Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szevasztok!!!
Összeraktam az órát és hát mindent megmértem és minden jó. De amikor bekapcsoltam nem ment. Szerintem a tekercsekben van a hiba mert a forgórészen álló helyzetben csak 5.35 V körül mértem a feszültséget. Az álló részre 4x48 menet került 0.2mm es huzalból a forgórészre ugyanúgy 4x20 menet 0.2mm es huzalból. nem tudom hogy mi lehet a baj de a forgórészen és a bázison is minden jó. Ha tudtok légyszives segítsetek mert ha nem fog menni akkor nagy szószban leszek. Előre is kösz.
Szia Edison14!
A tekercselésnél valamit elnéztél. Azt írod, az állórész 4*48 menet, a forgó 4*20 menet. Ez most lefelé transzformál., vagyis ha igy van kb. 2:1 arányban. Itt pont forditva kellene lenni a menetszámoknak, álló kb. 100 menet, forgó kb. 150 menet. Szia.
Szia. Köszi.
Akkor az egészet smd-ben kell megcsinálni szerintem még a ledeket is. A forgórészt 10-perc alatt megtekertem 0.2-es húzalból. Az állórész jobban feladja a leckét.
Szia!
Az smd látni - érezni kell. Nem egyszerű az ssop28 tok beforrasztása. (Az órám 16F876/886-tal jár.) Az smd verziónál gondolni kell a programozásra, az újraprogramozásra. Tegyél rá ICSP kivezetéseket. Szia.
Szia.
Látni látom is meg érzem is csak nem tudok progit irni, programozni is kicsit. Nagyon régen mikor ment a telefonkártya biznisz akkor smd pic-et raktam bele + 0.5-ös kétoldalas nyákra zsufoltam be mindent. Csak már évek óta nem nyultam az elektronikához sok sok meló és ídőhiány miatt. Még maradt is smd pic-em pár db. Viszont ez az óra ingencsak érdekel. Teszek fel képet milyen lett a forgórész. Körömlakkal kentem le nehogy leszaladjon a húzal.
Nekem kb 240 menet ment fel 4 sorban. Tekerjek le vagy maradhat ez? Az állórészre ugyanúgy csak 100-at rakjak? köszönöm. pic161f84-4 smd-m van.
Szia Gabriell1!
Nem tudom honnan kerülnek elő ekkora menetszámok, mert itt a topikban ilyet nem találtam sehol. A javasolt menetszámok : álló 100menet, forgó 150 menet. Ettől el lehet térni 10-15%-ot, de nem érdemes. A huzal átmérő (0.2-0.4mm). A nagy menetszám a forgón indokolatlanul nagy feszültséget generálhat, ami nem tesz jót az ott felápített áramkörnek sem. Én betartanám az ajánlott értékeket. Szia.
Az állórészre 100 menet a forgórészre 150 menetet tettem, de a led amit rákötöttem alig világít. Az álló tekercsre terherletlen állapotba 18V megy mikor a tekercset ráteszem 7,54V megy rajta. A tekercs pedig melegszik. mi lehet a gond???
amúgy mindent lemértem és minden jól müxik. csatolok egy kapcsolási rajzot mert módosítanom kellett a bázist és az LM2941-et is a helyettesítő kapcsolással csináltam meg . a PIC-be azt a programot írtam amely tartalmazta az LM2941-et helyettesítést így annak is működnie kell. még helyettesítettem a mosfetet is mert nálunk nem kapható. a forgórészen minden alaktrész és a nyákterv is ugyan az mint ami az oldalon fent van ha valaki tud seeegggííítttsseeenn
Szia Edison14!
Azt meg tudod mondani, mennyi kitöltés van most beállítva %-ban üzemi/készenléti? A tekercsek légrése mekkora? (Ebben a hordozó, a cséve is beszámit!). Akkor van "gyenge" teljesítmény átvitel, ha nagy a légrés a tekercsek között, vagy kevés a kitöltési tényező értéke. Ez utóbbi lehet hogy mégsem kevés, mert nagyon melegszik az álló tekercsed. Csak fogyasztót rakj a szekunder Graetz pufferéhez, úgy mérj feszültséget., és terhelés nélkül is mérd a puffer feszt. Más terhelés addig ne legyen a szekunderen. Szia.
Szia!
Találtam egy-két hibát a programban. Frissítés ment levélben. Kíváncsi vagyok az eredményre. Az íves másodperc mutató akkor néz ki a legjobban, ha csak analóg kijelzés van bekapcsolva. (a nagyobb pic-en külön led van neki.) Szia...
Szia Hp41C!
Köszönöm, rögtön utánna is nézek. Szia.
Szia!
Ez Idézet: csak 4MHz-vel megy maximum, a tervben 16F628 - 20MHz szerepel.„pic161f84-4 smd” Ha egy kis bővítést is szeretnél, akkor jobb a 16F648A 4K (460Ft), mint a 16F628 (580Ft) vagy a 16F628A (430Ft) 2K program memóriával. De ajánlom a 28 lábú 16F886-ot (480 Ft) 8K program memóriával. Külön led alakítható ki a másodperc mutatónak, az óraosztásnak és a belső analog ledeknek. A digitális kijelző medmarad 8 pont magasnak.
A légrés 2-3mm-es és mit értesz az alatt,hogy kitöltés?
Megmértem a pufferfeszt terheléssel : 1.4V körül
A tekercs 2 perc alatt felforrósodott (megfogtam és égetett)
Szia Edison14!
Az a légrés jó. A bázis.asm programban tudod megnézn a kitöltési tényzőket. Keresd meg a kövezkező sorokat, (még az elején), és nézd meg, ez nálad milyen értékekkel dolgozik. A légmagos trafóhoz általában 12-15% készenléti, az üzemi 30-40%, vagy nagyobb is lehet. PR2Sleep EQU 0x3D ;kapcsolófrekvencia készenléti üzemmódban PR2RUN EQU 0x3D ;kapcs.frek. normál üzemmódban CCPR1LSleep EQU 0x0C ;kit.tényező készenlétben CCPR1LRUN EQU 0x28 ;kit.tényező normál üzemmódban Mekkora a szek.-en mért fesz terheléskor?. Most olvasom, forr a primer? Szia.
Szia Edison14!
Minden terhelést leszedtél a szekunderről? A Zenert is? Ezután mérj. Szia.
Sziasztok!
Még egy dolog lemaradt: az áramkör a 28 lábú tokkal alkalmas a 18F242, 18F252, 18F2420 (800Ft), 18F2520 (920Ft), 18F2550 (1000Ft), 18F2620 (1170Ft), stb fogadására is. 10-12Mips, sok ram, fejlettebb utasításkészlet. Ami még érdekes lehet: a 16 bites program memóriából is lehet adatot kiovlasni, így pl. a karakter táblázat 2 bitmintát tárolhat egy utasítás helyen - szemben a retlw 1 mintájával.
Szia.
1 relének a tekercsét tekertem fel. Letekerni még mindig egyszerübb. Odafigyelek legközelebb.
Szia.
Igen nem mindegy mit tud, meggyőztél úgyhogy megyek veszek megfelelőt. Ezek töbször ujrairhatók vagy csak 1x? Melyiket vegyem meg? köszönöm.
Szia!
A nyák és a program változtatás nélkül felhasználható a 684A-hoz.
Szia Hp41C!
Már csak 1 hiba keletkezett forditáskor. (Char Tab). Csatolom a hibanaplót. Köszönöm, szia.
Szia Edison14!
Átnéztem a kapcsolási rajzodat. Nem találtam hibát, de megjegyzem, az IRF830 Source pontját én a GND-re kötném, mert nem értem, akkor most a PIC hogyan, mihez képest vezérli? A kettős tápegységet sem igazán értem, pláne ha az IRF830 a GND-re is le lesz kötve. Mindegy. Nézd át, hogy valóban minden a helyére került-e. A szekunder, ha nincs bekötve, (el van távolitva), akkor is melegszik a primer, vagy nem? Szia.
Szia!
A CharGen628.asm 7. sorában egy új címke (a jobb olvashatóságért).
Küldtem a 6 verziót, azt próbáld....
Az F -et tartalmazó pic-ek többször átírható. A 16C84 többször írható, de a többi C-s csak egyszer. Nézd meg az adatlapjaikat....
Szia Hp41C!
Még nem jött meg a frisitett, de a 4. verzióba (CharGen.asm) beraktam a hiányzó cimkét. Sikerült is leforditani hibátlanul ezután a prop628_4-et. Itt most egy kicsit szétestek a képek, erről néhány fotót feltöltök, (Karakterek nem íródnak ki rendesen). Aztán ha megjön az újabb, azt is leforditom, kiírom. Köszönöm, szia.
Szia Hp41C!
Még mindig ugyanez a vezió(4). Az analógról "tisztán" csinálzam néhány képet, ime. - A lényeg: az RTC-t még nem kezeli, az idó kikapcs után 2001.01.01.12:00:00 Szia.
Szia!
A feemail-re ment, de még várj egy kicsit, találtam még egy problémát. Este küldök újat.... Bocs
Szia Hp41C!
A freemail-re még mindig nem érkezett meg a frissitett prop. Nézegetem, de szerintem csak órák múlva fog majd megjönni. Köszönöm, Szia. |
Bejelentkezés
Hirdetés |