Fórum témák
» Több friss téma |
Szia mindenki, az az egyszerű kérdésem, főleg PICezőkhöz, ki használ C-t hozzá és milyet ? Esetleg valakinek megvan a teljes mplab C18 ? Tapasztalatok ?
Közben rövid keresgélés után találtam egy MPLAB C18-at (Demo) de ez tök jól fut és a demo se annyira gáz... (megoldjuk okosba) Ha kell valakinek elküldöm.
Udv!
En mar ott elakadtam, hogy egy lcd kijelzore nem tudok adatot kuldeni. Van persze ilyen a peldak kozott, de ott mas labak vezerlik az lcd-t. Addig jutottam, hogy az lcd.h (vagy hasonlo nevu) file-ba at kell irni a makrokat, de hogy ezt hogy hasznalja az meg relytely! probaltam c18 is, meg hi-tech picc18-al is! Csinalt mar valaki hasonlot? Nekem 18f452 van, hozza hitachi lcd, PORTD-> adat, PORTE->vezerles. a.
Bezony, én csináltam ilyet
Közben beszereztem egy teljes Mplab C18-at és azzal progizom ugyan csak az f452-est. Mi a gondod ? Mi nem megy ? Ha tudsz küld egy forrást amiben elakadtál és megmondom mi a bibi...
Ja, hiba nelkul le lehet forditani, de mintha nem venne tudomasul, hogy atirtam a makrokat a labkiosztas miatt; vagyis meg se mukkan, mert alapban asszem A meg C port van definialva az LCD-hez.
Azt hiszem rajottem; ujra kell forditani a p18f452.lib library-t az uj labkiosztassal!
Nem jött meg a mailed... küld újra, én igazából saját rutinokat írtam hozzá, egyik beépítettet se szeretem, inkább írok saját függvénytárakat.
Átért, rajta vagyok csak elég sok felé kell szakadni így ünnepek alatt...
milyen fordítót használsz ?
Mert pl. nálam szólna pár dologért... pl. függggvényeket illik előre dekraláni... pl. void main(void); void main(void) { } Aztán pl. main függvényedbe van counter változó.. azt hol deklarálod ? Másik értékadás... nálam az, hogy változó=1; alapból kiakasztja picet... csak úgy megy ha hexába adom meg.... vagy ha jelölöm, hogy milyen számrendszer. Szóval vagy Hitech fordítót használsz ami nekem idegen, vagy nem tudom mi a gond... vagy vagy vagy... Igazából én úgy voltam vele, érdemes egyszer egy saját rutin "könyvtárakat" megírni, aztán az tuti jó. Nekem mindenre külön van egy .c file és azokat inculdolom az újabb és újabb projectekbe...
Udv!
c18-at! En a mellekelt xlcd konyvtarat hasznaltam volna, de lassan rajovok, hogy tenyleg erdemesebb irni sajatot! Ujraforditottam a konytarat, (van itt egy link: http://faculty.tp.devry.edu/~schen/technical/C18.html ) de valahogy igy sem akar mukodni, a szimutatorral vizsgalva pl. PORTE semmit nem csinal, peidg egyertelmu a definicio... Te assembly-be irtad a rutinokat _asm _endasm kozott? a.
Neem, tisztán c-ben. De a következő képp... hagyom a .h-kat a fenébe. Csinálok egy file-t ami úgy nézz ki mint egy szokványos C file, és nem rakok bele main függvényt... aztán ezt includolom a fő programba. Szóval blokkokal dolgozom. És csak azt teszem asm-be amit muszály... (EEPROM írásnál volt eddig két sor... de semmi más)
Kiprobaltam Hitech-el, mukodik! Igaz ez a fordito tenyleg nyersebb, de azert megiscsak C! 2 nap alatt osszedobtam egy pwm generatort 2 csatornas adc-vel, lcd kijelzessel...
Most egy kicsit jatszom ezzel, es majd eszmecserelunk.. Udv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |