Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Szia!
Gyanítom hogy mivel autós használatra szánták,egyenfesz. kell neki. 14 V AC egyenirányítva kb 19 V ami szerintem sok lesz neki. Üdv Kicsa
Egyen fesz lesz rajta,hizsen csak egy fűtőbetét,polarítás tök mindegy neki!
Akkor el kell bírnia a 14V-ot? Ez az a páka!
Szia!
Sajnos nem ismerem ezt a pákát de : ha egyenfesz kell neki akkor szerintem sok a trafód feszültsége : mint írtam,ha egyenirányítod akkor 19 V környéki feszültséget kapsz ami szerintem a 12 V-ot igénylő fűtőbetétnek nagyon sok. Valószínűleg rákapcsolod,felfűt és túlfűti magát,leég. Én szerintem tekerj le a secunder tekercsből vagy tegyél feszültségstabilizálót az egyenirányítás után : pl 7812-es stab ic áteresztő tranzisztoros fokozattal. Ennek hátránya hogy nagyon fog melegedni viszont egyszerűbb megcsinálni. Egyébként a 14V egyenfeszültséget szerintem kibírja. Üdv Kicsa
Szia!
Nem kell egyenirányítani semmit! Nekem volt ilyen forrasztóm, az vígan muzsikált 16V AC-ról, szerintem a 14V AC sem lesz neki sok.
Hálás köszönet a segítségetekért!
Amúgy szeretem ezt a pákát,már 3 éve használom,idáig vettem a párszáz forintosokat,mind tönkrement! Meguntam,megvettem ezt,ezmár több mint 3 éve üzemel! És amint látom 0,5mm-es hegyet is lehet hozzá kapni ![]() Venni is fogok egy párat ![]()
Szia!
Ez esetben elnézést kérek mindenkitől a félrevezetésért...a szivargyújtócsati miatt gondoltam hogy egyenről megy. Ezekszerint tévetem... ![]() Üdv Kicsa
Amint mondtam, ez csak egy fűtőbetét,olyan mint egy izzó,mehet váltórol is és egyenröl is
![]() Amúgy fúrcsáltam is,hogy álandóan egyenfeszültségröl beszéltél ![]() Na akkor ez egy nagyon de nagyon egyszerü "állomás" lesz! Egy doboz,egy trafó,kapcsoló,és egy DIN aljzat. ![]() ![]()
Sziasztok
Segítséget kérnék hogy milyen pákát érdemes venni nagyon kezdő hobbi célra.Nem kell semmi extra csak néha napján bütykölök apróbb dolgokat.(pl: tápban kondi csere.)Most egy 65w-os forrasztópisztolyom van de az batár nagy és a hegyével sem tudok sokmindent forrasztani legalábbis szépen nem. ![]() ![]()
Szia!
Neked ez megfelel! Bővebben: Link UI: Nekem is ilyenem van 2 éve, és nem hobbi célra használom. Majdnem napi sűrüséggel.
Ha valaki JBC pákát venne ami szerintem nagyon jó még ólommentes forrasztáshoz is,hegybeszerzésben tudok segíteni.
![]()
Egy baj van csak: ahhoz képest nagyon drágák szoktak lenni a hegyek, mint amilyen hamar kilyukadnak az ólommentes ón használatától...
![]()
Én is egy ilyen pákát használok (nyákos dolgokhoz). Meg vagyok vele elégedve. Szerintem a hegye elég jó minőségű, még alig látszik meg rajta, hogy használva volt. Az egyetlen "hátránya", hogy a "hőfokszabályozás" csak egy fázishasításos teljesítményszabályozás. (Ezért ha mondjuk sokáig legkisebb fokozaton van hagyva és nincs használva, akkor is felforrósodhat a hegye.) A skála 5 nagyobb részre van osztva, és vagy 1/5-re vagy 2/5-re szoktam állítani, így lehet kb 200-250 fokos ami megfelelő. Ki kell tapasztalni.
Sziasztok!
Olvastam, hogy többeknek van Farenheit 28020asa. A kérdésem az lenne, hogy ehhez lehet könnyen hegyet találni vidéken, illetve a fűtőbetét és a hegy egybe van-e?
Én amikor megvettem ezt a pákát, vettem hozzá 2 hegyet a praktikerben. Azóta is megvan az a 2 hegy a csomagolásban.
![]()
Sziasztok mindenki.
Meg tudnátok mondani hogy a farenheit pákákba, jó-e a solomon hegy? Eddig solomont használtam és van itthon egy rakat különböző hegyem. Szeretnék úgy választani hogy ne keljen kidobni őket.
Szia!
Szerintem nem. A Somlomon páka hegyek szerintem vékonyabbak mint a Farenheit-é. üdv: Dávid ![]()
Attól függ mire használod. Bádoglemezt nem forrasztasz vele, de elektronikai célra jó, mert nem égeti az alkatrészt, ónt, panelt mint áll@t.
Megépítettem az kapcsolások között lévő egyszerűbb forrasztóállomást, csak ajánlani tudom mindenkinek, kb 8000Ft-ból ki lehet hozni, és elég hozzá a legalapabb felszerelés.
Szia!
Én 4.000 Ft ért vettem ezt a szabályozható páka állomást. Gyári és 2 év garancia van rá. ![]()
Nem! De ha már pénzt szánsz rá miért nem a 28020-ast veszed? Ez legalább már szabályozható és csak 60 wattos. Ami nagyobb dolgokhoz is tökéletes.
Üdv!
Megmondaná valaki, hogy mi a különbség a 3 páka között? Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Ezt a forrasztóállomást szeretném megépíteni hozzá. Mindegyikhez jó? A másik meg, hogy melyiket ajánljátok? A harmadik meg, hogy ez a páka mennyit bír, mert egy ilyesmit szeretnék használni a panelek bontására. (a pisztoly pákám már nem megfelelő erre a célra ![]() Előre is köszönöm! Ja meg még valami! Van 2 Weller hegyem (24V-os pákához), az jó valamelyikhez?
A harmadik pákának más a csatlakozója. Nincs földelve a hegye. Különben azonos felépítésben mind. Minőségben pedig a hegy számít jobban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |