Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mit nem szabad!? (kezdőknek se)
Lapozás: OK   2 / 18
(#) Djatis hozzászólása Nov 6, 2006 /

Ja és kézzel soha ne nézd meg a három fázist!!!
Höhö ez is tapasztalat még tanuló koromból igen voltam tanuló de szerencsére korom még nem voltam.
(#) maTaKee hozzászólása Nov 6, 2006 /

és nem szabad az adapter(ek) csatlakozóját vízbe dobni miközbe bevan dugva a 230ba, mert tönkre megy(mennek)!!
(#) zaik válasza maTaKee hozzászólására (») Nov 6, 2006 /

nem igazítom helyre csavarhúzóval a fénycső foglalatát.
(#) Frankye válasza zaik hozzászólására (») Nov 6, 2006 / 1

És nem nézünk bele a lézerdióda fényébe, hogy "Jé, de szép pirosan (zölden, ...) világít!"
(#) Balu válasza Frankye hozzászólására (») Nov 6, 2006 / 1

Frankye!!! Teljesen igazad van!! Inkább nézzen bele más! (csak vicc ként :yes: )

És ne próbálj meg egy autó feszültségszabályzójára szárnyakat ragasztani teknokollal és a pólusaira 230 voltot vezetni abban a reményben hogy az majd repülni fog mert nekem 13 éves koromban nem ment és mivel fémházas volt még régen a feszsabályzó én marha meg is fogtam hogy csak akkor repűljön ha én akarom de valahogy úgy meg B..szott hogy lemondtam a fesszabályzó röptetésről és inkább beiratkoztam a modellező szakkörbe.
(#) patexati hozzászólása Nov 6, 2006 /

Ha valamihez nem értesz és elég drága cucc akkor ne állj inkább neki mert nagy kárt tehetsz benn!Lehet,hogy egy szaki megoldja pillanatok alatt de te teljesen tönkreteszed. Már találkoztam "pillanatpákával" forrasztgatott telefon,laptop,stb-vel minek szinte reménytelen a javítása az elöttem próbálkozó "kollega"jóvoltából.
(#) Djatis hozzászólása Nov 6, 2006 / 1

A pillanat pákáról melegítés közben és után legalább 2 percig ne érj hozzá a végéhez mert igen komoly égési sérüléseket tud okozni.

mielőtt szét szedsz valamit pl amiben kis csavarok vannak előbb szépen pakolj össze az asztalodon és készíts ki előre a csavaroknak és az alkatrészeknek dobozkákat mert könnyen lehet hogy elvész egy kettő vagy az asszony felporszívózza !!!!!!
Én is így jártam amikor a projektoromat szét szedtem.

Mikrosütő magnetronját ne tedd áram alá főleg a trafójára mert elég komolyan megégetheted magad nembeszélve hogy rákot is okozhat .

Ha parabola antennából tükörkockákkal naptűzhelyet csinálsz tároláskor illik letakarni és nem a nap felé fordítani nehogy "felgyujtsa a disznóólat " nekem majdnem sikerült
(#) MaSTeRFoXX válasza Djatis hozzászólására (») Nov 6, 2006 /

Te jó ég, Te miket csinálsz/tál!
(#) Balázs válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Nov 6, 2006 /

Jaja:

- csavarfelporszívózás
- 230V-os repülő autóalkatrészek
- 3 fázis
- leégett a disznóól

Szóval csak óvatosan!

Köszike de tudok magamra vigyázni
(#) maTaKee hozzászólása Nov 6, 2006 /

fém fúrásnál ajánlatos védőszemüveget viselni mert belepattanhat egy 5×5 mm kis darabka és félév után se fog elmúlni!! (nekem szerintem már el se fog múlni)
(#) Kera_Will hozzászólása Nov 6, 2006 /

Csavarok meglelése érdekébe:
(összeszerelési robbantott / rötgen stb. rajz hiányában)

Ha vmit szétszedsz és sok csavar van benne és több időbe telik a javítása, nincs időd összeszerelni, vmi megszakítja a munkát stb.
Érdemes a csavarokat helyükre vissza tenni. Ha nem is becsavarva de egy szigetelőszalag darabbal oda fogatni a kiesésük elhányódásuk ellen.
(#) MaSTeRFoXX válasza Kera_Will hozzászólására (») Nov 6, 2006 /

Vagy egy kis tálcába pakolászni....
(#) fureszk válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Nov 7, 2006 /

vagy amit a barátom szokott, lefotózza minden komolyabb változás előtt szétszedésnél a cuccot.
(#) patexati válasza fureszk hozzászólására (») Nov 7, 2006 /

Nem is olyan rossz ötlet
(#) Stanford hozzászólása Nov 7, 2006 /

Bár ezt is mindig kihangsúlyozzák minden áramkör építésénél de ismétlés a tudás anyja:
amikor beforrasztod az alkatrészeket, előbb az "érzéketlenekkel" kell kezdeni (ellenállás, kondenzátor) és nem pedig a legnagyobbal (általában az IC-k, vagy a teljesítmény trafók mivel akkor olyan látványosan halad a project) mert ha ne adj isten menet közben elbambulsz, és az egyik ellenállásod (történetesen, ami közvetlenül megy az IC-hez) beforrasztása "órákig" tart, akkor nyugodtan dobhatod el a méregdrága IC-t is, mert úgy kiég, mint kezdő villanyszerelő a fázis végén (tisztelet a kivételnek )
(#) Marco_HUN hozzászólása Nov 7, 2006 /

A Weller-páka felső fém részét kell megmarkolni mivel ugy könnyeb megfogni és pontosabban forrasztani az öcsém tapasztalata
(#) Djatis hozzászólása Nov 7, 2006 /

de ha az alsórészét fogja meg valaki az meg még izgalmas is lehet
(#) dbase hozzászólása Nov 7, 2006 /

Teljesítmény IC befotrasztás nem szabad a hűtésre felcsavarozás elött elkezdeni, mert elhalálozhat. Persze sok pasztával, de az se jo ha tul sok, csak vékony rétegbe legyen.
Nekem sikerült, vagy nem volt jo gyárilag a 7294-es.
(#) Georgee hozzászólása Nov 7, 2006 /

Jó tanács az elbambulással kapcsolatban: fáradtan ne kezdjetek neki semmilyen munkának, ez tapasztalat!!! Körültekintően dolgozzatok én amikor csináltam a strobit pont csöngettek és a a csavarhúzót a panel alatt felejtettem amikor visszajöttem ráadtam a tápot és szép kis izzó óngolyók repkedtek. Szóval csak körültekintően
(#) phc hozzászólása Nov 8, 2006 /

Ne cseréljetek bizosítékot áram alatt; előbb jó tudni miért égett ki!
(#) Frankye hozzászólása Nov 19, 2006 /

Ha több vezetéket kell elvágni, akkor soha ne egyszerre vágj el kettőt (hármat, négyet, ...), hanem egyesével!
Borzasztó hülyén tud kinézni a megolvadt élű csípőfogó!
(#) Djatis hozzászólása Nov 19, 2006 /

Ha panelt akarsz takarítani foltbenzinnel , előbb nézd meg 'Hogy NEM E AKUMULÁTOR SAV " van benne mert elkezd fehéredni a kezed és marja de piszkosul ( Ez taopasztalat "
(#) Tomee válasza Djatis hozzászólására (») Nov 20, 2006 /

Ne szerelj, javíts úgy, mint Győzike!
(#) Georgee hozzászólása Nov 20, 2006 /

Hát igen Győzike sem használ CALGON-t legalább lett volna fesz a mosógépen és egyszerre nyirta volna el a kábeleket!!!! akkor megtanulta volna mi az a mosógépjavítás. De azért az orosz módszer is jó...
(#) Balázs válasza Georgee hozzászólására (») Nov 20, 2006 /

Az nekem is tetszik. Az a legjobb, hogy a mosógép szikrázik egy hatalmasat, levágja a biztit az egész házban, és ömlik belőle valami lé. BejaAsszony egy óráig vizsgálgatja, és végül megkérdezi: "Te, Győző, lehet, hogy ez elromlott?" Na...

De a zsebkéssel valő kiforrasztás sem egyszerű...
(#) Georgee válasza Balázs hozzászólására (») Nov 21, 2006 /

Ez annyira fáj hogy már tanítani kéne...
(#) MoOn hozzászólása Nov 21, 2006 /

Ha érzékeny IC-t forraszt be valaki, először egy foglalatot ültessen be, abba tegye az IC-t
(#) Frankye válasza MoOn hozzászólására (») Nov 22, 2006 /

Ez általánosságban, minden, foglalatba tehető IC-re igaz.
Következő: »»   2 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem