Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zavarszűrő autóba
 
Témaindító: csirio, idő: Jún 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 5
(#) elektroláma válasza titi hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
Swiften van?
(#) elektroláma válasza elektroláma hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
kondi...
(#) elektroláma válasza elektroláma hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
Nincs
(#) muchacoado hozzászólása Feb 5, 2009 /
 
Tehát nem minden kocsiban van a gyújtáselosztón ez a bizonyos kondi??
Akkor nem keresem tovább
Autóm:1986-os Suzuki Alto GL-Lada Samara gyújtással.
(#) csiga777 hozzászólása Ápr 1, 2009 /
 
Sziasztok!
Korábban építettem egy végfokot a kocsimba, diesel-ben teljesen zajtalan is volt, de most, hogy benzinesre váltottam, szépen hallani benne ciripelni a gyújtást. Milyen kapcsolással tudom egyszerűen kiszűrni? A korábban köbzoli által javasolt +12V-al sorba kötött tekercset és az előtte-mögötte testre menő kondikat már próbáltam. Régebben lehetett kapni ilyet készre gyártva, sajnos nem tudom, milyen kapcsolásban, de több tekercs és kondi is volt benne.. Előre is köszi!
(#) pt13tp hozzászólása Ápr 17, 2009 /
 
egy kerdes nekem van egy golf 4-es TDI-m minden vezeteket direkt az akumlatorol huztam el a radiohoz meg az erositohoz es meg igy is haltcodik a motorhang amikor beinditom a tudna valaki segiteni eben hogy mit tegyek mert eleg idegesito a radio PIONEER deh p-7000ub az erosito IMPACT LK 654 4 csatornas koszi a valaszt.er a cimre irjatok (radulovicemanuel@yahoo.com)
(#) Zolp hozzászólása Máj 12, 2009 /
 
Sziasztok,
Nekem is hasonló lenne a problémám: autóban (dizel) használnék tolatókamerát, egy 7"-os LCD monitorral összekötve. Mindkét eszköz közvetlenül az autótól kapják a 12 V DC-t. Ha mindkét eszköz csatlakozik a táphoz,a kép csikos (változó interferencia csikok látszanak) Ha bármelyik eszközt leveszem a kocsi tápjáról, vagy külső tápra teszem, a zaj megszűnik, a kép kristálytiszta. Külső kamerával természetesen nincs semmilyen zavar. Szeretnék vmilyen megoldást, mert igy elég használhatatlan a rendszer. Az ötleteket előre is köszönöm.
(#) Subwoofer hozzászólása Máj 12, 2009 /
 
Üdv mindenkinek!
Akinek esetleg olyan problémája van,hogy fordulatszámmal arányos fütyülés hallatszik a hangszóróból és erősítő is van a kocsijába az probálja ki a következőt:
Nem kell semmiféle induktivitás meg kondi meg ilyen kasztnihoz csavarozás! Fejegység tápját egy 2x2.5 kábellel rákötni az akkisra és az akkumlátortól vinni az erősítőig a tápot a negatívot is innen!!! Ha ez nem oldja meg a problémát akkor, csak egyszerűen annyit kell csinálni,hogy a fejegységből kijövő RCA kábel árnyékolását össze kell kötni a fejegység negatív tápjával vagy akár a fejegység fémházával. Általában ez megoldja a problémát! Ki kell próbálni és ez a legegyszerűbb legtisztább módszer nekem eddig bejött!
(#) potyo válasza Zolp hozzászólására (») Máj 12, 2009 /
 
Hogyan kapják az áramot a cuccok?Ugyanarra a pontra kellene bekötni a kamera és a monitor tápját is, értem ezalatt azt, hogy húzz kábelt a kamerához a monitortól, ne legyen a kamera tápja például a csomagtartóban bekötve az autó hálózatába..
(#) Zolp válasza potyo hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Ha tápot mindkét eszköz a kocsi tápjáról kapja akkor van a baj. Az sajnos mindegy, hogy hogyan viszem nekik a tápot, próbáltam már külön a csomagtérből venni a 12VDC-t teljesen külön a videojeltől, és próbáltam úgy is, ahogyan írtad, hogy a monitor tápját viszem végig a videokábel mellett a kamerához. Mindkét esetben csíkos a kép. A testet is próbáltam már több helyen, kasztnin, aksiról direktbe, mindig ugyanaz a probléma.
(#) Subwoofer hozzászólása Máj 13, 2009 /
 
Próbáld ki azt,hogy a videojelkábelednek az árnyékolását összekötöd a tolatókamera negatív száljával. De csak a videojelkábel egyik végénél csináld meg.. . Egy próbát megér!
(#) Zolp válasza Subwoofer hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Ez gyakorlatilag most is igy van, mert a kábel amit használok az árnyékoláson viszia a kamerának a negativ tápot. Ezt egyébként nem is tudnám másként megoldani, mert a kamerába bemenő vezeték egy 3,5 jack dugóval csatlakozik a hosszabitó-kábelhez. Ahoz, hogy mondjuk teljesen külön vigyem a kamerának a táp negativot és a videojel árnyékolást, szét kellene szednem a kamera tokját, kiforrasztani a meglévő vezetéket. Ezt egy garis kameránál egyelőre nem tenném meg. :no:
Az nem lehet egyébként a probléma, hogy valahogy egy földhurok képződik, amikor mindkét eszköz közös negativon meg tápon van és a negativ adja a videojel árnyékolását is? Ezt hogyan tudnám kiszűrni?
(#) potyo válasza Zolp hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Idézet:
„a kábel amit használok az árnyékoláson viszi a kamerának a negativ tápot”


Nem teljesen világos, hogy csak a kamera közvetlen közelében van rákötve az árnyékolásra a test, vagy a monitortól a kameráig egyben van? Utóbbi esetben szinte biztosan ez a gond. A kamerát nem szedheted ugyan szét, de a csatlakozója közvetlen közelében a kábelt szétszedheted, és megoldhatod azt, hogy az árnyékoláson a kamera és a monitor között ne folyjon tápáram.
(#) Subwoofer hozzászólása Máj 13, 2009 /
 
Akkor azt probálnám meg a helyedben,hogy a videojel árnyékolása mellett elhúznék még egy szálat ami vinné a táp negatívot! és a kamera elött ahol tudod ott összekötöd a két pontot így lényegében ez a ráadás szál vinné a tápot a kamerának és a videojel kábelod árnyékolása is le lenne kötve a "föld"re.
(#) Zolp válasza potyo hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Készitettem egy vázlatrajzot a kamáráról és a kábelekről.
A csatlakozónál lévő tápbekötés opcionális, innen lehet megoldani hogy mondjuk a tolatólámpáról menjen a táp a kamerának. Ahogy a rajzon is látszik (remélem) a negativ táp végigmegy a kábel árnyékolásán, bárhol is kötöm rá, mert a kamerából már eleve ez a közösitett kábel jön ki, és valószinűleg a kamera alaplapján is közös az árny és a negativ táp. Igy szerintem mindegy, hogy hol szedem szét a vezetéket és kötöm rá a negativ tápot, ha az árnyékolást nem vágom el (gondolom ha ezt megtenném akkor videojel sem lenne) akkor a negativ sajna végigmegy rajta.

kép.jpg
    
(#) potyo válasza Zolp hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
A gond az szerintem, hogy a táp és a jel közös szakaszán - ahol a minusz táp az árnyékoláson fut - a jelhez hozzáadódik a tápvezetéken megjelenő zaj. Minél közelebb a kamerához kellene a kettőt szétválasztani, és reménykedni, hogy a monitornál nincs a kettő megint közösítve. Ha igen, akkor nemsokminden jóra lehet számítani, esetleg arra, hogy az árnyékolásnak nagyobb az ellenállása, mint a vele párhuzamosan kötött vezetéknek, és így a táp zaja minimális mértékben jelenik meg a jelben. Próbálj meg valami nagyobbacska (néhányezer uF) kondenzátort odakötni a 3,5-ös jack-el jelölt helyen a tápvezetékre, hátha az segít.

De hogy egy direkt autós célra szánt cuccnál miért nem lehet ezt a táp-jel dolgot tisztességesen a gyárban megoldani, azt végképp nem értem...
(#) Subwoofer válasza potyo hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Az nem feltétlen gond,hogy a kamerában össze van kötve a negatív a jelfölddel. A rajzon a videojel alatti táp a kijelződbe megy vagy az is hátramegy a kameráig? (ennek nem sok értelmét látnám). Azt kéne tudni,hogy a lcd kijelződ tápnegatívja össze van-e a kötve a videojel árnyékolásával. "Ezt műszerrel sípoltatsd ki"
(#) Zolp válasza potyo hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Hát igen, engem is ez idegesit a legjobban, hogy miért nem lehetett ezt a gyárban rendesen megcsinálni. Most itt szarakodhatok vele, hogy rendesen működjön.
A kondenzátort kipróbálom, de nem sok jót remélek...
(#) Subwoofer válasza potyo hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Még valami, Ha hozzáférsz a jelkábel dugóhoz (gondolom rca) ami a kijelződhöz megy akkor ott kösd le az árnyékolást lényegében nem sok értelme van,hogy megkapja a kijelző az árnyékolást mivel a kamera felöli végén a a jelföld azonos a negatívval így végülis az árnyékolásod megmarad csak éppen nem csaktlakozik a másik vége sehova az árnyékolásnak és így nem keletkezik hurok.
(#) Zolp válasza Subwoofer hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
A rajzon lévő táp a kamerához megy és ugyanúgy lehet rajta tápot adni a kamerának mint a középső vezetékeken. (vagy itt, vagy ott) A két betáp biztosan egyezik, ezt már kimértem.
(#) Subwoofer válasza Zolp hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Ja értem, én sztem a kamerához közelebb levő csatin adnék csak tápot! És próbáld majd ki amit fentebb írtam,hogy a kijelzőbe nem viszed be a jel árnyékolását. Így működnie kellene.
(#) Zolp válasza Subwoofer hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Kipróbálom árnyékolás nélkül.
(#) Subwoofer válasza Zolp hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Rendben! :yes: Majd írj,hogy mik a fejlemények.
(#) Zolp válasza Subwoofer hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
A próba megvolt. Tehát ha árnyékolás nélkül kapja a jelet a monitor a kamerától a kép még rosszabb mint volt! A csikok sokkal jobban látszanak, a kép meg alig. A monitornak kell az árnyékolás! A próbával gyakorlatilag megszüntettem a hurkot (ha jól gondolom), de az interferencia mégis megmaradt. A két készülék tápellátása az autó tápjáról ment, de közvetlen összeköttetés csak a videojelen keresztül volt. Továbbra sem tudom, mi lehet a gond!
Még megpróbálom valami más monitorra is rákötni a kamerát, hátha igy előrébbb jutok.
(#) Subwoofer válasza Zolp hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
húú ez nem jó hír! Akkor még azt kell megpróbálni,hogy a két készülék tápját összekötni és úgy adni neki tápot. valami csillagpontszerűséget kéne kialakítani. Meg arra mérj rá,hogy a kijelződ jelárnyékolása belül össze van-e kötve a táp negatívjával.
(#) KTobi válasza Zolp hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Nem vagyok benne biztos, hogy érted amit írtak. Köss tápot az egyik egységre (legyen a kamera), majd innen vezesd a tápot a monitorra, a pozitívot és a negatívot is. Nem tudom, hol vágtad el az árnyékolást, ha jól sejtem, akkor a monitor előtt, valamint, ha a monitornak külön csatlakozása van a tápra, akkor egyszerűen kösd oda rá a tápot.
Lehet, egy fénykép sokat segítene.
(#) Zolp válasza Subwoofer hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
A közös tápot már próbáltam, az nem jó.
A másik dolgot kimérem...
(#) Zolp válasza KTobi hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Amit leirtál azt már próbáltam: amint korábban irtam, ha közös a táp (és mindegy hogy az egyik eszközre megy a táp először, majd onnan a másikra, vagy azonos helyről (csillagpontosan) megy mindkét készülékre) a kép csikos, zajos! Fényképet nem hiszem hogy lenne értelme csinálnom, mert az egész be van épitve az autóba...
A kapcsolásról egy vázlat:
(a bekeretezett rész a korábbi képen részletezve)

kép2.jpg
    
(#) Zolp válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
OK, ezt kicsit részleteznéd? Mármint, hogyan kell méretezni és összerakni egy ilyen szűrőt?
(#) Zolp válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 18, 2009 /
 
Kipróbáltam EMI szűrővel is, tettem mindkét eszköz tápjára külön-külön, meg együtt is. Valamelyest javult a kép, de messze nem tökéletes. Továbbra is látszanak az "interferencia" csikok.
Egyéb ötlet?
Következő: »»   3 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem