Fórum témák
» Több friss téma |
Európa / Románia / Szatmár megye / Tasnád város.
Nem írtad a bolygó nevét.
![]()
Kuku azt írta, hogy több ezer km-re van tőlünk, ezesetben lehet, hogy nem is Európában él, így indokoltnak tartottam a kontinensünk megnevezését is.
OK.
Csak poén akart lenni.
uhhh, az nem itt van!
Köszi a választ!
Ciprus földrajzilag Ázsia de EU tag tehát europa is meg nem is de töled több ezer KM.
Egyik fórumtársunk segítségével sikerült rendelni ugyanolyan lapátokat mint amilyeneket a permanentes FD1.5-300 -as szélkerékhez adnak.
link Az anyaga nem ugyanaz mint a gyárinak, de első ránézésre szerintem megfelelő lesz. Természetesen majd élesben derül ki hogy mit tud.....hamarosan fenn lesz a tetőn. A mérete tökéletesen egyezik az eredetiével, gondolom az lehetett a sablon. Árban ez sokkal jobb mint a permanentes, mert anno amikor tudtam tőlük venni lapátot, az 36000ft volt.(most szerintem nem is lehet venni ebben a méretben) ![]() ![]()
Sziasztok!
Szebence írta, hogy "Vagy lehet, hogy 2literes visszaválthatós üdítő flakonjából csinálom meg a három lapátot. (Azért a visszaváltható fajtából mert az sokkal keményebb az eldobható társainál)" Érdekes megoldás...modellnek mindenképpen jó ![]() Egy másik dolog: a PVC-s lapátokkal kapcsolatban azt hallottam, hogy a pvc egy idő után rideggé válik és eltörik. Véleményeket tapasztalatokat várom ![]() És egy harmadik dolog: http://www.youtube.com/watch?v=fNudnI5tzf8 vélemények? ![]() Idézet: „a pvc egy idő után rideggé válik” így van! Gondolom, az UV sugárzást nem bírja.
mjoy-nak is pvc lapátok vannak fenn, lefestette, így már nincs vele gond, de kérdezz tőle nyugodtan, biztos megírja a tapasztalatokat.
Nekem nincs gond a PVC lapátokkal. Elöször is "jó" csövet kell választani a rakat belsejéből ,mert ott nem érte anyira a nap . Sérülés mentes legyen és maximum fél éve gyártották .Rajta van a dátum a csöveken .A lapátformákat felrajzoltam rá ,és élvonalzó (laposvas) mellett kivágtam 1 mm-e flex korongal. Szépen viszi ,nem égeti . Az éleket le kell hántolni rádiuszosra . Az egész felületet meg kell csiszolni ,felérdesiteni csiszolópapirral -Mindenhol ! Ha sima marad , nem áll meg rajta a festék . Utánna a felületet be kell kenni műanyag lágyitóval .A lökháritókat is ezzel kezelik festés elött. Sajna most ijet nem kaptam ,ezért supraluxos nitrohigitóval kétszer megfujtam . Festés : jelenleg fehér adhezorral van lefujva ,két rétegben .
köszönöm a választ
![]()
315 mm átmérörű csőböl van kivágva . 1 lapat 1 méter. Hogy miota birja ,kb . 2.5 éve készült ,
de azota át lett alakitva : elvágva kisebbre ,lekerekitve ,felcsiszolva ,adhezorral lefestve .
Sziasztok.
Bocs, ha közbeszólok, de meg akarom mutatni az én szélgenerátoromat, amit még télen a garázsban raktam össze (csak úgy unaloműzésből, mert kevés volt a hó) Először én is nagyot akartam csinálni, de nem lett volna, ahova rakjam, ezért építettem egy kisebbet, ami elfért a garázsunk tetején. A 25 cm-es lapátok vaslemezből vannak, de nem túl nehezek, és nem is hajolnak el. A belsejében egy dinamó van, két áttétellel, és a lapátokat 2 görkorcsolya csapágy tartja, amik jó kopottak, és így könnyen forog. Ugyancsak 2 csapágy tartja az egész szerkezetet is. Rajta van egy napelemes mécses, amiből a napelem kiment, és rákötöttem helyette a dinamót, így a dinamó feltölti az akkut, és a mécsben a led egész éjjel ég. ![]() Na mit szóltok?
gratula. Nagyobbat egy kicsivel nem akarsz?
Más.....A korábban belinkelt ebay-es lapátok jól dolgoznak, nyugodtan ajánlom azoknak akik 300-500W körüli szélgenerátort akarnak csinálni. 10km/h-tól már termelnek.(nem csak forognak).
á, ez így pont megfelel, a nagyot nem lenne, hova rakjam.
Szerintem is nagyon ügyes munka. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.
![]() Én meg találtam 3db 60cm hosszú alumínium lapátot (biztos valami ipari ventilátor tartozéka volt), de nem vagyok biztos abban, hogy még megfelelő áttétel mellett is meg bírna hajtani egy 12V/240W-os dinamót (ez is csak úgy volt ![]()
Az elektromos gerjesztésű motorok nem alkalmasak - hobbi szintű teljesítmények között - generátor építésre. Keress mágneseset!
Ettől féltem. Amúgy olvastam itt valami olyat, hogy kell egy szélerősségkapcsolót építeni, és amikor megvan a kellő fordulatszám, akkor kapcsolja csak rá a gerjesztést a dinamóra. Így elvileg nem menne veszendőbe energia, nem merítené le az akkut.
Bár ha úgy nézzük, akkor az a gerjesztőáram veszendőbe megy, mert amíg nincs akkora szélerősség, addig nem is termel, csak üresen forog, ellentétben az általad említett állandómágnesessel. Hallgatok rád, az fogom tenni, hogy keresek mágneseset. Köszi!
Régebben volt belinkelve egy honlap amiben olvastam :
LG smart dive mosogép motorrol , utánnanéztem kb. 30-40 euros áron van a netten szerintem érdemes utánna nézni talán használni. A lekötéstöl függöen 12 24 240 voltot tudsz leszedni 12 tekercs 12 mágnessel 400w Bővebben: Link a lekötési ,egyébb okosságok{ bocsi angol}
Meg van fázisonként van 12 tekercs 12 mágnes. A magyar leirás:Bővebben: Link Mára ennyi több bakit nem akarok. Remélem hasznos!
Én is áthelyeztem és megtoldottam egy kicsit a műszert. (felkerült a tetőre.)
Nem a leghatékonyabb ezért csinálok egy 3 lapátos mérőt. Szerintetek megnő a fordulatszám? Mert akkor újra kell kalibrálnom a 3 lapáttal.
off( Nem szélgenerátor téma, de azért tanulság képpen leírom, hátha más nem jár úgy mint én
![]() ![]() ![]()
Tényleg elég szépen megüttették, de egy üvegszilánkot vegyél le és nézd meg, hogy alól nincs-e károsodás. Lehet, hogy meghajlott a nyomástól a panel, és akkor a kristályok is megrepednek.
Egyébként mennybe kerül egy ilyen panel? |
Bejelentkezés
Hirdetés |