Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Hello!
Igen a kapcsolásirajzban elírhatták a tranzisztor típusát.
Halihó!
Tudna segíteni valaki? Arról lenne szó, hogy szeretném egy PC tápba a bipoláris meghajtó tranzisztorokat helyettesíteni FET tranzisztorral, de hogyan? Válaszokat előre is köszönöm. GÓRÉ88
Üdv
A BC 547-et és a BC557-et helyettesíthetem valamelyikkel az alábbiak közül: BC 337 BC 327
Hello!
BC 547 tranzisztort minek helyettesíteni? Majdnem minden boltba lehet kapni.
Mert nincs itthon és venni meg nem tudok olyan sűrűn mert faluban lakok és nincs a közelben bolt...
Nyugodtan beteheted a 327, és 337 tranyókat, még a lábkiosztás is egyezik.
Egyébként milyen kapcsolásba kell?
Kapcsolás
BC 547 helyére a BC 327-et vagy fordítva?
Sziasztok!
Nem találok sehol egy tranzisztor fajtát (datasheeten sem). A tranyó teljes mértékig kínai. Egy kínai piacon beszerzett disco lámpából kiszedett motor vezérlőt szeretnék utánépíteni. Már mindent tudok és beszerzek, csak egy bizonyos x0506 GE713 típusú tranzisztort nem találok sehol! A válaszokat előre is köszönöm!
Szia jó lenne, ha vissza rajzolnád a kapcsolási rajzot,a melyből megálapíthatnánk a tranzisztor helyettesítőét
Hello!
Nem rajzolom le, inkább lefényképezem egy az egybe a panelt ill. alkatrészeket. Az IC TC4069UBC. A kapcsolás nagyon egyszerű, remélem valaki tud segíteni! Köszi!!!
Ja, MBR van írva az egyetlen tranzisztor alá, amit keresek. Mivel lehetne helyettesíteni? A bemeneti ill. kimeneti feszültség 230 V! A be- és kimenet az 1n4007-es diódáknál van.
Jóvolna egy jó és megbizható helyetesitő táblázat erre a sok-sok tranzisztorra.
Igen. Jellemzően a nagyobb h21 osztály jót szokott tenni a kapcsolásban, ritkán gerjedékenység forrása lehet.
Segítsen nekem valaki a tranzisztorok felület szerelhető megfelelőinek megtalálását.
Egyik adatlapban 1W, a másikban 2W maximális disszipácóval találkoztam. A 2W-os épp a határon van, de én nem tenném be. Nem jó a BD139 lefektetve? Miért muszáj SMD-nek lenni?
MJD122 talán megfelelne. Igaz darlington tranyó, de ennél a kapcsolásnál nincs nagy jelentőssége. Hűtés nélkül 1.75W-ot tud, megfelelő hűtéssel akár 20-at is disszipálhat adatlap szerint.
Idézet: c. téma ide áthelyezve. „SMD világítás lekapcsolás késleltető”
az 557 jó lene, ha nem nagy feszre kell, kb 50-60V is jó helyette.
Szia!
Ebbe kellene:Bővebben: Link Ahol ez a tranzisztor van ott hány V van kb. ? +-45V -ról járatom majd.
Ide jó lesz de én inkább szereznék MPSA-t, nagyon jó ez az erősítő, iszonyat szép hangja van ezekkel az alkatrészekkel, hallottam, én nem tennék bele BC-t, de ez magánvélemény.
Üdv.
Akkor lehet inkább veszek bele.
Négyet építettem belőle aztán aztán az egyik MPSA elveszett. köszi a segítséget
|
Bejelentkezés
Hirdetés |