Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok
nekem sem működik .... még az mplab sem ismeri fel, én is 1-2 éve csináltam és akkor működött. most csinálok egy kis jdm programozót és megnézem a PIC-ket...., kezdem előlről.... mivel annak idején nagyon felbuzdulva csináltam az ICD2-t csak utánna időm nem volt vele foglagkozni csak pár hétig.
1. Printscreen-el jobb képet lehet csinálni
2. MPLAB már 8.33 verziónál tart, talán nem ártana frissíteni 3. Eszközkezelőben látszik az ICD2 vagy nem?
kiszedtem a PIC-eket és újra égettem, ekkor már látszik az eszközkezelőben, de sárga felkiáltójeles
Idézet: „ekkor már látszik az eszközkezelőben, de sárga felkiáltójeles” Meglehet próbálni az eszközkezelőben a sárga felkiáltójeles eszköz meghajtóprogramjának eltávolítását és újra telepítését.
próbáltam, de ua az eredmény, világyít a piros error led és a sárga mellette.
Hali!
Nekem működik végre az icd2, fel is ismeri a picet, amit programozni szeretnék. de viszont nem tudom használni az mplabot. Ha pl kiolvastatom a pic-et, akkor hogy lehet megjeleníteni, amit kiolvasott? Meg ha megnyitok egy hex filet, hogy programozom bele? Mert lehet én vagyok béna, de nem sikerül. Valami elkerülné a figyelmemet? Üdv!
Legegyszerűbben a File menü Import-Export parancsaival lehet a hex betöltését és kimentését végezni.
A hex beégetését pedig a Program menüponttal lehet elvégezni, az ICD2 kiválasztását követően.
Köszi, mostmár sikerült! Úgy néz ki, debug mód is működik.
szia, ismét bocs a késői válaszért. Nem, a download operating system nem volt meg, mert az mplab fel sem tudta venni a kapcsolatot ai icd2-vel. Tehát mikor kiválasztottam égetőnek az icd2-t, nem látta. Akkor sem, amikor már ki volt válaztva korábbról.
Sorban fogok válaszolni az eddig nem reagált kérdésekre, hátha másnak infót ad. üdv kl
eszközkezelőben látsz valamit? usb eszközök közt?
És miért nem csináltad végig úgy, ahogy a leírás szerint kellett volna? Kiválasztod az ICD2-t a Programmer (vagy a Debugger) alatt, majd utána Download Operating System.
Sziasztok!
Most szedtem elő pár év után az ICD2-es klónomat, mert a PIC-es zseblámpám nem úgy működött, mint ahogy én szerettem volna, de ez mindegy. Elég furcsaságokat művel az MPLAB, mert egymás után kétszer semmit sem csinál meg. De előszörre sem programozza fel a PIC-et, még ha úgy tesz, akkor sem: a verify-ig eljut, hibaüzenet nélkül, de utána ezt írja ki, akármit csinálnék(olvasás, ellenőrzés, stb.): ICDWarn0052: MPLAB ICD 2 cannot validate a target device. Please make sure that the target device is connected and properly powered. Select "OK" to continue, or "CANCEL" to abort the operation De mikor resetelem az ICD-t, akkor kiírja, hogy megtalálta a 16F88-at... Ha resetelés után kiolvasom a PIC-et - persze ezt is csak egyszer "csinálja" meg -, akkor azt írja, hogy sikerült, de csak 0-val van teli a memória, pedig a program még mindig benne van. Kicsit bosszant, mert legutóbb semmi baja nem volt. Persze leszedtem az MPLAB 8.33-ast, gondolom ez a legújabb, meg a CCS 4.088-as C fordítót használom, de ez a programozásba nem szól bele. Köszi előre is! Tibor
Sziasztok!
Ne írjatok semmit azt hiszem valószínűleg én forrasztottam be zárlatosan a programozó drótokat, a clock és a data vonalakat (mert egy SMD áramkörről van szó). Most jónak tűnik. Gondoltam, hogy előbb utóbb rájövök, de olyan jó volt írni róla. No, köszönöm és bocsánat Ui.: de amúgy különös, hogy még így is felismerte a PIC-et, de írni-olvasni már nem tudta helyesen... Tibus
Sikeresen megépítettem a potyo féle v3-as ICD2-őt a szükséges módosításokkal. Elsőre indult és nagyon gyorsan fel is telepítettem, mivel egy soros portos ICD2-vel szereztem némi gyakorlatot. Tulajdonképpen az indokolta hogy megépítsem az USB-s verziót hogy a soros portos ICD2 egy panelemen nem ismerte fel a dsPIC30F5011-30 I/PT mikrovezérlőt sokadszorra sem. Az USB-s ICD2 meg szintén nem. Tanácstalan vagyok. Fel tettem a kapcsolási rajzot. Ha valakinek van kedve és tapasztalata dsPIC30-as sorozatú mikrovezérlő kezelésében és észreveszi a hibát azt kérem jelezze.
A másik kérdésem a dsPIC33FJ256GP710-I/PT mikrovezérlő égetésére irányul. Hibásan 11,71V Vpp-vel égettem bele a soros portos ICD2-vel a programot. Fogalmam nem volt róla hogy a ennél a sorozatnál a Vpp max = VDD+0,3V lehet. Ennek ellenére úgy tűnik az IC túlélte, mert biztosan indul újra. A kérdésem az hogy az MPLAB-ban hol lehet beállítani a Vpp értékét.
Sehol nem lehet állítani a Vpp értékét, a nagyfeszültséget nem kapcsolja rá az ICD2 arra a kontrollerre, amihez nem kell.
Van ott egy jumper, azt tedd abba az állásba, ahol folyamatosan be vannak kapcsolva a CMOS kapcsolók. A programozóvonalak leválasztása csak olyan kontrollernél lehetséges, amit nagyfeszültséggel kell programozni. Amúgy én ma már nem építettem volna ICD2-t...
Köszi a válaszod.
"Amúgy én ma már nem építettem volna ICD2-t" Már két éve meg volt hozzá minden alkatrész. Egyébként is nagyon profi a klónod, valószínűleg megépítettem volna. A PICKIT2-őt meg úgy döntöttem inkább megveszem. Bízok benne hogy a dsPIC30F5011-el tud majd mit kezdeni. Gondoltam arra is hogy a kb.260C hőlég tett be neki.
Egyébként más PIC-kel használtad már, azokat felismerte?
Az ICSP csatlakozód a rajzodon nem a "szokványos" módon néz ki! Azt ellenőrizted?
Minden rendben vele. Egy PIC16F877A-as panellel próbáltam. Kipróbálom még egy PIC18F4550-el is mindjárt.
Egyedi ICSP csatlakozást használok. A kábelt is én készítem hozzá. A hossza 15cm, szalagkábelből kialakítva. Ki is próbáltam egy 18F4525-el, mert az előbb akadt a kezembe. Lepődtem is mert az szűz PIC programmemóriája nem üres. Nem ismerem még ezt a PIC-et. Valamihez rendeltem 3 éve , de megmaradt.
Sikerült működésre bírnom a dsPIC33FJ256GP710-es panelt az USB-s ICD2-vel. A táp ellátást egy KM33-as LowDrop stabilizátorral hoztam ki az USB-ről és vezettem rá a telefon csatlakozó 1-es nem használt lábára. Mivel vissza kell vezetni a telefon csati 5-ös lábára ezt a kábelem tettem meg. Tehát össze kötöttem a kábelen a telefon csati 1-es és 5-ös lábát, így csak akkor kerül oda a 3,3V tápfesz ha az a kábel van bedugva. Mivel nem volt SN74HCT125-ös IC-m jelenleg SN74125 van benne. A programozás ezzel is megy az ICD2 debugger jumperes módjában. Hátha segít ez valakinek.
A dsPIC30F5011-es panelt továbbra sem ismeri fel. Most érkezett meg a PICKIT2-öm. Kíváncsi vagyok az mit szól hozzá.
A 74125 nem pont oda való a logikai egyhez tartozó viszonylag alacsony kimeneti feszültsége miatt, de ha működik, akkor jó. De ha nem akar rendesen működni, akkor ne felejtsd el, hogy ez is lehet az oka.
Várom az eredményt a Pickit2-vel. Nekem még csak 18F és 16F-hez volt szerencsém alacsonyabb feszültséggel, de egy 16F-et még 1,6V-on is tudtam debuggolni az ICD2-vel.
Kipróbáltam a PICKIT2-őt a dsPIC30F5011-el. Gyorsan felismerte, olvasta illetve törölte. Még nincs mit bele írnom, de szerintem ha hajlandó volt törölni akkor az írással sem lesz gond.
Viszont a dsPIC33F256GP710-el meg vacakol az MPLAB és a PICKIT2 programmer egyaránt. MPLAB-ban "release from reset"-et kell nyomnom minden művelet előtt. A PICKIT2 programmerben pedig csak másodikra hajlandó beimportálni a HEX-et és kétszer kell lenyomnom az írás gombot hogy végrehajtsa. Végül is mindkét programozóval sikerült az írás.
Sikerült az írása is a dsPIC30F5011-nek a PICKIT2-vel.
ott nem kerestem, mert nem telepítési probléma volt. nem ismerte fel úgy, ahogy korábban felismerte. És miután betettem a bolgároktól megkapott vezérlőt, akkor meg rögvest felismerte. tehát a vezérlő kapott egy sallert valamitől, és valahol felejtett vagy romlott.
megpróbáltam, de nem ment már a kiválasztás sem. Beállítottam, hogy ICD2, erre valami hibaüzenet jött, már nem emlékszem pontosan, olyasmi, hpogy nem látja az ICD2-t, vagy nem tud vele kommunikálni. De a jó 16f877-tel már működik (ld. előző hozzászólásomat/válaszomat).
Nade van újabb probléma vele: kiolvasok egy 18f2320-ast, programot és eepromot egyaránt, elmentem (export), beégetem egy másik, gyári új chipbe, ellenőrzéskor nincs hiba, de mégsem megy a készülékbe betéve. Kódvédelem látszólag nincs, bár erről nincs pontos infóm. Nem én építettem a készülket, a programot sem én írtam, utód vagyok valamiben.
Idézet: „megpróbáltam, de nem ment már a kiválasztás sem. Beállítottam, hogy ICD2, erre valami hibaüzenet jött, már nem emlékszem pontosan, olyasmi, hpogy nem látja az ICD2-t, vagy nem tud vele kommunikálni.” Ismét azt kérdezem, hogy miért nem követted PONTOSAN azt, ami a leírásban volt? Idézet: „Kódvédelem látszólag nincs, bár erről nincs pontos infóm” A beolvasás után nézd meg a Configure->Configuration bits menűt, ott egyből látod, hogy van-e kódvédelem.
Hello!
ICD2-t akarok építeni, tudtok adni egy hivatkozást amit érdemes megépíteni? Én erre gondoltam: http://plc.mechatronika.hu/icd2/icd2.htm ez működőképes?
soros portosat ne építs, inkább usb-set. Amit itt sokan megépítettek (ha visszaolvasol) az a potyó/mecséry féle usb-s, ehhez tudok nyákot adni. Nem ledumálni akarlak, de lehet hogy olcsóbban, vagy kb ugyanúgy jössz ki ha a chipcadben veszel egy pickit2-t készen, majdnem ugyanazt tudja már, persze az építés öröme elvész ilyenkor, marad a vásárlás öröme de azonnal ugorhatsz a fejlesztésbe
|
Bejelentkezés
Hirdetés |