Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Lapozás: OK   28 / 108
(#) djgabi_8 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Én elkilódok othon.
Tudnál küldeni adó vevő rajzot?
(#) nagy hoho válasza djgabi_8 hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

Helló ! Továbbra is lebeszéllek az otthoni kivitelezésről mert az adó, vevő müszerezetség hiányában nehezen kivitelezhető. Ráadásul általábam SMD alkatrészekből lehet elkészíteni ehhez a nyák készítés is macerásabb.
Rajzot nem tudok küldeni mert nekem sincs ,én inkább megvettem készen.
(#) poros válasza djgabi_8 hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Ha ragaszkodsz a saját építésű távirányítóhoz nézz körül itt. Bővebben: Link De még van néhány topic ami ilyesmivel foglalkozik.
(#) djgabi_8 hozzászólása Ápr 17, 2009 /

hali
kösz
Tudna valaki segíteni egy 12V-os vezérlésben ami két motrot működtet?

(#) poros válasza djgabi_8 hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Szia. Milyenre gondolsz? pic- ic- relé?
(#) djgabi_8 válasza poros hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

nem
Mágnes kapcsolókkal.
(#) poros válasza djgabi_8 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Szia. Hát sajnos én mágneskapcsolós megoldást nem készítettem de biztosan tud valaki segitteni. Nézd át a topicot talán találsz rá megoldást vagy segítséget. Azért megkérdezhetem hogyan akarsz mágneskapcsolóval 12voltos motorokat vezérelni? Lehet nem jól tudom de ezek nem 12v működnek . Ha mégsem jól tudom /Vén pap is holtig tanul/ bocs.
(#) kaqkk válasza djgabi_8 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Keresd Pixi-t ő relékkel csinált kapu vezérlést
(#) zsobal válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 29, 2009 /

Sziasztok! Már hónapok óta figyelem az eszmecserét kapunyitó ügyben,nagyon tanulságos olvasgatni !Én is nekiálltam mágneskapcsolós, relés, trafós(több is ), ablaktörlő motoros,ja a távirányítást én most csak gyári adó és vevővel csinálom!
csináltam már kettő tolókaput de az ényém kétszárnyú...sokkal nehezebb igy !
Majd én is beszámolok hogy sikerült!
Hajrá Szakik! Üdv.
(#) Rumcájsz hozzászólása Máj 29, 2009 /

Én kapunyitó vezérlésnek RC102A tipusú gépjármű központizár szett vezérlőt vásároltam. Gyári, kicsi, stabil és esztétikus! 2500Ft Ez tartalmaz 1 vevőt aminek relék vannak a kimenetén és 2db 2 gombos kulcstartóra tehető adót. Kb 100 méterről simán működik. (432.9MHz)
Tudom nem "amatőr' barát az ötletem, de érdemes elgondolkodni rajta.
(#) szabi83 válasza Rumcájsz hozzászólására (») Máj 29, 2009 /

Szia!

Hol vetted?
(#) kopy01 hozzászólása Jún 9, 2009 / 1

Sziasztok most találtam ezt az oldalt.nemrég kezdtem el én is szerkeszteni egy kapunyitót de én teljesen más irányban indultam el mint amiket itt olvastam.teszek fel néhány képet az elektronika még nincs kész mert nekem az nem megy (hegeszteni viszont tudok )valami kormánymű lehetett de nem tudom milyen típus,a motor Honda tetőablak motor.
(#) kaqkk válasza kopy01 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Ügyes megoldás ! Milyen motor van rajta ?
(#) nagy hoho válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Honda tetőablak motor, írta kopy01.
(#) nagy hoho válasza kopy01 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Helló ! Ügyes megoldás ! Nekem ez nem jutott eszembe annak idején amikor a garázs ajtót motorizáltam. Nálam egy motor nyitja a két szárnyat.
(#) zsobal válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Sziasztok! Kész a kétszárnyu kapunyitó mechanika Skoda ablaktörlőmotorral kétbekezdésü 10-es menetemelkedés kicsit lassú de nekem jó lesz ,a vezérlésen még dolgozom!
Üdv Mindenkinek !
(#) Twister hozzászólása Jún 10, 2009 /

SZiasztok
az én kapum is házi készités de
mivel is nyitom
hivásszüréses mobil van rajta az vezérli az elektronikát
csak a családtagoknak enged
és mindig kéznél van
ja és jo elöre nyitja a kaput nem kell várni
hibátlanul mü xik 3 éve
(#) nagy hoho válasza Twister hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Helló !
Ezt az ötletet korábban valaki már leírta és azt is ,hogy a sikerült neki kinyitni Pécsről- a lakástól 100 km-re- a kaput. Ezért, magamat ismerve nem merném a mobilomra bízni a dolgot. Nekem csak 50 m-ről nyit de mire odaérek már nyitva van a kapu és a garázs.
(#) mekkGyver válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

Pedig nem kell hozzá sok bátorság! Én úgy írtam meg a programot, hogy 5 perc után automatikusan becsuk. Az alatt senki nem fog besurranni, de ha mégis, úgyis elrohan, amikor meghallja, hogy csukódik. Részemről mondjuk alap volt a mobilos nyitás, mivel 6-an lakunk, ha jön-megy valaki - akár - biciklivel, fát-homokot hoznak... nem kell távirányítót keresgélni, amit amúgy is el szoktam hagyni. De a legjobb benne az, hogy egy pillanatot se kell várni, hogy kinyíljon, mert jóval hazaérés előtt már hívom. Be van programozva a 3-as gyorshívás gombra, így tényleg csak egy gombnyomás kinyitni...
(#) djgabi_8 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

Hali!
Tudnál segíteni az 50m-es be, hogy csináltad?
(#) nagy hoho válasza djgabi_8 hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

Helló ! Az én kapum kb húsz évvel ezelőtt készült akkor vettem az adót és vevőt. De olvasd el a 444519-es hozzá szólást , szerintem amit Rumcájsz ajánl az kell Neked.Nem drága és 100 m-ről nyit.
(#) nagy hoho válasza zsobal hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

Helló ! Jó megoldás a skoda motor nekem már 20 éve működik gond nélkül és két sebességes.
(#) atubus hozzászólása Jún 30, 2009 /

Üdv mindenkinek! Egy érdekes témában kérném a segítségeteket. Bár nem kapunyitás,de a szerkezet nagyban hasonlít! Egy Taucharm(merítő gép) elkészítése lenne a cél. A gép feladata az lenne,hogy bizonyos tárgyakat(alufelni,műszerfal ilyesmi) belemerít egy nagy kád vízbe. Úgy képzelem el,hogy 2 zártszelvény oszlop egymásba csúszna(vagy 2 rövidebb zsz csúszna az oszlopokon,talán ez a jobb). Köztük 2 áthidaló(szintén zártszelvény),egy alul,egy felül(behatárolná a pályát amin függölegesen mozogna). Mivel fontos hogy lassan(kb. 1cm/s) és egyenletesen mozogjon,úgy gondoltam (a 2 áthidaló között) menetesszár mozgatná ezt a szerkezetet. Jó lenne ha 40-50kg-ot tudna szépen mozgatni,de mivel kevés a pénzem kész vagyok a kompromisszumra. Remélem naggyjából érthető mit szeretnék. Mennyire megvalósítható a mechanika része? Ha életképes a mechanika,milyen motor lenne képes a feladatra? Irányváltós,fordulatszabályzós lenne az igazi. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) kaqkk válasza atubus hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Bármelyik autónak az ablaktörlő motorja megfelelhet a célra , nagy áttétel van bennük erősek és nem kívánnak
nagy feszültséget , 12-24v -ról könnyedén meghajthatók
és a fordulat szabályzás is viszonylag egyszerű ,
(#) emgye12 válasza Rumcájsz hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Helló!
Most találtam rá erre hozzászólásra és nyagyon tetszik. Meg tudnád adni azt a helyet. Ez a 2500 Ft nagyon szimpi előre is köszi!
(#) atubus hozzászólása Júl 3, 2009 /

Helló! Köszi az infót! Pontosan mit takar az, hogy a fordulatszabályzás viszonylag egyszerű? Köszi
(#) kaqkk válasza atubus hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Egyenáramú szénkefés motor a fordulatszámát
a tápfeszültséggel lehet "beállítani "
(#) atubus válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Ááá,értem! És az irányváltást hogy tudom megoldani? Ezek a motorok mekkora áramot vesznek fel(pl. Lada)? A mechanikárol mit gondolsz? Te hogyan csinálnád? Köszönöm a segítséged!
(#) atubus válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Helló! Ez pontosan mit tud? Miért van benne 555? Bocs a hülye kérdésekért,enyhén szólva nem vagyok zseni a témában! Köszi
(#) zsoltee0001 válasza atubus hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Hali
tudom nem tőlem kérdezted, de ez egy PWM (fordulatszám) szabályzás, egyenáramú motoroknál alkalmazzák. Mint például az akkomlátoros csavarbehajtónál is.
Következő: »»   28 / 108
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem