Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Kinemő ne legyen bekötve , a helye legyen átkötve .
Pontosítok , a pentódák ne működjenek , ne kapjanak vezérlést , mérés közben .
Azt hogy csináljam?
Forrasszam ki a katódellenállásokat, vagy a csatolók rács felőli részét?
Rácsokra menő 4,7k (R18/R19) kiforrasztása elegendő ,
Végül is a csatolókat emeltem fel.
A két 100nF-os kondi végén az alábbi jeleket kaptam (egy osztás az oszcilloszkópon 2V).
Ez igen nagy eltérés . Próbáld cserélgetni a csöveket .
Kisebb eltérés az R5/R11 ellenállásokkal belőhető . DC szintek mennyire térnek el az anódokon ?
Az még nem is lenne gond ha van belőle egy kosárra való ! Nekem is használt csövek vannak alkalmazva , viszont kb 30-40 darabból válogattam ki azt 4 darabot ami !
Ha cserélni kell, akkor mit csinálsz?
Valamit félreértettél ? A többivel sem nincs baj ! Csak volt ugyebár lehetőségem és válogattam 4 darabot ami viszonylag egyforma paraméterekkel bír! Így ez a 4 lett a PP-be betéve . De van egy ismerősöm akinek van 300 darab PCL86! ha szépen megkérném biztos adna nekem belőle 1-2 darabot?
Ja, jó! Akkor nem szóltam.
Sajnos annyi nincs belőle. 8db-ból kellene az a négyet kiválogatni, de még nem találtam két egyforma paraméterűt.
A vége az lesz, hogy rendelek a csőbarlangtól négyet. Elméletileg 900Ft-ért adnak egyet.
És arra mi a garancia hogy azok viszonylag egyformák lesznek ? Bár ha gyakorlatilag Újak akkor !
Az áramgenerátorral játszhadozhatsz picit , R6 helyett 2,2k trim. egy soros 1k-val . Beállíthatod a megfelelő áramra a csöveket .
Így mérve valóban nagy a különbség , de a visszacsatoló ellenállások sokat kompenzálnak (a teljes áramkörben) , tehát ennyire azért nem rossz a szitu , mint most látszik . Új , válogatott csövekkel egyszerübb lenne .
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Mihelyt lesz időm, játszadozok vele.
...mint ahogy szépen meg is kértél és én be is igértem neked! Bár már látom hogy sz lesz belőle hogy odaadom az egész kartondobozt te meg majd válogatsz kedvedre!
Szia Pioneer,
Sajnos a csőbarlangra nem apellálhatsz, tavaj kérdeztem és nincs már neki csak néhány agyonhasznált pár száz forintokért
Valóban, most hívtam őket és előreláthatóan nem is lesz nekik.
Érdekes, hogy most a HAM bazárból is elkopott. Ott 590-ért volt.
Ott már tavaj elkopott, előszr az AEG majd a tungsram is!
Akkor marad neki a börze Nekem van még 6-7db az elég lesz sokáig tekintve, hogy a mostani a piccoloban elég jól bírja.
Külföldi oldalakról szó sem eshet? Ha karácsony után lesz még ilyen sok, én is veszek egy 100db-ot, azt biztos. Bővebben: Link
Nyugdíjas ex-TV szerelő szakiknál kell érdeklődni ! Aki annak idején "komolyan vette" a szakmáját, meg érdekelte is az elektronika, nem csak a kenyérkeresete volt, még mindig őrizgeti a régi holmikat a garázsban "majd jó lesz valamire" alapon. Így talán lehetne hozzájutni új PCL86, Pl500, PL509 , 6P45Sz készletekhez. De a Rádió-TV szerelő még tutibb lenne, hátha akadnak ECL82-86, ECC82-83-85, Ez80, loktál, kosaras, stb csövek
Na mentem lakkozni! :integet2:
Miért is érné meg 5$/db+postáért? Idehaza 50-150HUF között lehet találni. Ja és újakat. A kocos által említett forrásokból én egy üveg pezsgő áráért vettem vagy 20 db vadi új csöveket (PL 500, 504, 508, PCL86, PY88, ECC82). Nyitott szem, és türelem.
Nem muszáj a legdrágábbat választani. Engem a a doboza nem érdekel, küldje papírban. De majd lesz, aki árul. Ehhez tényleg kell türelem, ez igaz.
Kecskeméten 100 f - ért árultam a PCL86 -ot ,nem kellett senkinek ? Így arra gondoltam biztos van mindenkinek egy jó nagy papír dobozzal othon !
Nekem sajnos (még) nincs. Ezért sem csinálok (véglegesen) PCL86PP-t. Ha lenne egy nagy doboz, akkor biztos, hogy építenék. Lehet, hogy inkább PPP-t .
PPP-hez még meg kell enni egy pár tányér bablevest Én is ettem a hétvégén, de még nem mernék belekezdeni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |