Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mit nem szabad!? (kezdőknek se)
Ja és kézzel soha ne nézd meg a három fázist!!!
Höhö ez is tapasztalat még tanuló koromból igen voltam tanuló de szerencsére korom még nem voltam. ![]()
és nem szabad az adapter(ek) csatlakozóját vízbe dobni miközbe bevan dugva a 230ba, mert tönkre megy(mennek)!!
![]() ![]() ![]()
nem igazítom helyre csavarhúzóval a fénycső foglalatát.
És nem nézünk bele a lézerdióda fényébe, hogy "Jé, de szép pirosan (zölden, ...) világít!"
![]() ![]() ![]()
Frankye!!!
![]() ![]()
És ne próbálj meg egy autó feszültségszabályzójára szárnyakat ragasztani teknokollal és a pólusaira 230 voltot vezetni abban a reményben hogy az majd repülni fog mert nekem 13 éves koromban nem ment és mivel fémházas volt még régen a feszsabályzó én marha meg is fogtam hogy csak akkor repűljön ha én akarom de valahogy úgy meg B..szott hogy lemondtam a fesszabályzó röptetésről és inkább beiratkoztam a modellező szakkörbe.
Ha valamihez nem értesz és elég drága cucc akkor ne állj inkább neki mert nagy kárt tehetsz benn!Lehet,hogy egy szaki megoldja pillanatok alatt de te teljesen tönkreteszed.
![]() ![]()
A pillanat pákáról melegítés közben és után legalább 2 percig ne érj hozzá a végéhez mert igen komoly égési sérüléseket tud okozni.
mielőtt szét szedsz valamit pl amiben kis csavarok vannak előbb szépen pakolj össze az asztalodon és készíts ki előre a csavaroknak és az alkatrészeknek dobozkákat mert könnyen lehet hogy elvész egy kettő vagy az asszony felporszívózza !!!!!! Én is így jártam amikor a projektoromat szét szedtem. Mikrosütő magnetronját ne tedd áram alá főleg a trafójára mert elég komolyan megégetheted magad nembeszélve hogy rákot is okozhat . Ha parabola antennából tükörkockákkal naptűzhelyet csinálsz tároláskor illik letakarni és nem a nap felé fordítani nehogy "felgyujtsa a disznóólat " nekem majdnem sikerült ![]()
Te jó ég, Te miket csinálsz/tál!
![]() ![]() ![]()
Jaja:
![]() - csavarfelporszívózás - 230V-os repülő autóalkatrészek - 3 fázis - leégett a disznóól Szóval csak óvatosan! ![]()
fém fúrásnál ajánlatos védőszemüveget viselni mert belepattanhat egy 5×5 mm kis darabka és félév után se fog elmúlni!! (nekem szerintem már el se fog múlni)
Csavarok meglelése érdekébe:
(összeszerelési robbantott / rötgen stb. rajz hiányában) Ha vmit szétszedsz és sok csavar van benne és több időbe telik a javítása, nincs időd összeszerelni, vmi megszakítja a munkát stb. Érdemes a csavarokat helyükre vissza tenni. Ha nem is becsavarva de egy szigetelőszalag darabbal oda fogatni a kiesésük elhányódásuk ellen.
Vagy egy kis tálcába pakolászni....
![]()
vagy amit a barátom szokott, lefotózza minden komolyabb változás előtt szétszedésnél a cuccot.
![]()
Bár ezt is mindig kihangsúlyozzák minden áramkör építésénél de ismétlés a tudás anyja:
amikor beforrasztod az alkatrészeket, előbb az "érzéketlenekkel" kell kezdeni (ellenállás, kondenzátor) és nem pedig a legnagyobbal (általában az IC-k, vagy a teljesítmény trafók mivel akkor olyan látványosan halad a project) mert ha ne adj isten menet közben elbambulsz, és az egyik ellenállásod (történetesen, ami közvetlenül megy az IC-hez) beforrasztása "órákig" tart, akkor nyugodtan dobhatod el a méregdrága IC-t is, mert úgy kiég, mint kezdő villanyszerelő a fázis végén (tisztelet a kivételnek ![]()
A Weller-páka felső fém részét kell megmarkolni mivel ugy könnyeb megfogni és pontosabban forrasztani
![]() ![]()
de ha az alsórészét fogja meg valaki az meg még izgalmas is lehet
![]()
Teljesítmény IC befotrasztás nem szabad a hűtésre felcsavarozás elött elkezdeni, mert elhalálozhat. Persze sok pasztával, de az se jo ha tul sok, csak vékony rétegbe legyen.
Nekem sikerült, vagy nem volt jo gyárilag a 7294-es.
Jó tanács az elbambulással kapcsolatban: fáradtan ne kezdjetek neki semmilyen munkának, ez tapasztalat!!! Körültekintően dolgozzatok én amikor csináltam a strobit pont csöngettek és a a csavarhúzót a panel alatt felejtettem amikor visszajöttem ráadtam a tápot és szép kis izzó óngolyók repkedtek. Szóval csak körültekintően
![]()
Ne cseréljetek bizosítékot áram alatt; előbb jó tudni miért égett ki!
Ha több vezetéket kell elvágni, akkor soha ne egyszerre vágj el kettőt (hármat, négyet, ...), hanem egyesével!
Borzasztó hülyén tud kinézni a megolvadt élű csípőfogó! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ha panelt akarsz takarítani foltbenzinnel , előbb nézd meg 'Hogy NEM E AKUMULÁTOR SAV " van benne mert elkezd fehéredni a kezed és marja de piszkosul ( Ez taopasztalat "
![]()
Hát igen Győzike sem használ CALGON-t legalább lett volna fesz a mosógépen és egyszerre nyirta volna el a kábeleket!!!! akkor megtanulta volna mi az a mosógépjavítás. De azért az orosz módszer is jó...
![]()
Az nekem is tetszik. Az a legjobb, hogy a mosógép szikrázik egy hatalmasat, levágja a biztit az egész házban, és ömlik belőle valami lé. BejaAsszony egy óráig vizsgálgatja, és végül megkérdezi: "Te, Győző, lehet, hogy ez elromlott?" Na...
![]() De a zsebkéssel valő kiforrasztás sem egyszerű...
Ez annyira fáj hogy már tanítani kéne...
![]()
Ha érzékeny IC-t forraszt be valaki, először egy foglalatot ültessen be, abba tegye az IC-t
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |