Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Szia!
Gyanítom hogy mivel autós használatra szánták,egyenfesz. kell neki. 14 V AC egyenirányítva kb 19 V ami szerintem sok lesz neki. Üdv Kicsa
Egyen fesz lesz rajta,hizsen csak egy fűtőbetét,polarítás tök mindegy neki!
Akkor el kell bírnia a 14V-ot? Ez az a páka!
Szia!
Sajnos nem ismerem ezt a pákát de : ha egyenfesz kell neki akkor szerintem sok a trafód feszültsége : mint írtam,ha egyenirányítod akkor 19 V környéki feszültséget kapsz ami szerintem a 12 V-ot igénylő fűtőbetétnek nagyon sok. Valószínűleg rákapcsolod,felfűt és túlfűti magát,leég. Én szerintem tekerj le a secunder tekercsből vagy tegyél feszültségstabilizálót az egyenirányítás után : pl 7812-es stab ic áteresztő tranzisztoros fokozattal. Ennek hátránya hogy nagyon fog melegedni viszont egyszerűbb megcsinálni. Egyébként a 14V egyenfeszültséget szerintem kibírja. Üdv Kicsa
Szia!
Nem kell egyenirányítani semmit! Nekem volt ilyen forrasztóm, az vígan muzsikált 16V AC-ról, szerintem a 14V AC sem lesz neki sok.
Hálás köszönet a segítségetekért!
Amúgy szeretem ezt a pákát,már 3 éve használom,idáig vettem a párszáz forintosokat,mind tönkrement! Meguntam,megvettem ezt,ezmár több mint 3 éve üzemel! És amint látom 0,5mm-es hegyet is lehet hozzá kapni Venni is fogok egy párat
Szia!
Ez esetben elnézést kérek mindenkitől a félrevezetésért...a szivargyújtócsati miatt gondoltam hogy egyenről megy. Ezekszerint tévetem... Üdv Kicsa
Amint mondtam, ez csak egy fűtőbetét,olyan mint egy izzó,mehet váltórol is és egyenröl is
Amúgy fúrcsáltam is,hogy álandóan egyenfeszültségröl beszéltél Na akkor ez egy nagyon de nagyon egyszerü "állomás" lesz! Egy doboz,egy trafó,kapcsoló,és egy DIN aljzat.(nekem nem kell több)
Sziasztok
Segítséget kérnék hogy milyen pákát érdemes venni nagyon kezdő hobbi célra.Nem kell semmi extra csak néha napján bütykölök apróbb dolgokat.(pl: tápban kondi csere.)Most egy 65w-os forrasztópisztolyom van de az batár nagy és a hegyével sem tudok sokmindent forrasztani legalábbis szépen nem. Egyszerű és "olcsó" legyen.Ja és azért a teszkós szinvonalnál ha csak egy árnyalatnyival is de jobb legyen.
Szia!
Neked ez megfelel! Bővebben: Link UI: Nekem is ilyenem van 2 éve, és nem hobbi célra használom. Majdnem napi sűrüséggel.
Ha valaki JBC pákát venne ami szerintem nagyon jó még ólommentes forrasztáshoz is,hegybeszerzésben tudok segíteni.
Egy baj van csak: ahhoz képest nagyon drágák szoktak lenni a hegyek, mint amilyen hamar kilyukadnak az ólommentes ón használatától...
Én is egy ilyen pákát használok (nyákos dolgokhoz). Meg vagyok vele elégedve. Szerintem a hegye elég jó minőségű, még alig látszik meg rajta, hogy használva volt. Az egyetlen "hátránya", hogy a "hőfokszabályozás" csak egy fázishasításos teljesítményszabályozás. (Ezért ha mondjuk sokáig legkisebb fokozaton van hagyva és nincs használva, akkor is felforrósodhat a hegye.) A skála 5 nagyobb részre van osztva, és vagy 1/5-re vagy 2/5-re szoktam állítani, így lehet kb 200-250 fokos ami megfelelő. Ki kell tapasztalni.
Sziasztok!
Olvastam, hogy többeknek van Farenheit 28020asa. A kérdésem az lenne, hogy ehhez lehet könnyen hegyet találni vidéken, illetve a fűtőbetét és a hegy egybe van-e?
Én amikor megvettem ezt a pákát, vettem hozzá 2 hegyet a praktikerben. Azóta is megvan az a 2 hegy a csomagolásban.
Sziasztok mindenki.
Meg tudnátok mondani hogy a farenheit pákákba, jó-e a solomon hegy? Eddig solomont használtam és van itthon egy rakat különböző hegyem. Szeretnék úgy választani hogy ne keljen kidobni őket.
Szia!
Szerintem nem. A Somlomon páka hegyek szerintem vékonyabbak mint a Farenheit-é. üdv: Dávid
Attól függ mire használod. Bádoglemezt nem forrasztasz vele, de elektronikai célra jó, mert nem égeti az alkatrészt, ónt, panelt mint áll@t.
Megépítettem az kapcsolások között lévő egyszerűbb forrasztóállomást, csak ajánlani tudom mindenkinek, kb 8000Ft-ból ki lehet hozni, és elég hozzá a legalapabb felszerelés.
Szia!
Én 4.000 Ft ért vettem ezt a szabályozható páka állomást. Gyári és 2 év garancia van rá.
Nem! De ha már pénzt szánsz rá miért nem a 28020-ast veszed? Ez legalább már szabályozható és csak 60 wattos. Ami nagyobb dolgokhoz is tökéletes.
Üdv!
Megmondaná valaki, hogy mi a különbség a 3 páka között? Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Ezt a forrasztóállomást szeretném megépíteni hozzá. Mindegyikhez jó? A másik meg, hogy melyiket ajánljátok? A harmadik meg, hogy ez a páka mennyit bír, mert egy ilyesmit szeretnék használni a panelek bontására. (a pisztoly pákám már nem megfelelő erre a célra ) Előre is köszönöm! Ja meg még valami! Van 2 Weller hegyem (24V-os pákához), az jó valamelyikhez?
A harmadik pákának más a csatlakozója. Nincs földelve a hegye. Különben azonos felépítésben mind. Minőségben pedig a hegy számít jobban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |