Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Kinemő ne legyen bekötve , a helye legyen átkötve .
Pontosítok , a pentódák ne működjenek , ne kapjanak vezérlést , mérés közben .
Azt hogy csináljam?
Forrasszam ki a katódellenállásokat, vagy a csatolók rács felőli részét?
Rácsokra menő 4,7k (R18/R19) kiforrasztása elegendő ,
Végül is a csatolókat emeltem fel.
A két 100nF-os kondi végén az alábbi jeleket kaptam (egy osztás az oszcilloszkópon 2V).
Ez igen nagy eltérés . Próbáld cserélgetni a csöveket .
Kisebb eltérés az R5/R11 ellenállásokkal belőhető . DC szintek mennyire térnek el az anódokon ?
Az még nem is lenne gond ha van belőle egy kosárra való ! Nekem is használt csövek vannak alkalmazva , viszont kb 30-40 darabból válogattam ki azt 4 darabot ami !
![]()
Ha cserélni kell, akkor mit csinálsz?
Valamit félreértettél ? A többivel sem nincs baj ! Csak volt ugyebár lehetőségem és válogattam 4 darabot ami viszonylag egyforma paraméterekkel bír! Így ez a 4 lett a PP-be betéve .
![]() ![]()
Ja, jó! Akkor nem szóltam.
![]()
Sajnos annyi nincs belőle. 8db-ból kellene az a négyet kiválogatni, de még nem találtam két egyforma paraméterűt.
A vége az lesz, hogy rendelek a csőbarlangtól négyet. Elméletileg 900Ft-ért adnak egyet.
És arra mi a garancia hogy azok viszonylag egyformák lesznek ? Bár ha gyakorlatilag Újak akkor !
Az áramgenerátorral játszhadozhatsz picit , R6 helyett 2,2k trim. egy soros 1k-val . Beállíthatod a megfelelő áramra a csöveket .
Így mérve valóban nagy a különbség , de a visszacsatoló ellenállások sokat kompenzálnak (a teljes áramkörben) , tehát ennyire azért nem rossz a szitu , mint most látszik . Új , válogatott csövekkel egyszerübb lenne .
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Mihelyt lesz időm, játszadozok vele. ![]()
...mint ahogy szépen meg is kértél és én be is igértem neked! Bár már látom hogy sz lesz belőle hogy odaadom az egész kartondobozt te meg majd válogatsz kedvedre!
![]()
Szia Pioneer,
Sajnos a csőbarlangra nem apellálhatsz, tavaj kérdeztem és nincs már neki csak néhány agyonhasznált pár száz forintokért ![]()
Valóban, most hívtam őket és előreláthatóan nem is lesz nekik.
![]()
Érdekes, hogy most a HAM bazárból is elkopott. Ott 590-ért volt.
Ott már tavaj elkopott, előszr az AEG majd a tungsram is!
Akkor marad neki a börze
![]()
Külföldi oldalakról szó sem eshet? Ha karácsony után lesz még ilyen sok, én is veszek egy 100db-ot, azt biztos. Bővebben: Link
Nyugdíjas ex-TV szerelő szakiknál kell érdeklődni ! Aki annak idején "komolyan vette" a szakmáját, meg érdekelte is az elektronika, nem csak a kenyérkeresete volt, még mindig őrizgeti a régi holmikat a garázsban "majd jó lesz valamire" alapon. Így talán lehetne hozzájutni új PCL86, Pl500, PL509 , 6P45Sz készletekhez. De a Rádió-TV szerelő még tutibb lenne, hátha akadnak ECL82-86, ECC82-83-85, Ez80, loktál, kosaras, stb csövek
![]() Na mentem lakkozni! :integet2:
Miért is érné meg 5$/db+postáért? Idehaza 50-150HUF között lehet találni. Ja és újakat. A kocos által említett forrásokból én egy üveg pezsgő áráért vettem vagy 20 db vadi új csöveket (PL 500, 504, 508, PCL86, PY88, ECC82). Nyitott szem, és türelem.
Nem muszáj a legdrágábbat választani. Engem a a doboza nem érdekel, küldje papírban. De majd lesz, aki árul. Ehhez tényleg kell türelem, ez igaz.
Kecskeméten 100 f - ért árultam a PCL86 -ot ,nem kellett senkinek ? Így arra gondoltam biztos van mindenkinek egy jó nagy papír dobozzal othon !
![]()
Nekem sajnos (még) nincs. Ezért sem csinálok (véglegesen) PCL86PP-t. Ha lenne egy nagy doboz, akkor biztos, hogy építenék. Lehet, hogy inkább PPP-t
![]()
PPP-hez még meg kell enni egy pár tányér bablevest
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |