Fórum témák
» Több friss téma |
nem.
4x7 szegmens + egy pont, + egy csengő. 7 szegmenseenként rács, az azonos szegmensek egy kivezetésen. A pont és a csengő közös rács alatt van. A kép nem az enyémről készült, az még nem működött. Itt van róla több kép.
Hello . Szereztem két AR 16702 tip. kijelzőt. Ez nem fűtőhuzalos és nincs benne a háló sem . Valami fluorecens (?) fajta lehet . Valaki tudna segiteni , hogy lehet legalább próba szinten beinditani ?
Gáz-plazma. Itt az adatlapja. Nem lesz egyszerű golgod vele.
Köszi , közben ezt a lapot én is megtaláltam. A valóság az , hogy két ilyen kijelző van egy lapon amin rajtavannak a meghajtók meg apróságok. Egy játékgépből van bontva. Gondoltam csinálok belőle órát, de ha nagyon bonyolult akkor nem kinlódok vele.Köszi a segitséget.
Ha minden rajta van a panelon, akkor nem valószínű, hogy nehezebb lenne a kezelése egy lcd-nél. A vezérlő ic adatlapja alapján kellene elindulnod. Ha már végképp megunod és ki akarod dobni, szívesen átveszem.
Szerk.: Most látom, hogy nagyon messze laksz - sajnos...
Ki nemdobom. A panelen 4049 , ésUDN6118 A meghajtók vannak + ellenállások és diódák.És rengeteg csatlakozó. Este teszek fel fényképet, most rohanok repülőzni. :yes:
képet igértél szombat estére,de azóta sem került fel! kiváncsian várjuk a képet! (én legalábbis elég kiváncsi vagyok! )
Szia. Igértem ,azt még tudok. Sajna a Fuji gépem bedöglött ez a nonem meg csak erre képes. Legalább azt kellene tudnom, milyen feszkókat kell használni.( És persze hol)
töltsd le a pdf-et amit pár hozzászólással előbb írtak,és abban a lábkiosztás benne van elvileg!
Sziasztok!
Egy Hp Designjetből szereztem egy vfd kijelzőt. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne vezérleni? Kerestem hozzá adatlapot, de csak hasonlókat találtam, amiket lpt-re rá lehetne kötni. Ezen csak 5 tüske van: 1: Vcc 2: Clock 3: GND 4: Data 5: Reset Vezérlője Samsung 20t201. LcdHype-al már próbálkoztam de csak össze-vissza karakterek lettek belőle... Köszi! Gabi
Ma igen szerencsés napom van...
Szinte elsőre megtaláltam a :google: segítségével a Samsung 20t201-es adatlapját...
Köszi! Ezt már én is megtaláltam. Az enyém 20t201da2, amin csak egy 5 pines csati van. A da1-es közvetlenül köthető lpt-re vagy com-ra is akár. A da2 szerintem nem... Vagyis nem tudom.
Még egy dolog. Ez elvileg ugyanaz mint a 20t201da2. Ebből vettem a lábkiosztást is. De így sem lettem okosabb... A vezérlés soros az biztos. Vagyis SPI.
Hali!
Sikerült szerválnom egy VFD-t. De olyan baj van vele, hogy a leszívócsonkja le van törve, tehát az gáz (már ha az van benne) kijött és levegő van benne. Javítható valahogy, hogy újra működőképes legyen ? üdv Kiborg
Sajnos nem... A légritka tér az izzószál (izzószálak) miatt mindenképp szükséges, enélkül pillanatok alatt elég a levegő oxigéntartama hatására.
Köszönöm, akkor sajnos kuka a kijelző.
Kár volt hazahozni Kiborg
2006-os hozzászólás, lehet már nem aktuális
A VDF-nek :no: nem kell 300V! :felkialtas: Bőven elég a 30V...
Én azt kérdezném, hogy VFD kijelző meghajtó IC-t (UDN-6118A) hol lehet szerezni. A barátom flipperében a kijelző panelen kipukkant mind a négy db, mert meghibásodott a tápegység nagyfesz. része.
Bővebben: Link Itt kapni, paypallal ki lehet fizetni, pár nap és megérkezik.
Kösz az infót! Megpróbálok valami más megoldást keresni, ha nem találok kénytelen leszek ebből rendelni.
Sziasztok!
Nem szoktam alkatreszeket csak ugy kinyirni, de tegnap ket IV-6 -os csovet kinyirtam veletlenul. Mikozben meregettem a futes egy pillanatra odaert a 33V-os feszultseghez. Egyet villant, de nem szakadt meg a futes, viszont a kijelzes fenye drasztikusan lecsokkent. (Kozben csere megtortent.) Ezzel csak azt akartam irni hogy nagyon ovatosan a VFD csovek futesevel, semmikeppen ne menjen meg egy pillanatra sem a megengedheto max aram fole a futoaram! Viszont erdekelne hogy miert lett halvanyabb a csovek fenye?
Egy pillanat alatt vagy 30 évet sikerült öregíteni a
csöveken, a szerencsétlen véletlennek köszönhetően. Szerintem a fűtőszál bevonata károsodott. Kicsit talán segítene a fűtőfeszültség emelése. De. Csak kisérletezésre lesznek már jók, szerintem.
Valaki a DTM218 tipusú másfél digites kisérleti vfd csőről tudna adatokat szolgáltatni? Mert börzén vettem egyet 200 forintért,és szeretném beüzemelni,de sajnos semmit nem találok róla,csak elektroncső.hu-n ott is csak két képet!
Hogy nez ki? Foto rola?
Futest megkeresni, 0.8V -tol kezdeni futeni. Anod racsot megkeresni, 20V feszultseggel lehet kezdeni. Szegmensekre 20V feszultseggel lehet probalkozni.
Mellékelek egy képet róla!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |