Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 184
(#) didyman válasza tnorbi90 hozzászólására (») Júl 26, 2009 /

Az a táblázat két okból hasznavehetetlen: Az akkori szalagtípusok maiaktól nagyban eltérő mágneses jellemzői miatt és a magnó évek alatt lassan elmászó munkapontja miatt. A mérést viszont nem feltétlenül kell végrehajtani, ha jó füled van, akkor simán lehet fülre készíteni új kalibrálási táblázatot az általad használt szalagokoz. Mondjuk lképzelhető, hogy ennél mélyebben is bele kell nyúlni, amúgy nyűgös masina, agyonbonyolított, nem valami robosztus gép.
(#) tnorbi90 válasza didyman hozzászólására (») Júl 26, 2009 /

Köszönöm segítségeket!

Ma sikerült megnéznem egy 220-as aiwán (és utána a sajátomon is) hogy mennyire jók még az ajánlások, de az az észrevételem hogy tényleg nem sokat ér. Az általam használni kívánt 2 normál (TDK D és Maxell UR) kazetták legszebben -10-15%-os előmágnesezéssel szólnak míg ha jól emlékszem az UR-re növelt előmágnesezést ajánl. A CrO2 kazettákon (Maxell XLII, -S TDK SA, -X, Sony UX, és TDK SuperD) pedig nem kell módosítani az előmágnesezésen. Bár tudtam h nem egy egyszerű felépítésű magnó, de sztem az a 3,5k-t megérte, amennyit pedig használni fogom (napi max 1 óra), egy pár évig elég lesz, akkor meg majd veszek egy másikat...
(#) Laci2007 válasza Atyka hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Az index forum gyors megoldást hozott :yes: THX
(#) pakard hozzászólása Aug 11, 2009 /

Hali minden magnósnak

Új vagyok itt de már régi motoros. viszont most akadt egy kis gondom, és elkéne egy kis segítség.
Probléma: van egy AIWA AD-f910-em mind ez idáig gyönyörűen ment míg nem egyszercsak a mechanika beszorúlt mint aton. Na szétkapom kipucolom, össze rakom megy ahogy kell újra kb 20 percig. Utána elkezdett ugrálni a ki-bekacsolás majd teljes off.
Újra szétszedtem beszereztem új ékszíjat felraktam ahogy kell, de elkezdte gyűrni a kazit mint állat, az orso nem forgott csak a görgő. Na újra szét, és össze de az lett az eredménye, hogy most már meg se nyekken,a kijelző az világít de a kazi részen semmi élet.
Kérdés: lehet kiment vmi traffó vagy az elektromágnes adta meg magát? bekacsoláskor világit a kijelző tehát táp ok, de a mechanika részen ahol a motorok is vannak teljes halál. Sajnos műszereim nincsennek, és kissé laikus vagyok, De ha vki tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném.

Help!
(#) titi válasza pakard hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Hali!
Maga a motor jó?
De műszerek nélkül nehéz "régi motoros"-nak lenni.
(#) CHZ válasza pakard hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Nem sérült meg a kazetta behelyezését érzékelő kapcsoló , vagy vezeték szakadt le róla ?
Szalag gyűrés oka lehet a REEL kerék csúszása , olaj került rá , vagy a másik motor vzérlésének hibája .
(#) pakard válasza CHZ hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

sajnos igazad lehet az olajjal. Voltam olyan okos és WD40-el befújtam egy adagot nem is tudom miért, viszont a kazi érzékelő az nincs elszakadva megnéztem, minden kábel ok. Csak a gép off.
Nem tudom de még azt észre vettem, hogy ennek a kazi ajtaját is egy külön motor nyitja/zárja. És ha ott oldalt van egy érintkező csati amit ha kihúzok sokkal gyorsabban tisztábban zár mintha az a csati a helyén van de ez nem természetes.
(#) pakard válasza titi hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

Hát eddig teljesen ok volt de most semmi. olyan az egész mintha nem kapna áramot pedig ha bekapcsolom akkor a kijelző világít.
(#) Tamás765 hozzászólása Aug 23, 2009 /

Sziasztok!
Nem kis szerencse számomra, (erről az oldalborda valamiért máshogy vélekedik ) hogy sikerült szereznem egy Pioneer CT-506-os kazettás decket karcmentes állapotban. A mechanikája nagyon finom, nem ugrik vissza egyik gomb sem, az elektronikája is működik egy műszer háttérvilágítást kivévve. A gondom a két ékszíj. A nagy ami a motorról a lendkerékre fut egyszerűen le van olvadva, a kicsi ami a gyorscsévélést hivatott hajtani meg van kissé kövesedve. Ezt még csak-csak pótolnám egy megfelelő mértű befőttesgumival (bár nem hiszem hogy ez lenne a legnemesebb és legtartósabb megoldás), de a nagyobb szíj már fogós kérdés. Van esetleg valami tippetek ki vagy milyen cég foglalkozik ilyen antik alkatrészekkel?
Én egri vagyok lakóhelyemet illetően. Köszi előrre is a segítséget!

(#) patexati válasza Tamás765 hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Befőttes gumi biztos nem fog jó lenni! A HQ videonál lehet rendelni szíjakat csak kell a pontos méret! Le kell mérni és az alapján rendelni nem pont akkorát hanem kicsit kisebbet,hogy ne essen le hanem kicsit feszüljön is,hogy kell!
(#) CHZ válasza Tamás765 hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Postán rendelhetsz itt :
HQ
Befőttesgumit felejtsd el , szétolvad 1-2 hét alatt .
Izzó 8V-os , azt is kapsz a fenti címen .
(#) Tamás765 hozzászólása Aug 23, 2009 /

Köszönöm a villámgyors válaszokat, a befőttesgumit zárójelbe is tettem nem véletlenül . Még egyszer köszi!
sziasztok!
(#) Malfox hozzászólása Aug 26, 2009 /

Pioneer CT 90-hez keresek sűrgősen egy mechanika robbantott rajzot.üdv
(#) radiomano hozzászólása Aug 28, 2009 /

Sziasztok!
Van egy Technics RS-B505 ös deckem, mikor megvettem működött is csak egyszer rosszul dugtam vissza a tápcsatlakozót és az 1 es és a 2 es láb összeért. Azóta nem működik. A táppal történhetett valami, vagy annyi a processzornak? Esetleg javítható? Vagy csak lapcserével lesz újra üzemképes? A válaszaitokat előre is köszi! radiomano
(#) titi válasza radiomano hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Hali!
Akkor húzd le megint a tápcsatit, és mérd meg, hogy jön e belőle valami...persze ne víznyomást mérj...
Ha nem, akkor a tápban keresd a hibát, ha a táp jó, na akkor...
(#) radiomano válasza titi hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

A tápot méregettem korábban +-12V van benne azthiszem és talán még egy fesz. életjelenséget mutat, a motort pörgeti, a dolby gombokat ha lenyomom csak akkor világít a hozzá tartozó led. A számlálónak semmi baja Csak a többi nem működik...

Szóval akkor a vezérlés megy, csak hangot nem ad?
Keress rajzot hozzá, és nézd , hogy az audio része hol kap tápot, és mennyit, majd ellenőrizd le, hogy megvan-e.
Ha ez megvan, akkor lehet tovább keresni a hibát.
(#) radiomano válasza titi hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Nem, a vezérlés nem működik Ahogy bekapcsolom elméletileg pár mp-ig kéne pörögnie a motornak, de a motor folyamatosan pörög. A vezérlő gombokra se reagál.
(#) CHZ válasza radiomano hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Sistemkontrol tápjait ellenőrizd , valamelyik hiányozhat . Esetleg szakadt ellenállás miatt .
(#) radiomano válasza CHZ hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Az a probléma, hogy nincsen hozzá kapcsolási rajzom, gugli nem ad értelmes találatot a számomra.

Akkor legalább jó minőségű képeket mutass róla.
Nem telefonost...
(#) pakard válasza titi hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

hali

vki segítsen ha tud, aiwa F910-em megadta magát. Már többször szétszedtem kicseréltem a szíjakat is, de most, hogy össze rakom nem kapcsol be. Már ha bekapcsolom a kijelző világít de ha becsukom a kazi ajtót(motoros) kicsit forog a motor a kaziajtó világítás egy pillanatra felvillan és ennyi. Ha megnyomom a play-t szintén. egy kicsit mozog a csévélő motor és kb 1-2 sec után megál és semmi..mi lehet a baj?
(#) CHZ válasza radiomano hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Rajz nélkül is kikövetkeztethető a fontosabb részek tápellátása , méregess a "kiemelt" kis ohm -os ellenállásokon .
(#) titi válasza pakard hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Helyileg hol vagy?
(#) radiomano válasza titi hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Azt vettem észre, hogy a fő panelen a táp részén lévő tranzisztorok kis idő után felforrósodnak. A képeket csatolom. A processzor nem melegszik.
(#) pakard válasza titi hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Hali, Bp-n, ... esetleg tudnál segíteni?
(#) titi válasza pakard hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Az tőlem kb 80km. De biztos akad egy pesti segítőkész kolléga.
(#) titi válasza radiomano hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Milyen feszültségek jönnek a tápból? 12V, és..?
Ha a tápfeszültségek megvannak a csatlakozónál, akkor mérd ki a tranzisztorokat.
Esetleg próbaképp lehúzhatod a mechanika csatiját, hogy akkor mi történik...
(#) pakard válasza titi hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

...hát eddig még sajnos nem akadt
(#) pana-papa válasza Tamás765 hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Szeva Tamás!

Nagy szerelmem a CT-506, 1980-ban vettem az enyémet. Kitakarítottam belőle a pilot szűrőt, az előmágnesezést hozzá igazítottam az AGFA CARAT kazettához, mert abból volt sok készleten és ezek után olyat szólt az a deck, aminek csodájára jártak.
De nem erről akartam beszélni. Van jó pár alkatrészem, deprez műszerhez háttér világító izzó, széles szíj a lendkerékhez, vékony szíj a számlálóhoz és még pár apró csecse-becse. Minden Made in Japan.
Ha érdekel, dobj egy mélt és postaköltségben elküldöm, nekem már úgysem kell.
Következő: »»   13 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem