Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok, teljesen új és rendkívül amatőr vagyok a témában, szóval bocsássatok meg, ha hülyeséget kérdeznék, vagy írnék.
Vettem használtan egy Grundig P37-050 típusú apróságot, direkt régi játékgépekhez. A problémám az, hogy SCART csatlakozóról hajtva a kép el van csúszva 1-2 centivel balra és ez eléggé zavar. Antennára kapcsolva ott is van kép, tehát teljes képernyőn megy a zsizsi, csak SCART-on tapasztalható ez az elcsúszás. A kérdésem az, hogy lehet -e ezt korrigálni valahogy? Vannak rajta potik, vagy ilyesmi? Csináltam a SCART panelról egy képet, hátha valaki be tud rajta valamit azonosítani. Panel fotó A bele Köszönöm a segítséget!
Írd meg a tipusszámot,meg kellene a chassi száma is.Van pár kapcsolási rajzom+a hibakódok jelentései.Mostanában csak Philipsekkel van dolgom.
Sziasztok! Annyira nem vagyok jártas a kis tv-k javításában, ezért a segítségeteket kérem. Van nekem egy Seltronic 5"-os lcd tv-m, és az a baja, hogy bekapcsolás után kb 3-4 perc múlva kikapcsol. Gyanakodtam az adapterre, mert nincsen gyári, ezért kipróbáltam egy másikkal, de azzal is ugyan ezt produkálta. Mitől lehet ez a jelenség? Persze amikor megvettem még ezt nem csinálta, csak kb. 3 hónap múlva. Volt benne kijelző csere is, de nem ez miatt. Meg is örültem neki hogy életre kelt a kicsike. Elég húzós áron, ezért is szeretném használni. Modell száma T50C28b.
helló
kérdésem az volna hogy miért homályos a tv amikor nézzem? annyira homályos hogy még a betűket se lehet látni de különben elég régi tv de még eddig nagyon simán ment minden válaszotokat előre is kösz
Milyen tv??Vedd le a hátát és fényképezd le ha tudod és küld el!
hello
van egy funai 28d-2016 tv-m és kapcsolási rajzot keresek hozzá mert összeugrott rajta a kép Elkókat már cseréltem
Probald megkeresni a www.eserviceinfo.com vagy az elektrotanya.podzone.net oldalakon nagyon sok rajzot talalsz ott
köszi válaszod de a www.eserviceinfo.com -on nincs fenn a másikhoz pedig regisztráció kell ahoz pedig meghivó.
Ha tudsz segiteni megköszönném
Hali általában a soron van két potméter abbol az eggyik a fókusz
sajnos meghivom nincsen ,de probaltam aszerint keresni amit leirtal nem talalom biztosan csak ennyi van a modell szamban irva minden szokoz kotojel is szamit?
csak ennyi funai Model 28D-2016 10015890
Meg utana nezek ha megtalalom irok
köszi szépen
patexati kérdésedre a válasz:
egy tesla tévénk van és emlékesztetlek rá hogy segíteni akartál hogy hogy kell be állítani a fókuszt tehát lefényképeztem és fel is raktam remélem tudsz segíteni válaszodat előre is kösz
Hello.Elakadtam 1 TCL Tv javításában,segitségre lenne szükségem.A tv-ben zárlatos volt az egyik dióda a sortranzisztornál.Kicseréltem,el is indult a készülék.A probléma az,hogy a kép két széle befele döl.Mértem a kondikat,a meghajtó tranyót de azok jók.Valami ötlet???
Attól függ milyen tipus, pl a Grundignál ez a betegség. Az eltérítő íc környékén van még egy íc, általában vagy egy8 lábú, a száma most nemjut eszembe, vagy egy tranzisztor alakú 6-7 lábú,aszt hiszem tda8150-csinálja a függőt! Ezt a két fajtát nézd meg! Vagy van mégegy lehetőség,hogy a dióda zárlatos volt,előtte van egy ellenálás 4-6ohmos, lehet hogy el van szálva!
Légy szíves egy kicsit jobban figyelni az írásodra, legalább a mondatok közti szóközöket használd, mert eléggé összefolyik nélkülük a szöveg. Javítottam. -- kobold
Hello!
Nézd meg fényben mikor elmegy a kép halványan lehet e látni a képet a kijelzön ha igen akkor az invertere rossz valoszinüleg a tápszürö kondija szikkadt ki. Ha semmi nincs rajta akkor szétszedett állapotban megkell nézni mi melegszik rajta
azok mellett amiket skarlik elmondott van meg mas is ha az owa aramkorben van egy folytotekercs akkor annak a menetzarlata okozhatta a dioda halalat . A tekercset csinald ujra ,VIGYAZZ az IRANYRA a menetszamra es a drot atmerojere. ha ez megvan mielott beiditod ajanlatos leellenorizni a levalaszto kondit , elofordul hogy" szopik". nezd meg a tobi komponenst amiket skarlik emlitet. Ha ez a tekercs a sortrafoval van kombinalva vagy beleepitettek hat, az szivas
szia
neked akartam irni ami eggyel fejjebb van mostmar mindegy. remelem sikerult segitsek!
persze más is válaszolhat a kérdésemre ami a következő:
van egy tesla tv-m és az a gond vele hogy nem tudok olvasni belőle mert nem látom a betűket annyira homályos és az egyik felhasználó aki azt mondta hogy a fókuszt kell rajta állítani fel is töltök egy pár képet róla válaszotokat előre is köszönöm
Szia, le kellene nyitni a panelt mert így nem tászik, hogy hol van a fókuszpotméter, és esetleg úgy is készíteni egy képet. (már ha lenyitható )
ez a baj hogy nem lenyitható nem láttam hogy valami csavar fogná vagy valami de akkor mi a megoldás?
de még azért megnézem hogy esetleg le lehetne nyitni
Tutira lenyitható. Két oldalt fent lennie kell valami kis pöcöknek, vagy hasonlónak. Ha esetleg egy nagyobb képet tennél fel oldalnézetből, akkor lehet észrevennénk az említett dolgot.
ez nem tesla hanem egy nemet RFT tv , lenyithato a panel nem fogja csavar hanem fent a kek fuleket kell kiakasztani ami a panelt tartja
jobb oldalt megtalalod a focusra a potmetert a nagyfeszultsegu trafo folott
A panel lenyitható ahogy elöttem is már leírták és ott a nagyfesz sokszorozón lehet a fókuszt állítani! Úgy hiszem ebben a típúsban a sokszorozó (a képcsőre menő nagyfesz "vastag" vezeték ebből indul és fekete,zöld esetleg szürke a színe) külön van a sortrfótol és ezen találsz egy potit vagy mellette! Na azon kell állítani menet közben legjobb tükör elött! VIGYÁZZ MERT 20KV-OS MAGASZFESZÜLTSÉG VAN A SORKIMENŐ KÖRNYÉKÉN ÉS PERSZE A 230V HÁLÓZATI FESZÜLTSÉG SEM JÁTÉK CSAK AKKOR ÁLLJ NEKI HA TISZTÁBAN VAGY A DOLGOKKAL ÉS SZIGETELT SZERSZÁMMAL DOLGOZOL JOBB KÉZZEL!
hát ez a 230V elriasztott egy kicsit de már meg van a fókusz beállító töltök fel is egy képet róla hogy az e az egyáltalán, és akkor kell beállítani ha be van kapcsolva a tv? és hogy érted azt hogy szigetelt szerszámok?
akkor most kézzel állítsam be vagy szerszámmal? mert meg tudom fogni kézzel is és hozzá érhetek akár mihez nem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |