es előhívót használok meleg 35-40 c fokos vízzel 6-1 arányban (a 9-1 ) nagyon lassú volt
(#) lidi válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

8W -osak. 11W -os gagyi kompaktfénycső elektronikával van meghajtva. Mindegyik darab külön külön. Vagy a szkennerem üvege UV szűrős, nemtudom. Nekem is soknak tűnik picit, vagy csak türelmetlen vagyok az előhívásnál, vagy az előhívóm nem elég tömény. Kéne szereznem szitit. Több ötletem nincs.

Szerk:
Most olvasom, te 6:1 ben csinálod. Majd kiprobálom legközelebb 10p és 6:1 es hívóval.

Próbáld ki amit írtam , meg fogsz lepődni .De csak 5 percre tedd az időzítőt !
(#) zolee1209 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Nem túl tömény a 6:1? Nekem egyszer a 9:1-is sok volt...
(#) kaqkk válasza zolee1209 hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Nem !kb 30 s alatt előjön és letisztul a panel utána folyóvizes mosás és mehet a savba

Nekem a 9:1-esen hígítanom kellett, mert olyan 5 másodperc alatt lekapta a levilágított részt, és volt, hogy a levilágítatlan is elhalványodott már!

De én nem a P20 at használom ! A gyári lakos panel sokkal" érzéketlenebb "

Hú, az lehet. Nem olvastam sokat előre, csak annyit, hogy milyen hígítást használsz és erre reagáltam. Én P20-at használok, lehet, hogy ott volt a "gond"...

Igen ebben akkor egyetértünk . DE én útálok festeni még
dobozból is ezért használom a gyári nyákot
(#) kurillas hozzászólása Feb 26, 2009 /

Sziasztok!
Én HGLI izzóval szeretném a nyákot levilágítani, ahogy olvasom az jó is hozzá. Eddig eprom törléshez használtam, most egybe akarom építeni egy nyákszáritós résszel.

Viszont ami nem tiszta, a levilágítás után látnom kéne elszineződést a fotónyákon, vagy az csak előhívás után lesz látható?

Üdv.
(#) bladika válasza kurillas hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Igen kell látnod elszíneződést! Minimálisat, de látnod kell! Aztán amikor előhívod akkor lesz a tuti!

Egyébként, ha már az előhívásnál tartunk akit kicsit is érdekel a pénztárcája az felejtse el ezeket a elektronikai boltokban kapható vízben feloldandó előhívókat! Mocsok drága és kevés panelhez elég!

Lúgos lefolyó tisztítót kell venni 70% Nátrium hidroxid tartalommal! Én direkt így kerestem! Van a SZI-TI amit a főoldalon lévő cikkben is ajánl a Nyákfotózásos cikk írója, de én olyat nem találtam, helyette vettem Mr. Muscle -t.

Nem egész 500Ft a 250g (HQ Video 22g 446Ft) és olyan brutálisan erős, hogy az első tesztnél egyből mindent leszedett a panelról ahogy beletettem. Aztán jósok hígítás után meglett a megfelelő arány és ugyan olyan jó mint a gyári, ha nem jobb!

(#) kurillas válasza bladika hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Köszi a gyors választ.
Lehetséges, hogy régi fotónyákot használtam próbaként és azért nem láttam semmiféle elszineződést?
(#) Tanto válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Nem tudom, valahogy nagyobbnak néztem, nem tűnt fel a scanner doboz .
Én annak idején a pont fordítva csináltam: a dobozt igazítottam a ledekhez. Számolgattam, hogy kb milyen magasan kellene lennie a nyáknak, aztán ahhoz vágattam bútorlapot.
Megnéztem egy lappal, teljesen homogén a fény a plexi magasságában.
Azért ahogy néztem a tied is szépen levilágít, szal grat.
(#) kaqkk válasza Tanto hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Sajna én is úgy jártam hogy a dobozt kellett alakítani a ledekhez! Nem volt elég homogén a fényeloszlás ebben a lapos 4cm "mély" dobozban , ezért egy kb 6cm széles
keretet hajlítottam műanyagból a doboz alja és teteje
közé . Evvel elértem hogy az üvegre rakott lapon teljesen egyenletes a fényeloszlás . Kicsit csúnya lett de így tökéletesen működik , valószínű hogy másik dobozt fog kapni.
Következő: »»   44 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem