Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem az én kapcsolásom elég egyszerű, és biztosan megtalálod benne a neked szükséges villanó effekteket. (Olvass feljebb!)
Rajz+videó ![]()
Az egyik barátom csinált egy ilyen villogót.: Ez lenne az.
Csak az a baj hoy ő már beépítette és nem tudja a kapcsolási rajzot. ![]() Előre is köszi.
Szia!
Írtam neked egy programot, amibe négy fajta villogó téma van amit a nyomógombbal tudsz váltani. A témákat én találtam ki és nem biztos, hogy tetszik esetleg majd neked, de semmi probléma, mert elmondod mit szeretnél és én megírom neked. Mellékelem a programot és a kapcsolást.
Mivel azt látom, hogy ezekbe az autókba csak 6db LED-et használnak, átalakítottam a kapcsolást és a programot.
Ezt a strobit a haverommal csináltuk (én a programot ő a nyákot és a beépítést)16f628-as pic a lelke .
Itt a nyolc programos 6bites verzió, szerintem ennél több már nem kell
![]()
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat..És olyan jó hogy van egy oldal. Nah és a segítőkész emberekről nem is beszélve
![]()
Hali!
Mi lenne ha egy mezei (astabil (?)) 2 LED-es villogó "villogtatna" 2 ilyen astabil (?) villogót, persze a a "fő" villogó lassabban működne. Csatolom a rajzot. Az értékek csak saccoltak.
Ejnye, mi ez a rassszista kapcsolás?
![]() Nah, viccet félretéve, szerintem ez nem úgy működne ahogy elképzelted. Én is kipróbáltam, ez volt az első "FBI"-nek nem nevezhető villogóm. Ez is villog, de nem olyan szabályossággal, ahogy szeretnéd. De lehet hogy valakinek pont ez lesz az, amit keres. ![]() Ui.: Ne vedd negatív válasznak. ![]()
Nekem az a véleményem, hogy az egyre kedvezőbb ára miatt is mikróvezérlővel a legjobb megoldani ezeket a feladatokat. Programot pedig a "Parsic" nevű programmal pár perc alatt meg lehet hozzá írni.
Jujj, erre nem is számítottam, vagyis a két villogónak az üteme "elcsúszik" egymástól. Vagyis ezt vettem ki a szavaidból
![]() Ui.: nem vettem negatív válasznak ![]() szerk.: Pioneer: tudom, csak fel akarom használni már a bontott alkatrészeket ![]() ![]()
Sziasztok!
A már fentebb közölt kapcsolásomat véglegesítettem és közzéteszem. 8V tól akár 20V -os tápfeszültségről is üzemeltethető.
Köszönjük ezt a fantasztikus kapcsolást!
![]() Ez ugye PIC-programozást igényel? Majd valamilyen videót fel tudsz tenni róla?
Természetesen PIC programozást igényel.
A videót én is várom! ![]()
Természetesen lesz videó, csak kerítenem kell valamilyen szerkezetet, amivel rögzíteni tudom
![]()
A kért videó itt: Bővebben: Link
Nagyon profi lett. Főként drift modellebne mutat szerintem még jól. Az általad írt program "beleégetéséhez" kb. milyen értékű eszközkészletre van szükség?
Elméletileg egy JDM égetővel is be lehet égetni a programot, de én inkább egy párhuzamos portos égetőt ajánlanék, pl. Watt egyszerű égetőjét Bővebben: Link ez fillérekből kijön. Természetesen egy PicKit2 klón lenne a legjobb megoldás ami kb. 4ezerből megvan Bővebben: Link.
Ma fejeztem be a Pioneer fórumtárs által kreált 6ledes villogót
![]() Tökéletesen működik,jelenleg hagyományos,sárga ledekkel. Kérdezném,hogy nem-e lehetne módosítani úgy a kapcsolást, hogy a ledek fénye jobbról balra és balról jobbra is fusson. (terelőfény céljából kellene)
Szia!
Megoldható. Megírom és itt közzéteszem a programot. Üdv Pioneer
Szia!
A hatodik és a hetedik programot írtam át, de két különböző futási móddal. Amelyik a szimpatikusabb, azt írom bele véglegesen. Itt a próba verzió.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a gyorsaságod! Mindjárt kipróbálom,és visszajelzek.
Akkor én is közzéteszem a Pioneer segítségével készült mkj kiegészítő villogót.
Nagyon baba lett sajna az érdeklődés közelít a nullához ![]()
Tényleg nagyon jó lett, gratulálok!
(Ugye, a csiripelést a háttérben nem az áramkör adja ki? ![]() Idézet: „sajna az érdeklődés közelít a nullához” Ezt, így, ebben a formában, nem tartom teljesen igaznak, csak nem mindig, mindenki szólal meg. Csak ha van értelme. Márpedig most volt, mert nagyon jó lett, amit építettél. ![]()
Mindenki ezzel a kék-piros variációval jön.
![]() Sajna a forgalmazó nem tart piros panelt mert évekkel ezelőtt rárohadt a készlet. Az érdektelenséget arra értettem, hogy senki nem akar venni a környeztmben belőle. Pedig pont azért lett kifejlesztve, mert volt előzetes igény rá. Csak hát nem kék-piros ![]() Az áramkör teljesen hangtalan a ciripelést az edr rádió adta a háttérben. Most azon gondolkodom, hogy a ledpaneleket hagyományos izzókkal helyettesítem relékkel vezérelve, csökkentve ezzel a gyártás költségeit. aztán teszek eléjük piros- kék szűrőt. Idézet: „Mindenki ezzel a kék-piros variációval jön.” Na hallod?! Nézz csak meg egy amcsi krimit a TV-ben: Az összes FBI kocsi szélvédője mögött piros-kék kütyü villog. ![]() Idézet: „Sajna a forgalmazó nem tart piros panelt mert évekkel ezelőtt rárohadt a készlet.” Ja, hogy ez kész panelban volt?! ![]() ![]() Idézet: „Az érdektelenséget arra értettem, hogy senki nem akar venni a környeztmben belőle. Pedig pont azért lett kifejlesztve, mert volt előzetes igény rá. Csak hát nem kék-piros” Lehet, jobban járnál, ha Te állítanál össze ilyen paneleket, pirosban. Nem? Idézet: „Az áramkör teljesen hangtalan a ciripelést az edr rádió adta a háttérben” Én meg azt hittem, madarakat tartasz... ![]()
De a cobra 11-ben csak kéken villog a bömös.
Néhány éve még itthon is csak kék fényhidak meg villógók voltak, csak az utóbbi időben lett divat a piros kék variáció. A panelek összeállítása és legyártása egy kicsit macera lenne, és a végeredmény sem garantált. Bár lehet hogy megpróbálkozom vele kisérletképpen.
Szia!
Az izzós megoldást nem tartom szerencsésnek, mivel az izzó felizzása és kialvása időbe telik. Ami a gyors váltásokat kihagyná és egybefüggően világítana. A relé sem egy jó megoldás erre, kivéve, ha szilárdtest relé, de az meg ugye nem olcsó. ![]() Üdv Pioneer |
Bejelentkezés
Hirdetés |