Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 282
(#) mezgaleo hozzászólása Jún 26, 2009 /

Illetve ez azt is jelenti, hogy ha a kezelőt az 5-ös címhez rendelem, akkor a kezelői zóna mellett a Z1-Z4 központi zóna továbbra is használható marad?
(#) Syn7h37ic válasza mezgaleo hozzászólására (») Jún 27, 2009 /

A bill. zóna lehet pl.: 5-8-ig bármi.
Csak az a lényeg, hogy ne legyen ütközés a már meglévő zónákkal.
(#) BlasB hozzászólása Jún 27, 2009 /

Sziasztok!

PC1864 központhoz kötött PC5108 bővítőt látja a rendszer a jumperelésnek a megfelelő helyen, a tamper bemenet jelét tovább is adja, de a rákötött zónák jele nem jut el a központba. A zónák bekötése jó (a központi modulra rákötve helyesen jeleznek, csak a bővítőn nem), a zónadefiníciók a központi egységhez kötött zónákkal analóg módon itt is rendben vannak, mégsem él jelzés ezekről a zónákról a központban.

Mi lehet a gond?
(#) KPeti válasza BlasB hozzászólására (») Jún 28, 2009 /

Szia!

Próbáld meg hozzárendelni a bővítő zónáit ahhoz a particióhoz, amelyikhez a központ zónái vannak rendelve. Ez alapesetben az 1-es partició. A 09-16 zónákat a 203-as szekcióban lehet az 1-es particióhoz rendelni.

Üdv.
Péter
(#) BlasB válasza KPeti hozzászólására (») Jún 28, 2009 /

Köszönöm a segítséget, ez hiányzott. Most már minden OK.

Üdv//Balázs
(#) mapityu hozzászólása Jún 28, 2009 /

Sziasztok!

Van nekem egy DSC PC585 központom, sajnos viszont resetelni kellene, a telepítői kód nincs meg, de cserébe be van kapcsolva a "programozó kizárása" opció. Ezt csak a telepítői kóddal tudom kikapcsolni, és úgy resetelni.. A HW reset sem megy, ha ez a funkció aktív, vagyis a PGM-ZONA1 összekötése és tápráadás..

Van esetleg valakinek v2.30 SW verzióhoz egy EEPROM mentése? (ismert kóddal, vagy ezen hülye opció bekapcsolása nélkül )

illetve letilt ez a központ, ha végignyomkodom a kódvariációkat 0000-9999-ig? végső esetben.. Illetve van valami késleltetés, ha sokszor elrontom?
(#) blackjani hozzászólása Jún 29, 2009 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mit kell beállítani a következő pontban:
[202] Zóna kijelölések
(5.2 fejezet Zóna programozás)
A Zóna azonosítások a [001]-[004] szakaszban, a Zóna jellemzők a [101]-[132] szakaszban programozhatók.
A billentyűzeti zóna kijelölés a [020] szakaszban programozható.
Ebben a szakaszban kell letiltani a használaton kívül lévő zónákat. Vezeték nélküli zónák tiltása ese-tén a sorozat számot üresen kell hagyni (azaz [000000]).
A zónák 1-8 ig engedélyezve vannak, 9-32 ig alapállapotban tiltva.

Szekció Opció: 1 2 3 4 5 6 7 8
[202] Zóna1 Zóna2 Zóna3 Zóna4 Zóna5 Zóna6 Zóna7 Zóna8
[__I__] [__I__] [__I__] [__I__] [__I__] [__I__] [__I__] [__I__]
(#) mezgaleo válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Köszönöm a segítséget neked is meg szucs1974-nek is! Egyelőre csak az asztalon raktam össze a PC585 és PC1555RKZ kezelőt és egészen korrektül működik, de most még küszködök a billentyűzeti zónával. Ha jól értettem, akkor a

000 szakaszban 0 11 sorozattal az 1-es címhez kell rendelnem a kezelőt, majd a
020-as szakaszban a 05-ös zónát kijelölni,
001 szakaszban a 21-es jellemzőt állítottam be (a billentyűzet lesz a tamperkör),
101 és 202 szakaszban is megtörtént a beállítás.

Ennek ellenére a billentyűzeten a Zóna5 nem aktív és hiába szakítom meg a tamper kört, nem is jelez be. Ellenállásokat nem használok semelyik körben, így a 013 szakaszban az NC-t állítottam be.

Hol lehet a bibi?
(#) mapityu válasza mapityu hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

kérdésem/kérésem tárgytalan.. végignyomkodtam.. még szerencse, hogy 3-assal kezdődött a kód, nem 9-es volt az első szám.
(#) Gabi0219 hozzászólása Jún 30, 2009 /

Sziaszok! Lenne két kérdésem:
1.: A Lady hang és fényjelzőnél hogy kell megcsinálni a deol-t a szirénán belül.
2. A kezelőhöz jár két ellenállás. A BUS bekötése és késleltetett zóna a kezelőböl OK de az ellenállás miért?
(#) mezgaleo válasza mezgaleo hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Hehe, sikerült kiküszöbölnöm a problémámat. Valószínűleg valamit igencsak rosszul programozhattam, mert a gyári állapot visszaállítása után a fenti módszert használva minden működik!
(#) Jeladó válasza Gabi0219 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Mert azzal kell rövidre zárni a B-Z -t (ha jól emlékszem , de olvass vissza feltettem egy rajzot erről./
(#) szucs1974 válasza Gabi0219 hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Egyszerűen csak azért mert a kezelőben lévő zónát is le kell(lehet ) zárni EOLv.DEOL ellenállással. Ezért adnak kettőt.
Ha nem használod nem kell.
Javasolnám a DEOL-t, mert ez az ajánlás.
(#) soda hozzászólása Júl 2, 2009 /

Sziasztok!

Van nekem egy DSC kezelőm, amit a mellékelt képeken lehet látni.. Viszont egy nyavajás felirat nincs rajta, ami elárulná típusát. Felismeri valaki?

PC585-re rákötöttem, feléled, közli, hogy "rendszer riasztásban", gombokat nyomkodva csipog.. ki fia borja ez?
(#) MPi-c válasza soda hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Ez egy LCD5500Z típusú billentyűzet.
A PC585 "Kezelői Kézikönyv"-ében van róla információ.
(#) Gabi0219 hozzászólása Júl 2, 2009 /

http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?fn=f6c8d730e96f34e...ll.pdf
Ennek a bekötése:
A földelést és a riasztó központ földeléset kössük össze vezetéken árnyékoláson vagy mindkettőn?

2. Valaki el tudná magyarázni az AS ASG G bekötését illetve az ellenállások elhelyezését?

A többi érzékelőt DEOL-ban kötöttem.
A kürtnél lehetséges az ami az érzékelőnél, hogy a tampert nem viszem be a központba külön. Vagy mindenképpen adni kell ennek egy zónát?
Válaszotokaat előre is köszönöm.
(#) soda válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Szia!

Na ez az.. és mégsem kezeli a központ rendesen.. Valamit kommunikál vele, de pl egy kód nem sok, azt sem fogadja el.. *08mesterkód esetén sem lép be..
(#) soda válasza soda hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

akarom mondani *8
(#) soda válasza soda hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Sziasztok!

Nos.. amire jutottam, hátha ad valakinek támpontot a segitségemhez.. szóval:
Van a PC585-ön 1db LED kezelő, illetve az LCD-s kezelő, ppárhuzamosan bekötve a keybusra, közvetlen a központ mellett 1m drót sincs..

A LED kezelő megy rendesen, lehet programozni, bármit tenni.. Az LCD-s pedig "rendszer riasztásban" üzenetet írja, néha pedig az óra látható rajta. Ha a gombokat nyomogatom rajta csipog. Néha mint ha valami buffer megtellne, nem vesz tudomást a gombokról, majd ismét mennek..

Ha az LCD-s kezelőn beverem a *8(master code)-ot nem történik semmi.. Ha *0-t nyomok, mint élesítés, nem történik semmi.. csipog, de nem élesedik, kijelző nem változik..

gondoltam, mert hozzá kell rendelni a kezelőt.. De ugye azt is csak úgy lehet, hogy a hozzárendelendő billentyűzeten verem be a *8(master code) 000 0 majd a címet.. de mivel semmit nem fogad el, ezt sem..

Ok.. legyen LCD kezelő reset.. ez úgy megy a leírás szerint, hogy *8(master code) *99 de erre is tojik..

most akkor mi van

Próbáltam azt is, hogy hátha cím ütközés van.. Lekötöttem a LED kezelőt, hogy csak a LCD maradjon, így biztos nem ütközik.. bár a leírás szerint a LCD kezelő mindig 8-as cím, a LED meg az első, de ki tudja mit programoztak az LCD kezelőn előttem.. Pedig működő rendszerből lett bontva a LCD kezelő..

mit csinálok rosszul? hol a bug?

köszi!
(#) Syn7h37ic válasza soda hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

LCD kezelőn hosszan nyomni#-et, majd az 1-es gombot. Lehet, globál módban van a kezelő. Ezután mar be kell, hogy tudjál lépni az LCD-rol programozói módba, es a címet ezután ki kell osztani, pl.: *8 install kód 000 0 18#
(#) soda válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Köszi szépen! Úgy tűnik ez volt a bibi

Viszont valami nem kerek, mert bár a kezelőt hozzá tudtam rendelni, és működik is, kezeli a központot, nem akad a másikkal sem, tökéletesnek látszik, de a leírás szerint pl a *8(mesterkód)*(lcd szekció) esetén nem jutok sehova.. a leírás szerint az LCD panel szekciók 2 jegyűek.. Pl EEPROM reset 99.. de ha belépek az LCD konfigba, akkor a kijelzőn 3 jegyűeket vár.. Ha 99-et beütöm, vár egy karaktert.. Ha 099-et ütök be, akkor meg tojik rám, érvénytelen..

ez viszont fontos lenne, mert az összes zóna név nálam marhaság amik most be vannak állítva..

de ez a globál mód dolog sincs a leírásban.. illetve azt sem értem mi ez...

(#) mezgaleo hozzászólása Júl 7, 2009 /

Sziasztok,
újabb gondom akadt a PC585/PC1555RKZ párossal.
Az a jelenség, hogy a kezelő teljesen véletlenszerű időszakonként duplát csippant. A System LED ilyenkor néha felvillan, de soha nem marad aktív, így az üzemzavar kijelzőbe a *2-vel belépve minden LED sötét. Néha-néha ugyan a Zóna1 világít, ami alacsony akkufeszültséget szeretne jelezni, de ez a jelzés nem lehet korrekt, mert az akkut teszteltem, 1A terhelés mellett is 12,8V feszültséget ad, terhelés nélkül pedig 13,3V körül van.
Elvileg az összes kommunikáció le van tiltva, TLM figyelés is.
Esetleg valaki találkozott már hasonlóval?
(#) Gabi0219 hozzászólása Júl 9, 2009 /

Sziasztok!
Van egy infrasorompóm a kerítés előtt. Ti hogy programoznátok a késleltetést? Kb 30 sec míg beérek.

A másik késleltetett az ajtó nyítás érzékelő.

Azt lehet 9. zónára rakni, vagy rakjam a 8-as helyére ami a kürt tamper köre.

Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) Syn7h37ic válasza Gabi0219 hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

infrasorompó: késleltetett 1, pl. 45 sec, ajtó késleltetett 2, pl. 20 sec. az ajtó lehet zóna 9.
(#) Gabi0219 hozzászólása Júl 12, 2009 /

A programozásban egy két helyen megakadtam.
1. A billentyűzeti zónát így próbáltam kijelölni: *8 (5555) (020) 09 De nem engedi

2. a zóna tipusokat nem tudom beállítani addig tiszta hogy *8 5555 001 és aztán hogy lehet a zónát beállítani. (Én vártam volna hogy ki van írva 1-8 a szám, majd kivállasztom és beírom hogy pl 01 de ez nem jött be)

3. A kommunikátor a pc5020-as panelnél hogy működik? Ha be van adva a telefonvonal (matávos) neki akkor fel tud hívni vagy kell egy telefont a panelhoz csatlakoztatni.

Köszönöm a segítségeteket előre is.
(#) Jeladó válasza Gabi0219 hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Telefon nem kell de a vonal igen. Lapozz vissza beadtam egy rajzot , hogyan kell bekötni, és programozni is kell.
(#) mikos78 válasza Gabi0219 hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

a pc 1616-nal
a 203 ban is meg kell engedni a zonat jelen esetben a 9.
nem tudom hogy a nagyobb koypontoknal hogy van.probald meg ezt remellem segitettem
a 001 nel pedig a tablazatbol kell megadni hogy mijen zonanak akarod progizni :kesleltetett,24 oras,azonnali,stb stb
ha azt irob be-*8 5555 001 01 03 03 03-akkor az elso az kesleltetett vagyis belepo zona a tobbi pedig azonnali
(#) Gabi0219 válasza mikos78 hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

Akkor a zónák programozása úgy működik hogy *8 5555 001 belépek így, majd írom sorban 01 03 03 05 a 8 zóna végéig. Akkor az azt jelenti hogy 1.zóna 01, 2.zóna 03, 4.zóna 05? Így kell a zóna tipusát megadni?
(#) mikos78 válasza soda hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

a szlovak leirasban az eeprom reset 999.
merthogy a kozpontokat is 999-el reseteled
pontosabban en meg kezelot nem reseteltem talan egy probat meger
udv
(#) mikos78 válasza Gabi0219 hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

igen de ha tobbet fogsz dsc progizni szerezz be egy lcd kezelot mert ott latod hogy mit is csinalsz,pontossabban hogy hany jegyu a karakter amit a kozpont toled var
nekem is ez volt a gondom mikor kezdtem progizni ceges szinten hogy nem lattam mit is potyogok
Következő: »»   18 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem